مهاجرت از کارت‌های مغناطیسی به هوشمند بانکی

در ماه های گذشته و در اولین آزمون استفاده از کارت های هوشمند، بانک مرکزی بانک ها را تشویق کرد تا با هوشمند سازی کارت های بانکی امکان اتصال آن ها به کارت سوخت را ایجاد کنند.

رئیس‌کل بانک مرکزی روز گذشته اعلام کرد که به زودی در کشور از کارت های بانکی مغناطیسی به سوی کارت های بانکی هوشمند مهاجرت می کنیم. کارت هوشمند که با نام‌های کارت تراشه‌دار یا کارت با مدار مجتمع هم شناخته می‌شود کارتی است که بر روی آن مدار مجتمع نصب شده ‌است. از این نوع کارت می‌توان به‌جای کارت اعتباری و کارت پول یا در سامانه‌های امنیتی کامپیوتری، سامانه‌های تشخیص هویت و بسیاری موارد دیگر استفاده کرد و با استفاده از چنین کارت هایی امکان تجمیع حساب های افراد به وجود می آید. کارت هوشمند در حال حاضر به صورت محدود به سیستم بانکداری کشور اضافه شده است و یکی از بانک ها کارت های مغناطیسی را به کارت های هوشمند تبدیل کرده و علاوه بر امور بانکی با کارت عابر بانک امکان پرداخت هزینه های مترو و اتوبوس هم وجود دارد.

از کارت‌های هوشمند می‌توان به‌جای کارت اعتباری و کارت پول یا در سامانه‌های امنیتی کامپیوتری، سامانه‌های تشخیص هویت و بسیاری موارد دیگر استفاده کرد

کارت هوشمند شبیه به یک رایانه ساده و کوچک است که می‌تواند از طریق دستگاه کارت‌خوان و اتصال طلایی خود، ارتباط برقرار کرده و امکان دسترسی به اطلاعات درون حافظه آن فراهم آید. در سطح جهان بانک‌ها، مراکز مخابراتی، سازمان‌های دولتی، مراکز بهداشتی، مراکز ارائه خدمات، مراکز آموزشی، مراکز تفریحی از خدمات کارت های هوشمند بهره می برند. البته ورود شرکت‌هایی همچون ویزا کارت و مسترکارت باعث گسترش هرچه بیشتر استفاده از کارت های هوشمند در قالب کارت‌های اعتباری در جهان شد.

ناصر حکیمی معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی درباره اهمیت کارت های هوشمند گفته است: کارت های هوشمند، ارتقاء امنیت تراکنش های بانکی است و پرداخت با موبایل همراه و کارت بانکی هوشمند با امنیت بیشتری خواهد بود. حکیمی با بیان اینکه سیستم پرداخت با کارت هوشمند از 98 قابل استفاده است، اعلام کرد: اگر کارت های بانکی هوشمند شود پرداخت آفلاین نیز میسر است و در صورت لزوم در انتظار ارسال قرار می گیرند. صاحب کارت هوشمند می تواند مدیریت خطر (ریسک) کند. تراکنش های ریز را می‌توان در مجموع با یک رمز بانکی به بانک ارسال کرد و کاهش مبلغ از حساب اصلی کم می شود.

در ماه های گذشته و در اولین آزمون استفاده از کارت های هوشمند، بانک مرکزی بانک ها را تشویق کرد تا با هوشمند سازی کارت های بانکی امکان اتصال آن ها به کارت سوخت را ایجاد کنند. در مهلت زمانی که برای گرفتن کارت سوخت از سوی وزارت نفت اعلام شده بود، بسیاری از بانک ها دست به تبلیغات گسترده ای زدند تا از این طریق بتوانند مشتریان جدیدی را برای خود دست و پا کنند.

بانک مرکزی در اطلاعیه خود در این باره اعلام کرد:« طرح اتصال کارت های بانکی به نظام مدیریت مصرف سوخت کشور با بهره گیری از زیرساخت های تبادل داده و ابزارهای تسویه و پرداخت در نظام بانکی اجرا شد. در این طرح به جای صدور کارت جدید سوخت، از طریق اتصال برخط به نظام پرداخت بانکی، از کارت های بانکی موجود هم میهنان به عنوان کارت سوخت استفاده می شود. برای انجام این اتصال، با همکاری وزارت ارتباطات، رابط کاربری بسیار ساده و با کاربری آسان ایجاد شده که بر اساس کد ملی هر شخص، فهرست کارت های بانکی وی به نمایش درآمده و انتخاب یکی از آن ها به عنوان کارت سوخت با سهولت و بدون نیاز به ورود اطلاعات صورت می گیرد. در ادامه هم میهنان می توانند از کارت بانکی خود هم برای سوخت گیری و هم پرداخت بهای سوخت از طریق پایانه واحد اقدام کنند که در کاهش زمان و زحمت سوختگیری اثر گذار خواهد بود.»

البته بزرگترین چالشی که هم اکنون برای صدور گسترده کارت های هوشمند در کشور وجود دارد به تحریم های اقتصادی باز می گردد زیرا تراشه های این کارت ها وارداتی است و باتوجه به تحریم ها در ماه های گذشته مشکلاتی برای واردات و استفاده از آن ها در کشور به وجود آمده است تاجایی که راهنمایی و رانندگی که مدتی است گواهینامه های رانندگی را به صورت هوشمند صادر می کند با مشکل مواجه شده است.

مطلب قبلیچه کسانی از کاهش رشد اقتصادی چین صدمه می‌بینند؟
مطلب بعدینوستالژی برندها فرصتی برای رونق صنعت است

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید