به گفته مشاور اقتصادی وزیر ارتباطات، پیشبینی شده است که تا پایان برنامه ششم توسعه، اپراتورهای تلفن همراه باید از بازار 80 میلیون نفری به بازار 400 میلیونی منطقه رسیده باشند و در مشارکت های بین المللی حضور یابند.
برات قنبری در همایش ۲.۵ برابری بازار ICT در برنامه ششم توسعه در حاشیه هجدهمین نمایشگاه تلکام، اعلام کرد که بازار ارتباطات و فناوری اطلاعات با افزایش ۲.۵ برابری همراه بوده است. وی در ادامه گفت در برنامه سوم توسعه، موضوع آزادسازی و ارائه خدمات موبایل بهعنوان مهمترین برنامه توسعهای کشور در این بخش مطرح شد و در برنامهی چهارم توسعه نیز هدفگذاری روی خدمات فناوری اطلاعات بود.
قنبری افزود: «در همین حال در برنامه پنجم توسعه، معرفی نسل سوم و چهارم تلفن همراه بهعنوان مهمترین هدفگذاری مطرح شد و هماکنون در برنامه ششم توسعه، نگاه این برنامه به توسعه اقتصادی از طریق فناوری اطلاعات و ارتباطات است.»
به گفته وی، سرمایه گذاری بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه چهارم و پنجم توسعه به ترتیب 15 هزار میلیارد و 25 هزار میلیارد تومان بود که این میزان در برنامه ششم به 110 هزار میلیارد تومان می رسد.
قرار است ارزش افزوده خدمات این بخش تا پایان برنامه ششم با رشدی بیش از 19 درصد از ۲۴ هزار میلیارد به ۵۳ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
به گفته مشاور اقتصادی وزیر ارتباطات، نوسازی شبکههای ارتباطی بر مبنای فیبر نوری و توسعه زیرساختها در برنامه ششم توسعه دیده شده و قرار است ارزش افزوده خدمات این بخش تا پایان برنامه ششم با رشدی بیش از 19 درصد از ۲۴ هزار میلیارد به ۵۳ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
بر اساس گزارش قنبری، افزایش بیش از دو برابری ارزش افزوده در حوزه ارتباطات، رشد سالانه ۱۹.۶ درصد به همراه دارد؛ بنابراین برای بخش ارتباطات کشور، توان رشد ۲.۵ برابری، بخش فناوری اطلاعات رشد ۵ برابری و بخش پست رشد ۶ تا ۷ برابری در برنامه ششم در نظر گرفته شده است.
رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران، افزایش ترانزیت اینترنت بینالملل را به ۳۰ ترابایت از دیگر تکالیف این برنامه عنوان کرد و گفت: «در این راستا باید راهاندازی شرکت ترانزیت بینالمللی و آزادسازی مکالمات بینالملل اجرایی شود.»
به گفتهی وی، تا پایان این برنامه و در سال ۱۴۰۰، باید در این حوزه ۳۰ رتبه جایگاه ایران رشد کند.
مجله خبری ایکسب، بازتاب اخبار و گزارشهای صنعت و اقتصاد ایران و جهان