مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی گفت: در برنامه ششم توسعه برای گسترش باغ های زیتون پنج میلیون و 500 هزار اصله نهال شامل ارقام تجاری روغنی و کنسروی سازگار با محیط با اولویت ژنوتیپ های امیدبخش داخلی نیاز است.
به گزارش یکشنبه پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، «احمد مستخدمی» افزود: در طرح اصلاح و بازسازی باغ های زیتون در برنامه ششم توسعه، پنج هزار هکتار هرس درختان، 5085 هکتار هرس فرم و باردهی و 4850 هکتار هرس بازجوانسازی پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: در این پنج سال باید اصلاح 4800 هکتار باغ آفت زده، تغذیه 20 هزار هکتار باغ و پیوند 350 هزار اصله درختان کم بازده صورت گیرد.
به گفته وی، در برنامه ششم توسعه سهم اشتراک دولت در اصلاح و بهسازی باغ های زیتون کاهش و سهم خودیاری باغداران افزایش می یابد. به گونه ای که سهم مشارکت دولت در سال نخست برنامه، 50 درصد است.
«در این برنامه توسعه باغ های زیتون به میزان 15 هزار هکتار در اراضی شیبدار و غیرشیبدار پیش بینی شده است که با شناسایی و گزینش مناطق مستعد زیتون و استفاده از ارقام تجاری و سازگار هر منطقه صورت می گیرد».
وی اعتبار مورد نیاز برای توسعه و اصلاح و بهسازی باغ های زیتون را بیش از 180 میلیارد ریال عنوان کرد.
مجری طرح زیتون ادامه داد: باید تولید روغن زیتون تا پایان برنامه ششم توسعه به 16 هزار تن برسد.
وی اعلام کرد اکنون 70 درصد زیتون کشور، کنسرو و 30 درصد آن به روغن تبدیل می شود که باید تا پایان برنامه ششم توسعه استحصال روغن زیتون به 40 درصد افزایش یابد. از این رو، در توسعه و بهسازی و اصلاح باغ های زیتون، ارقام تجاری روغنی و ژنوتیپ های امیدبخش زودبازده با عملکرد بالا جایگزین می شود.
روغن زیتون مورد نیاز کشور حدود 10 هزار تن در سال است که نزدیک به پنج هزارو 300 تن تولید داخلی داریم.
این مسوول افزایش سرانه مصرف روغن زیتون از 130 گرم کنونی به 190 گرم را از دیگر هدفگذاری ها در برنامه ششم توسعه خواند و تصریح کرد: دستیابی به این هدف به فرهنگسازی و ترویج نیاز دارد.
به گزارش ایرنا، وی بیست و پنجم شهریورماه از ممنوعیت واردات میوه زیتون خبر داد و پیش بینی کرد امسال نزدیک به 85 هزار تن انواع زیتون در 84 هزار هکتار باغ های کشور تولید شود.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی میانگین عملکرد کشوری امسال را 2.1 تن در هکتار اعلام و یادآوری کرد: 18 درصد کل باغ های زیتون کشور قدیمی و فرسوده است.
وی گفت: روغن زیتون مورد نیاز کشور حدود 10 هزار تن در سال است که نزدیک به پنج هزارو 300 تن تولید داخلی داریم.
مستخدمی سرانه مصرف کنسرو دانه زیتون در کشور را 850 گرم دانست که 2.5 برابر دنیاست.
مجری طرح زیتون یادآوری کرد: ما در تولید کنسرو زیتون به طور کامل خودکفاییم و به واردات نیازی نداریم.
مجله خبری ایکسب، بازتاب اخبار و گزارشهای صنعت و اقتصاد ایران و جهان