نوشتن طرح کسب و کار اینترنتی از مراحل مهم راه اندازی این نوع کسب و کار است. تمامی هدف ها، استراتژی ها، نیازهای مختلف و امثالهم در طرح کسب و کار نوشته می شود. اگر قصد دارید بدانید که شرکت شما در مسیر خوب و درست قرار دارد؛ نیاز است از یک بیزینس پلن خوب استفاده کنید.
طرح کسب و کار استفاده های گوناگونی دارد. به طور مثال در پیشبینی کارمندان مدیریتی، امور پشتیبانی، جمع آوری بودجه و مواردی از این قبیل کاربرد دارد. نوشتن طرح کسب و کار اینترنتی کمک می کند که از سردرگمی در امان باشیم. پلن خوب و دقیق می تواند آینده یک شرکت را تضمین کند و درصد موفقیت را بسنجد.
همانطور که میدانید مشاغل اینترنتی شیوه بسیار متفاوت تری نسبت به مشاغل سنتی دارند. نوشتن طرح کسب و کار اینترنتی با کسب و کار سنتی تفاوت دارد. توجه داشته باشید که این طرح برای مشاغل اینترنتی بسیار ضروری و حیاتی است. هدف هر انسانی از راه اندازی کسب و کار متفاوت است. پلن کاری به طور تمام و کمال در راستای هدف قرار می گیرد. در نظر داشته باشید که یک برنامه خوب دائما با شرایط بازار و قیمت ها به روز می شود.
نوشتن طرح کسب و کار اینترنتی ممکن است سختی های فراوانی داشته باشد؛ ولیکن به لذت موفقیت و پیروزی بعدش می ارزد. بینشی که یک برنامه خوب به بیزینس من میدهد بسیار خاص و متفاوت است. لازم است که در نوشتن طرح، مراحل متعددی را با نظم و ترتیب طی کنید. توجه داشته باشید که به تمامی اهداف و امکانات دقت کنید و بر اساس آنها طرح نهایی را ارائه کنید. بر اساس نوع کار و نوع فضای ارائه، شیوه نوشتن طرح برای کسب و کار متفاوت می شود. کارآفرینان موفق همواره به پلن های کاری و… توجه می کنند.
نوشتن طرح کسب و کار تجاری
نوشتن طرح کسب و کار تجاری همواره یکی از مهمترین نیازهای یک کارآفرین موفق است. نکات بسیاری برای نوشتن این طرح وجود دارد. در اینجا به بیان برخی از نکات طلایی آن می پردازیم.
اشتغال آفرین برتر کشور دکتر آریا پارسا معتقد است که اولین نکته، توجه به ایده تجاری است. ممکن است در ظاهر، خلق ایده آسان به نظر برسد؛ اما باید بدانید که در کسب و کار، نوآوری بسیار مهم است و ایده نو باید دارای جزئیات کامل باشد. یک ایده خوب به صورت معنادار و کامل می تواند تمام جزئیات را شرح دهد. در نوشتن طرح کسب و کار تجاری توجه به این نکته بسیار مهم است.
نکته مهم دیگر در نوشتن طرح، ارائه توضیحات دقیق و مفصل درباره قیمت و محصولات است. مشخص کردن دسته بندی محصولات و قیمت آنها همواره مورد توجه طرح نویسان قرار می گیرد. خوب است که هنگام قیمت گذاری به بازار توجه کنید. قیمت گذاری می تواند از توجه به رقبا شروع شود.
نوشتن طرح کسب و کار تجاری که به آن علاقه دارید می تواند بسیار لذت بخش باشد. مهمترین نکته، ارزشیابی مقیاس فرصت های پیش رو در بازاریابی است. طبق حجم این مقیاس، می توانیم به تبلیغات سودمند دست یابیم.
نوشتن طرح توجیهی کسب و کار
نوشتن طرح توجیهی کسب و کار نکات مهمی را به ما نشان می دهد. غیر ممکن بودن یک پروژه و توجیه پذیری آن در این مرحله نمایان می شود. معمولا کسب و کارهای نوپا برای ارائه طرح توجیهی به اندازه کافی آماده هستند. این موضوع سبب دریافت تسهیلات بانکی، دریافت مجوز سازمانی و جذب سرمایه گذار مناسب می شود. نوشتن طرح توجیهی دقت بسیار بالایی را می طلبد. بدیهی است که هیچ سرمایه گذار و موسسه ای علاقه به سرمایه گذاری بر روی طرح شکست خورده ندارد. طرح های ناموفق هیچگاه مورد حمایت قرار نمی گیرند. لازم است که در کار با رقبای مشخصی در ارتباط باشید. چند شرکت که در حد و موضوع شرکت شما قرار دارد را می توانید به عنوان رقیب اصلی در نظر بگیرید. رفع مشکلات و باگ های زنجیره فروش، همواره به فروش بهتر محصولات کمک می کند.
