۱۶ درصد خرمای جهان در ایران تولید می‌شود

بیش از یک میلیون تن خرما در ایران تولید می‌شود

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که ۱۶ درصد خرمای جهان در ایران تولید می‌شود.
پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد و کشاورزی از قول ابوالقاسم حسن پور برخ مسائل مطرح شده مبنی بر اینکه کمبود خرما باعث افزایش قیمت این محصول در بازار شده است را رد کرده و گفته است” ما هیچ مشکلی در تولید این محصول در کشور نداریم.”
مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در جهان، ۷.۵ میلیون تن خرما تولید می‌شود، افزود: بیش از یک میلیون تن از این محصول، در ایران تولید می‌شود؛ به عبارتی می‌توان گفت حدود ۱۶ درصد خرمای جهان در کشور ما تولید می‌شود.
به گفته وی، تولید این محصول در استان‌های مختلف از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، جنوب کرمان، فارس، بوشهر، خوزستان، کرمانشاه و حتی یزد و اصفهان صورت می‌گیرد.
بیشترین میزان خرما در استان‌های خوزستان، فارس، جنوب کرمان، کرمان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان تولید می شود
مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفته که بیشترین میزان خرما در استان‌های خوزستان، فارس، جنوب کرمان، کرمان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان تولید می شود.
به گفته آقای حسن پور، بیش از ۱۲ رقم تجاری خرما در کشور داریم  و  “تولید خرما در سال ۹۵ بیش از یک میلیون و صد هزارتن بوده است و برآورد می‌شود میزان تولید این محصول در سال‌جاری بین یک میلیون و ۱۰۰ تا یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن باشد. ‌”
به گفته وی، ارقامی مانند مضافتی، کبکاب، شاهانی، استعمران و ربی از جمله ارقامی هستند که مردم بیشتر آن‌ها را مصرف می‌کنند، که برای ماه مبارک رمضان ذخایری که در این زمینه در سردخانه‌ها وجود داشته، وارد بازار شده و مصرف می‌شود.
به گفته آقای حسن پور ذخایر خرما برای ماه رمضان امسال، حدود ۸۰ هزار تن بوده است. 
مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت که برای ماه رمضان امسال، حدود ۸۰ هزارتن ذخیره خرما در انبارها و سردخانه‌ها داشتیم که نزدیک به ۴۰ هزارتن آن خرمای مضافتی بوده است.و از آنجا که معمولاً هر فرد برای ماه مبارک رمضان، بیشتر از یک کیلوگرم خرما مصرف نمی‌کند بر همین اساس، ما کمبودی در این زمینه نداریم.
مطلب قبلی۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط
مطلب بعدیچالشهای تولید واشتغال در فناوری اطلاعات

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید