150فروند کشتی برای شرکت کشتیرانی پتروشیمی ایران لازم است

مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی درباره پیشنهاد تاسیس نخستین شرکت مشترک کشتیرانی پتروشیمی ایران با مشارکت چند هلدینگ اعلام کرد: برای صادرات این محصولات باید 150 کشتی بخریم.

به گزارش ایرنا، فقدان یکپارچگی در صادرات محصولات پتروشیمی به تضعیف برخی بازارهای صادراتی و رقابت مخرب شرکت های پتروشیمی ایران منجر و سبب شد ایده ایجاد انسجام در صادرات این محصولات مورد توجه قرار گیرد.

بخش عمده ای از صادرات محصولات پتروشیمی ایران را مواد مایع تشکیل می دهد که به علت ناوگان دریایی ناکافی، مشکلات عمده ای در صادرات آنها برای شرکت های ایرانی رخ داده است.

به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی درباره ایده تشکیل اولین شرکت کشتیرانی پتروشیمی ایران گفت: پارسال شرکت های پتروشیمی ایران حدود یک میلیارد و 500 میلیون دلار هزینه برای عملیات لجستیک و حمل دریایی محصولات صادراتی پتروشیمی و پلیمری پرداخت کردند.

به طور متوسط سالیانه تا 35 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی، پلیمری، گاز مایع و میعانات گازی از ایران به بازارهای جهانی صادر می شود

«مهدی شریفی نیک نفس» یادآوری کرد: به طور متوسط سالیانه تا 35 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی، پلیمری، گاز مایع و میعانات گازی از ایران به بازارهای جهانی صادر می شود، بر این اساس تاسیس یک شرکت مشترک کشتیرانی برای حمل محصولات شرکت های پتروشیمی ضروری و دارای صرفه اقتصادی است.

وی با اشاره به برگزاری نشست مشترکی بین شرکت های پتروشیمی، کشتیرانی جمهوری اسلامی، شستا و شرکت حمل و نقل پتروشیمی برای راه اندازی اولین ناوگان کشتیرانی پتروشیمی ایران، بیان کرد: اکنون با توجه به وضعیت رکود جهانی بهترین فرصت برای ساخت و خرید کشتی ویژه حمل محصولات مایع پتروشیمی و گازمایع است.

هزینه سالیانه 1.5 میلیارد دلاری حمل محصولات پتروشیمی 

شریفی تاکید کرد با توجه به هزینه سالیانه 1.5 میلیارد دلاری حمل محصولات پتروشیمی می توان بخشی از این هزینه را به عنوان هزینه اولیه راه اندازی این ناوگان لحاظ کرد.

این مسئول یادآوری کرد با بهره برداری از 50 طرح جدید پتروشیمی که مراحل مختلف ساخت را پشت سر می گذارند، ظرفیت تولید و صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری ایران اضافه می شود.

وی افزود: کشتیرانی پتروشیمی پارس سه فروند کشتی در اختیار دارد که می توان در گام اول از آنها برای تاسیس شرکت مشترک کشتیرانی استفاده کرد.

شریفی تشکیل کارگروه مشترک بین همه شرکت ها و هلدینگ های پتروشیمی برای تاسیس و راه اندازی شرکت کشتیرانی را ضروری دانست.

وی تصریح کرد: راه اندازی اولین ناوگان دریایی حمل محصولات صادراتی پتروشیمی ایران علاوه بر اشتغال، افزایش سودآوری و کاهش هزینه برای شرکت های پتروشیمی ایران را به همراه دارد و حتی شرکت های پتروشیمی سهامدار این شرکت کشتیرانی در کنار کاهش هزینه های صادراتی از سودآوری فعالیت این شرکت کشتیرانی هم بهره مند شوند.

به گزارش ایرنا، حدود 27 میلیون تن محصول پتروشیمی در نیمه نخست امسال تولید شد که نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از پنج درصد رشد کرد.

مقدار فروش داخلی در این مدت، از لحاظ ارزش 12 درصد بیشتر شد. همچنین در صادرات محصولات پتروشیمی در 6 ماه نخست امسال رشد 12 درصدی از نظر مقدار و هشت درصدی از نظر ارزش نسبت به زمان مشابه پارسال تحقق یافت.

ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی اکنون حدود 62 میلیون تن در سال است که با بهره برداری از طرح های جدید تا پایان امسال به بیش از 70 میلیون تن افزایش می یابد.

مطلب قبلی۸۰۰ هزار واحد صنفی بدون پروانه داریم
مطلب بعدیسالانه ۲۳ هزار تن فندق در باغات کشور تولید می شود

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید