وزیر جهاد کشاورزی گفت: امروز به دلیل شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با کسری تخم مرغ مواجه هستیم که تلاش می شود با تامین بخشی از آن از طریق واردات و کنترل چگونگی توزیع در بازار مصرف آن را متعادل کنیم .
به گزارش ایرنا، «محمود حجتی» در حاشیه همایش تجلیل از نمونه های بخش کشاورزی کشور در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما در جمع خبرنگاران افزود: امسال با گسترش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان رو به رو شدیم که بخش عمده ای از مزارع پرورشی را از بین برد و کمبود این محصول در بازار را رقم زد.
به گفته این مقام مسئول، این در حالی است که بیماری یاد شده برای دومین سال واحدها و مزارع پرورشی مرغ تخمگذار را با مشکل مواجه کرد؛ سال گذشته بخش عمده ای از مزارع از دست رفت اما توانستیم با اقدام های تکمیلی و توسعه ای و افزایش ظرفیت ها با کمک مرغداران، در نهایت عرضه و تقاضای این محصول را متناسب کنیم.
به گفته وی، براساس ارزیابی های صورت گرفته تخم مرغ تولیدی ما ارزانتر از تخم مرغی وارداتی است.
حجتی با بیان این که بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان سطح گسترده ای از مزارع طیور کشور را درگیر کرده است، افزود: با وجود تلاش های صورت گرفته به دلیل پایداری این ویروس در فصل سرما، ویروس مذکور در هوا وجود دارد و طیور را یک شبه از بین می برد.
وی اظهارداشت: تلاش داریم بخشی از مشکل مرغداری ها را از طریق بیمه حل کنیم.
وی درباره تخصیص نیافتن سوبسید( یارانه) و جوایز صادراتی به بخش دام و طیور گفت: بیشترین سوبسیدی که در کشاورزی پرداخت می شود مربوط به بخش آب و خاک است به طوری که سال 96 نزدیک به هفت هزار میلیارد تومان در شاخه ها و مناطق مختلف در زمینه های آب و خاک اختصاص یافت.
وی تصریح کرد: این بدان معناست که دولت 85 درصد هزینه های این بخش را متقبل شده است و این اقدام برای تقویت بنیان تولید است.
وی اضافه کرد: در ارتباط با صادرات طیور هنوز توافقی به عمل نیامده است خوشبختانه امروز تولید و محصول نهایی طیور ما از قیمت های جهانی پایینتر است، امروز در بازارهای جهانی مرغ بین 2 تا 2.5 دلار قیمت دارد در حالی که در ایران ارزانتر به فروش می رسد بنابراین خیلی به یارانه صادراتی نیاز نداریم.
وی ادامه داد: ما تلاش داریم با وجود همه محدودیت های ارزی که وجود دارد بدون هیچ وقفه ای ارز را تامین کنیم تا بتوانیم نهاده های مورد نیاز صنعت را با ارزانترین ارز تامین و وارد کشور کنیم که قیمت نهایی پایین دربیاید.
حجتی با بیان این که در ارتباط با یارانه صادراتی در بخش طیور تاکنون برنامه ای نداشته ایم، افزود: برای حمایت از تولید کنندگان به شکل مقطعی در برخی محصولات همچون کشمش و سیب زرد قراردادهایی داشته ایم و حتی در برخی موارد نیز واردات در ازای صادرات انجام شد.
وزیر جهاد کشاورزی کابینه دوازدهم درباره افزایش قیمت برخی محصولات همچون لبنیات و تخم مرغ و اقدام این وزارتخانه گفت: تولید شیر در داخل کشور انجام می شود، اما شیر تولیدی دامداران ما از قیمت جهانی این محصول و حتی قیمت مصوب تعیین شده پایینتر به فروش می رسد به طوری که دامداران ما متضرر هستند درحالی که دامداران هم از همین قشر مردم هستند که از دسترنج خود بهره مند نمی شوند.
حجتی ضمن ابراز شرمندگی از دامداران و دهک های پایین درآمدی افزود: با وجود این که دامداران متضررند حتی بخشی از اقشار جامعه امکان استفاده از تولیدات هموطنان خود را ندارند، تلاش داریم با افزایش تولید بتوانیم دسترسی آحاد جامعه را به تولیدات داخلی فراهم کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی درباره کمک های دولتی به بخش کشاورزی به عنوان یک بخش اقتصادی گفت: ما تلاش داریم یاور و مددکار کشاورزان در مزارع باشیم تا کشاورز ما بتواند با تولید پایدار مسائل زیست محیطی را نیز رعایت کند که این امر مستلزم حفظ منابع پایه آب و خاک است.
حجتی گفت :در واقع با تکیه بر علم و دانش و ابزار و تکنولوژی جدید از آب و خاک کشور با افزایش بهره وری و اقتصادی، تولید داشته باشیم که می تواند علاوه بر تامین آینده کشاورزان درآمد آنان را نیز افزایش دهد.
آیین تجلیل و انتخاب نمونه های ملی بخش کشاورزی کشور با حضور مسئولان و معاونین بلندپایه وزارت جهاد کشاورزی در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد که 153 کشاورز نمونه مورد تقدیر قرار گرفتند.
مجله خبری ایکسب، بازتاب اخبار و گزارشهای صنعت و اقتصاد ایران و جهان