همانطور که در نوشتن طرح کسب و کار اینترنتی توجه به بسیاری از نکات ضروری است؛ در نوشتن طرح توجیهی هم لازم است به نکاتی توجه کنیم.
اول از همه ضروری است که مشخصات مجری طرح تماما ذکر شود. مشخصات طرح توجیهی باید شفاف و واضح باشد به طوری که خواننده از شفافیت آن رضایت داشته باشد. همچنین لازم است که در طرح توجیهی مجوزهایی که در آینده نیاز است، به درستی ذکر شود. تمام نکاتی که متعلق به پروژه هستند باید در طرح توجیهی به طور شفاف بازنمایی شوند. توجه به ظرافت و شفافیت در این زمینه بسیار مهم و حیاتی است. در واقع طرحی که دارای شفافیت و جامعیت نباشد مورد استقبال قرار نخواهد گرفت.
نحوه نوشتن طرح کسب و کار
نوشتن طرح کسب و کار مراحل متعددی دارد. اولین و مهمترین بخش کسب و کار که در آخر نوشته می شود “خلاصه اجرا” است. تمام نکات اصلی موجود در بقیه بخش ها به طور خلاصه در این مرحله قرار داده می شود. لازم است که درباره شرکت و محصولات نیز در این طرح توضیحی کلی ارائه بدهیم؛ مشخص کردن نوع مصرف کننده ها و مزیت های رقابتی در این مرحله ضروری است. در این قسمت هر نکته ای که در توصیف شرکت و ویژگی هایش نیاز است، بیان می شود.
توجه به نکات مربوط به نوشتن طرح کسب و کار اینترنتی بسیار حائز اهمیت است. نحوه نوشتن این طرح ها طوری است که ارائه توضیحات جامع و کامل در آن، اهمیت دارد. نیاز است که در نوشتن طرح کار به تحلیل بازار نیز بپردازیم. تحقیق درباره بازار، صنعت و هدف شخصی بسیار کمک کننده است. در واقع توجه به این مرحله از نوشتن سبب می شود که مشتری هدف به صورت رسمی تعریف شود.
لازم است که طرح عملیات کاری یک روزه، از سیر تا پیاز نوشته شود. با نوشتن این بخش می توانیم به چک کردن چگونگی انجام آنها و در نهایت به میزان کیفیت آنها پی ببریم.
مراحل نوشتن طرح کسب و کار
مراحل نوشتن طرح کسب و کار همانطور که قبلا اشاره کردیم نظم و ترتیب خاصی دارد. سازماندهی و مدیریت یکی از مراحل نوشتن طرح است. در این مرحله مالک سازمان و اداره کننده آن مشخص می گردد. تعریف افراد مختلف موجود در پایه کسب و کار، به افراد سازمان درک درست و منطقی خواهد داد. در یکی از مراحل نوشتن طرح، نیاز است که محصولات و خدمات به صورت دقیق معرفی شوند.
به اعتقاد بسیاری از نابغه های کسب و کار، در این مرحله مهمترین نکته فکر کردن از دید مشتری به موضوع است. زیرا بدیهی است که توجه به نیاز مخاطب سبب فروش بیشتر می گردد. در بخش بازاریابی و فروش، توجه به بازار هدف ضروری است.
اصول نوشتن طرح کسب و کار
اصول نوشتن طرح کسب و کار را می توانیم به چهار دسته تقسیم کنیم:
- نامه ای که در جهت توضیح نوشته می شود
- صفحه موضوع و عنوان
- فهرست و لیست مطالب
- خلاصه ای از طرح اجرایی
محور سرمایه گذاری “خلاصه اجرا” است. ارائه برنامه بازاریابی نوین، روح کار و شرکت را جلا می دهد. اهمیت دادن به بازاریابی و انواع شیوه های آن، سبب پیشرفت هرچه سریعتر در پروژه می گردد. یک برنامه بازاریابی خوب تمامی جنبه های کسب و کار را شامل می شود.
لازم است که در کسب و کار خود به بیان فرضیات آگاهانه نیز بپردازید. بسیاری از موضوعات از قبل قابل حدس و گمان هستند.
در آخر نکته مهم این است که جزئیات مالی به صورت شفاف بیان شود. ارائه برنامه شفاف، برای جذب سرمایه، بسیار کمک کننده است.