470 میلیارد دلار سرمایه در خانه های خالی

در ایران 24 میلیون و 100 هزار خانوار وجود دارد ولی تعداد خانه ها 25 میلیون و 400 هزار دستگاه است

ريسك ١٠٩ميليارد دلاری پایتخت؛ تهران پنجمین شهر در معرض خطر درآمدهای اقتصادی جهان

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت دوازدهم گفت: حدود 470 میلیارد دلار ثروت این مملکت بدون استفاده در خانه های خالی و خانه های دوم انباشته شده است.

«عباس آخوندی» در جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: بخش مسکن دستکاری شده ترین بخش در حوزه اقتصاد ملی ایران است.

وی به ذکر چند آمار پرداخت و گفت: تعداد خانوار موجود در ایران 24 میلیون و 190هزار خانوار است؛ تعداد خانه در ایران 25 میلیون و 400 دستگاه است؛ یعنی به ظاهر بیشتر از خانوار، خانه داریم؛ یعنی باید اوضاع خیلی خوب باشد؛ اما آیا واقعا اینطور است؟ آیا وضع مسکن به این خوبی است؟ قطعا خوب نیست.

آخوندی ادامه داد: آمار سال 1395 نشان می دهد 2 میلیون و 587 هزار خانه خالی در کشور داریم؛ این تعداد در سال 1390به میزان 630 هزار دستگاه بوده ؛ یعنی ظرف پنج سال 2 میلیون خانه خالی اضافه شده است.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت دوازدهم افزود: 2 میلیون و 100 هزار خانه دوم در ایران وجود دارد؛ جمع خانه های خالی و خانه های دوم حدود چهار میلیون و 700 هزار دستگاه است. مفهوم این عدد چیست؟ اگر هر خانه را 100 هزار دلار در نظر بگیریم، حدود 470 میلیارد دلار ثروت این مملکت بدون استفاده در خانه های خالی و خانه های دوم انباشته شده است.

تعداد خانوار موجود در ایران 24 میلیون و 190هزار خانوار است؛ تعداد خانه در ایران 25 میلیون و 400 دستگاه است؛ یعنی به ظاهر بیشتر از خانوار، خانه داریم؛ یعنی باید اوضاع خیلی خوب باشد؛ اما آیا واقعا اینطور است؟ آیا وضع مسکن به این خوبی است؟ قطعا خوب نیست.

آخوندی افزود: این رقم بیش از چهار برابر کل ارزش بازار بورس ایران است؛ این وضعیتِ بازار دستکاری شده ایران است.

وی در ابتدای سخنان خود گفت: برنامه عمل وزیران همان برنامه پنج ساله ششم است که در مجلس به تصویب رسیده و وزیران باید برای اجرای آنها تدابیر روشنی داشته باشند.

آخوندی افزود: جهانبخش محبی نیا نماینده میاندوآب و شاهین دژ در مجلس تذکری داد که در این فرصت کوتاه فقط چند محور اساسی که می خواهید در چهار سال آینده پیگیری کنید را بیان کنید؛ این به مفهوم بی توجهی به سایر موارد نیست؛ بقیه موارد مطابق برنامه عمل خواهد شد.
در این جلسه به دو بخش مسکن و انتقال از خودرو محوری به ریل پایه شدن حمل و نقل کشور اشاره می کنم.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: از سال 1384 تا 1392 قیمت زمین در تهران 9 برابر و قیمت مسکن 6 برابر شده است و در حال حاضر بیش از 19 میلیون نفر در بد مسکنی مطلق زندگی می کنند.

آخوندی با بیان اینکه در بخش مسکن منابع مالی زیادی را اتلاف کرده ایم، گفت: هم اکنون در منطقه یک تهران 31 هزار خانه خالی وجود دارد و این نشان می دهد با دو قطبی شدن شمال و جنوب شهر تهران تفاوت قیمت مسکن در این مناطق به 12 برابر رسیده، آیا این عدالت اجتماعی است که ما می گفتیم؟

وی گفت: بانک مرکزی هم اکنون 22 هزار میلیارد تومان یارانه در بخش مسکن پرداخت کرده و این نتیجه سوادگری و فساد در بازار مسکن و ساختمان در ایران بوده است ، آیا این روند برای ما قابل ادامه است؟

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی یادآورشد: ما در 4 سال گذشته از شهر فروشی و تراکم فروشی در ایران جلوگیری کردیم و اکنون تورم قیمت مسکن در ایران کمتر از میانیگن نرخ تورم است.

آخوندی افزود: اگر قیمت زمین در ایران رشد ندارد، دلیل آن جلوگیری از فساد در شهر فروشی است و وضعیت گذشته برای ما در حوزه مسکن قابل ادامه دادن نیست و آیا تداوم این وضعیت برای ما افتخار آمیز است؟

حمل و نقل 
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به برنامه های خود در حوزه حمل ونقل افزود: در ایران بیش از 217 هزار کیلومتر راه وجود دارد، در برابر آن ما تنها 13 هزار کیلومتر شبکه ریلی داریم.

در ایران بیش از 217 هزار کیلومتر راه وجود دارد، در برابر آن ما تنها 13 هزار کیلومتر شبکه ریلی داریم.

آخوندی با بیان اینکه سال گذشته 428 میلیون تن با در کشور جابجا شد، گفت: سهم ریل در این بخش 40 میلیون تن بود، در حالی که ما باید در برنامه ششم توسعه سهم ریل را در جابجایی بار کشور به 30 درصد افزایش دهیم.

به گفته وی، در تهران سالیانه 700 میلیون نفر در حومه رفت و آمد می کنند و سهم ریل در این جابجایی تنها 2 درصد است و در سایر کلانشهرها نیز وضعت ما در این شرایط قرار دارد .

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی بیان کرد: ما درصدیم تا سال 1400 با برنامه ریزی سهم ریل را در جابجایی به 30 درصد و سهم مسافر را به 20 در کشور افزایش دهیم و اگر نمایندگام محترم کمک کنند این مساله در کشورمان شدنی است.

وی با بیان اینکه پیش از این متوسط ساخت خطوط ریلی در کشور 180 کیلومتر در سال بود ، گفت: اما با تلاش همه دست اندرکاران این بخش امسال 1800 کیلومتر خطوط ریلی در کشور به بهره برداری می رسد و این اتفاق بزرگی در صنعت حمل و نقل ریلی کشور است.

مطلب قبلیخودروسازان به جای هر خودروی پرمصرف داخلی باید یک خودروی فرسوده اسقاط کنند
مطلب بعدیداستان برند: علی ‌بابا، غول چینی تجارت الکترونیک

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید