صنعت فولاد ايران نيازمند بازنگری است

كارشناسان معتقدند به منظور رفع مشکالت خصوصی سازی ناشی از واگذاری سهام کارخانه های فولادی به شرکت های غیرتخصصی، بايد از این پس واگذاری ها با اعمال محدودیت هایی از قبیل داشتن حداقل توانمندی های مدیریتی و فنی در صنعت فولاد صورت گیرد.

به گزارش اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، وجود پیوندهای قوی صنعت فولاد با صنایعی نظیر خودرو، ماشین آلات و تجهیزات، ساختمان و … موجب شده این صنعت از موقعیت استراتژیکی برخوردار باشد، به گونه ای که برنامه های توسعه و تجارت صنعت فولاد در کشورهایی همچون چین، هند، ترکیه و روسیه در راس سیاستگذاری های آن ها قرار دارد؛ اتفاقي كه به نوعي در سال هاي گذشته در ايران هم رخ داده است و شاهد رشد واحدها و ظرفيت توليد فولاد در كشورمان بوده ايم اما چالش اصلي صنعت فولاد در كشورمان اين است كه اين رشد ناقص رخ داده است.

نگاهی به برنامه ریزهای کشورهايي مانند تركيه، هند و… در حوزه فولاد نشان می دهد بسته به شرایط اقتصادی و جغرافیایی و با توجه به وضعیت زیرساخت ها، نحوه تامین نهاده ها و شرایط بازار داخلی و خارجی، سیاست های بعضا مشابه و گاه متفاوتی را با هدف بهبود سازوکار و قابلیت های این صنعت اعمال کرده اند.

به اعتقاد كارشناسان توجه و الگوبرداری از برخی سیاست هاي ديگر كشورها با در نظر گرفتن شرایط داخلی کشور می تواند در راستای حمایت و تقویت این صنعت مثمر، ثمر باشد.

در اين بين به نظر كارشناسان ضرورت ایجاد اتحاد استراتژیک در حوزه های تامین نهاده، گسترش بازارهای داخلی و خارجی، ارتقا قابلیت های فناورانه و نیز تکمیل و توسعه زنجیره ارزش میان شرکت های فولاد خوزستان و فولاد مبارکه ( با دارا بودن بالغ بر 46 درصد تولید فولاد خام) از طریق تاسیس شرکت سرمایه گذاری مشترک که ضمن هم افزایی آنان سبب افزایش توان رقابت پذیری این تولیدکنندگان خواهد شد.

 علاوه براين در راستای افزایش راندمان و تولید با صرفه اقتصادی معادن سنگ آهن ایران بايد نسبت به ادغام یا واگذاری یکپارچه مجتمع های سنگ آهن مرکزی چغارت، چادرملو، چاه گز، می شدوران و فالت مرکزی ایران (مستقر در استان یزد که عمدتا در تملک سازمان گسترش و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ) ایمیدرو هستند، برنامه ریزی شود.

همچنين كارشناسان معتقدند به منظور رفع مشکالت خصوصی سازی ناشی از واگذاری سهام کارخانه های فولادی به شرکت های غیرتخصصی، بايد از این پس واگذاری ها با اعمال محدودیت هایی از قبیل داشتن حداقل توانمندی های مدیریتی و فنی در صنعت فولاد صورت گیرد. ضمن آنکه باید دارندگان غیرتخصصی سهام کارخانه های فولادی (نظیر سازمان تامین اجتماعی که سهامدار 64 درصد سهام ذوب آهن و 6/11 درصد سهام فولاد مبارکه است) ملزم به تاسیس شرکت تخصصی در حوزه فولاد شوند تا مدیریت سهم و اعمال سیاست های خود را از طریق این شرکت ها پیگیری کنند.

مطلب قبلیچرا در مهلت‌های طولانی کارها را به تعویق می‌اندازیم
مطلب بعدیمدیر عامل سازمان بنادر: کاهش واردات ربطی به تحریم ندارد

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید