7 راه برای رفتن استارت آپ شما به مرحله بعد

    مرحله سخت راه اندازی یک کسب و کار را پشت سر گذاشته اید، بودجه اولیه را به دست آوردید و چند ماهی از شروع کار گذشته است. جای تبریک دارد اما وقتی برای استراحت ندارید. گام بعدی پس از راه اندازی یک استارت آپ تبدیل این نهال جوان به شرکتی ارزشمند با منافع بلند مدت است. برای برداشتن این گام، فرصت زیادی ندارید. رقبای شما به شما خواهند رسید و خیلی زود گام بعدی را هم بر می دارند و تبدیل به یک شرکت می شوند، بنابراین اکنون وقت رفتن به مرحله بالاتر است. اما چطور؟

    به عنوان یک شرکت جوان، به شرکایی برای بهبود وضعیت کسب وکار خود نیاز دارید. راه های زیادی برای  مشارکت وجود دارد. اینجا هفت راه متفاوت برای کمک به تحول کسب کار به شما پیشنهاد می شود. برای اینکه از یک نجات یافته به یک بهبود یافته تبدیل شوید.

    راه اول؛ ادغام

    در جهان شرکت ها یک ادغام موفق نمونه ای کمیاب است چراکه دو شرکت را وادار به تبدیل شدن به یک شرکت حقوقی می کند. با این حال ادغام برای بهبود وضعیت بعضی ها راه حل خوبی است و به آن ها کمک می کند به مرحله بعد صعود کنند. برای مثال، اگر دو شرکت در یک زمینه مشترک با یکدیگر رقابت کرده و به طور مداوم  سود یکدیگر را از آن خود کنند، احتمال اینکه یکی به مرحله بعدی رفته و موفق شود، بسیار کم خواهد بود. با ادغام منابع، نیروی کار و تجهیزات تولید، درحالیکه هر دو به عنوان رقیب یکدیگر از صحنه رقابت حذف می شوند، شرکت جدید می تواند به جلو حرکت کرده و رشد کند.

    راه دوم؛ تملک

    به طور معمول ادغام و تملک به اشتباه یکی در نظر گرفته می شود اما در واقع، هرچند این دو شباهت هایی به هم دارند اما در مواردی با هم متفاوتند. در تملک، یک شرکت، شرکت دیگری را به طور کامل از آن خود می کند و ساختار و نام خود را بر آن می گذارد. برای شرکت های استارت آپی، تملک یک روش عالی برای افزایش مقیاس است.  زمانی که شما یک شرکت را به تملک خود در می آورید، می توانید به سرعت خط تولید را متنوع کنید، مشتریان بیشتری پیدا کنید و بازار خود را بزرگتر کنید. فقط یک اخطار جدی درباره این روش برای شرکت های نوپا وجود دارد. این شرکت ها در مرحله تملک باید در مسائل مالی دقت لازم را به خرج دهند. شرکت های بسیاری به خاطر بدهی در این مرحله از بین رفته اند بنابراین از روز اول  به یک مدیر مالی زرنگ نیاز دارید.

    راه حل سوم؛ سرمایه گذاران

    یک راه حل معمول در بهبود وضعیت استارت آپ ها جذب سرمایه گذاران بیشتر است. در واقع بسیاری از شرکت ها مراحل رشد را با جذب سرمایه بیشتر پشت سر می گذارند و آن را سرمایه گذاری مجموعه A، B و C می نامند. هر یک از این رشد سرمایه ها می تواند به بهبود جایگاه شرکت شما و افزایش ارزش آن کمک کند. برای مثال اگر ارزش شرکت شما 500 هزار دلار در اولین مرحله جذب سرمایه است، در دور بعدی جذب سرمایه ارزش شرکت به یک میلیون دلار یا بیشتر می رسد. پس، در هر دور، شما به منابع مالی بیشتری دسترسی پیدا می کنید درحالیکه سهام شرکت خود را در بخش های کوچک واگذار می کنید.

    راه حل چهارم؛ IPO یا عرضه اولیه سهام

    عرضه اولیه سهام رویای بسیاری از بنیانگذاران شرکت های استارت آپی است. این روش برای بعضی شرکت ها می تواند یک گام بزرگ برای رشد در آینده تلقی شود چراکه سیل سرمایه را به شرکت سرازیر می کند. با دنبال کردن عرضه اولیه سهام، شرکت شما از یک شرکت خصوصی به یک شرکت عمومی تبدیل می شود و این یعنی گروه بزرگی از سرمایه گذاران درصد قابل توجهی از سهام شرکت شما را در اختیار می گیرند و می توانند بر هدایت آن اثر بگذارند. در مقابل این سرمایه برای رشد و سود قابل توجه، مجبور خواهید بود که بخشی از کنترل شرکت خود را به دیگری واگذار کنید. شما هم چنین مجبور خواهید بود کلیه مقررات مربوط به یک شرکت عمومی از جمله ارائه گزارش های مالی فصلی و سالیانه را رعایت کنید.

    راه حل پنجم؛ همکاری استراتژیک

    همکاری استراتژیک از ادغام یا تملک روش کمتر تهاجمی تری برای رشد استارت آپ هاست. در این روش، باید شریکی پیدا کنید که به شما برای سهم بیشتر از بازار و کاهش ریسک کمک کند. برای مثال اگر شرکت شما تنها شرکت فعال در یک منطقه است، می توانید از همکاری شرکای بین المللی یا یک توزیع کننده استفاده کنید.

    نکته مهم در این روش دقت در انتخاب همکار است. زمانی که به دنبال یافتن یک همکار مناسب هستید، باید به دنبال یک نمونه  موفق آن بگردید چراکه این مسئله موفقیت در همکاری استراتژیک را برای شما تضمین می کند. هم چنین  باید به دقت بررسی کرده و اطمینان پیدا کنید که شریک شما کسب وکار شفاف و محکمی داشته باشد.

    راه حل ششم؛ شرکت های واسطه  

    شرکت های واسطه(Special-purpose acquisition company) موسساتی با هویت مستقل به شمار می روند. یک شرکت می تواند برای سرمایه گذاری در دیگر کارآفرینی ها به این شرکت های واسطه اتکا کند. این موسسات  را «چک سفید» هم می نامند چراکه آن ها درواقع سرمایه را برای رشد شرکت ها فراهم می کنند درحالیکه سرمایه گذاران نمی توانند بر هدایت آن ها اثری بگذارند. این روش برای استارت آپ های که نمی خواهند یا نتوانستند برای فروش سهام خود اقدام کنند، مناسب است.

    راه حل هفتم؛ بازارهای سهام خصوصی مثل نزدک

    بازارهای سهام خصوصی مثل نزدک در ایالات متحده آمریکا فرصتی برای پیش عرضه اولیه سهام استارت آپ هاست. به ویژه که این بازارها می تواند زمینه ارتباط شرکت ها با سرمایه گذاران استراتژیک را هم فراهم کند. میانگین عمر شرکت هایی که در بازارهای سهام خصوصی حضور پیدا می کنند در حال کاهش از 10 سال به هفت سال و شش سال است. در این بازارها  هر دو طرف به دنبال سود مشترک هستند. مثل سرمایه که منبع حیاتی رشد شرکت هاست، بازارهای سهام خصوصی ابزاری عالی برای صعود استارت اپ به شمار می رود.

    خط پایان

    هیچ محدودیتی در انتخاب روش برای صعود استارت آپ ها به مرحله های بعدی وجود ندارد. نکته کلیدی در نظر گرفتن داده ها و نداده هاست. باید ببینید در مقابل رشدی که می کنید و صعود به مرحله بعد، چه چیزهایی را از دست می دهید. ممکن است بدهی زیادی به شما تحمیل شود و یا کنترل محدودتری در شرکت داشته باشید.

    منبعاتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران
    مطلب قبلیسرمایه داخلی برای رشد استارت آپ های بزرگ راهگشاست؟
    مطلب بعدیمحدودیت‌های تازه برای کارت سوخت جایگاه‌داران در راه است

    دیدگاه شما

    لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
    لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید