نروژ با سرمایه 2.5 میلیارد یورویی در ایران نیروگاه خورشیدی می‌سازد

قرارداد 2.5 میلیارد یورویی ساخت نیروگاه‌ خورشیدی میان ایران و نروژ امضا شد

برق خورشیدی

ایران و یک شرکت نروژی قراردادی برای یک سرمایه گذاری ۲.۵ میلیارد یورویی امضا کرده اند که هدف آن ایجاد نیروگاه های خورشیدی ظرف پنج سال در ایران است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه بر اساس قرارداد ساخت نیروگاه های خورشیدی بین ایران و نروژ با ظرفیت مجموعا دو گیگاوات (دو هزار مگاوات) امضا شده است و این نیروگاه‌های در چند محل در اطراف کویر مرکزی ایران ساخته می شود.

این پروژه بزرگتر از قرارداد ساخت پروژه ۶۰۰ مگاواتی است که ایران ماه پیش با شرکت بریتانیایی کرکوس امضا کرد.

ایران از مدتها پیش سرگرم مذاکره با شرکت نروژی بود اما تحریم های بانکی مانع از امضای قرارداد بین دو کشور شده بود.

نیازهای مالی این پروژه را کنسرسیومی از سرمایه گذاران دولتی و خصوصی در اروپا تامین می کند و دولت ایران آن را ضمانت کرده است.

به گفته رونه هالند، سخنگوی شرکت ساگا انرژی برای تامین مالی این قرارداد به بانک‌ها، صندوق‌های بازنشستگی و ضمانت‌های صادرات دولتی نروژ متکی خواهد بود و این شرکت قصد دارد سرمایه‌گذاری خود را از طریق یک توافق ۲۵ ساله درباره قیمت‌های برق جبران کند.

ساگا و شرکت سولی‌تک لیتوانی پنل‌های خورشیدی را تولید خواهند کرد و باقی تجهیزات از سوی شرکت دلتا الکترونیک تایوان تامین می‌شود.

لارس نوردروم سفیر نروژ در ایران به خبرگزاری فرانسه گفت: “نروژی کاملا به برجام (توافق هسته ای) متعهد است و این ثابت می کند که ما گشایش (بازار ایران) را خیلی جدی گرفته ایم و به زودی زود شاهد سرمایه گذاری بیشتر خواهیم بود.”

به گزارش خبرگزاری فرانسه این دومین قرارداد بزرگ سرمایه گذاری در ایران از زمان امضای توافق هسته ای میان ایران و گروه پنج به علاوه یک در قالب برجام (برنامه جامعه اقدام مشترک) در سال ۲۰۱۵ است.

بزرگترین قراردادی که از آن زمان امضا شده میان ایران و شرکت نفتی توتال فرانسه به ارزش پنج میلیارد یورو بوده است. شرکت سی ان پی سی چین هم در آن پروژه نفتی مشارکت دارد.

گات استاینکوف، مدیر توسعه ساگا، در جریان مراسم امضای قرارداد در تهران گفت: “امیدواریم کارخانه ای در ایران برای تولید صفحات خورشیدی بسازیم تا همزمان در ایران کار ایجاد کنیم.”

او در اشاره به شرایط سخت آب و هوایی کویر مرکزی گفت: “برای تحمل حرارت باید صفحات خیلی خوبی بسازیم. این یک مشکل بزرگ است. ما باید بیشتر در این مورد بیاموزیم و امیدواریم میان دانشگاهی در اینجا و نروژ روابط برقرار کنیم.”

ظرفیت تولید برق خورشیدی در ایران ۵۳ مگاوات است، اما گزارشها نشان می دهد که ۷۶ شرکت برای مطالعه درباره ایجاد ۹۳۲ مگاوات ظرفیت تولید برق، توافق نامه امضا کرده‌اند.

ایران در نظر دارد تا سال 2030 تولید انرژی های تجدید پذیر خود را به 7 هزار و 500 مگاوات برساند.

مطلب قبلی800 تن گوشت مرغ مازاد تولیدکنندگان خریداری می‌شود
مطلب بعدیچرا بورس رونق گرفت؟

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید