مدیرعامل هلدینگ توسعه معادن روی ایران از رکورد شکنی تولید شمش روی در هلدینگ توسعه معادن روی ایران خبر داد و گفت: در شهریور ماه امسال رکود 5 ساله تولید شمش این ماده معدنی با تولید بالغ بر هشت هزار و 198 تن شمش روی شکسته شد.
به گزارش شاتا از ایرنا ، اردشیر سعد محمدی با اشاره به دستیابی به رکورد بی سابقه یاد شده، افزود: در مقایسه با آمار تولید ماهانه تجمیعی هلدینگ، دستیابی به این حجم از تولید، طی 60ماه گذشته سابقه نداشته است.
وی ادامه داد: استحصال بیش از هشت هزار تن شمش روی آن هم در شرایط کاهش بی سابقه عیار مواد معدنی داخلی و موانع تامین خاک از منابع خارجی، به صورت مضاعف بر اهمیت دستیابی به رکورد یاد شده می افزاید.
سعد محمدی یادآور شد: شرکت های «تولید روی بندرعباس» با تولید 1250 تن، «کالسیمین» با تولید 3591 تن و «ذوب روی بافق» با تولید 1374 تن شمش روی که به ترتیب در مدت 60 ماه، 28 ماه و 11 ماه گذشته بی سابقه بوده است، در این موفقیت بیشترین نقش را ایفا کرده اند.
به گفته وی، همچنین شرکت فرآوری مواد معدنی ایران با 573 تن تولید، «ذوب و روی قشم» با 922 تن تولید، شرکت ملی سرب و روی ایران با 489 تن تولید در شهریور ماه سال جاری، با ثبت رکورد تولید پنج ساله همراه شدند. همچنین شرکت اسیدسازان با ثبت رکورد 11هزار و 895 تنی در شهریور 96 بیشترین تولید ماهانه را به ثبت رسانید و میزان تولید ماهانه این شرکت با ثبت عدد 62 هزار و 979 تن تولید نسبت به رکورد قبلی در 6 ماهه سال 93 بیش از 14.3 درصد رشد را تجربه کرد.
شایان ذکر است که شرکت توسعه معادن روی ایران (سهامی عام) در سال 1376 با هدف ایجاد ظرفیتهای جدید تولید روی به میزان یکصد هزار تن در سال آغاز شد؛ ایجاد و احداث کارخانههای استحصال فلز روی از معادن روی کشور، سرمایهگذاری و مشارکت در کارخانههای تولید روی، اکتشاف، استخراج، بهرهبرداری، تولید و تغلیظ مواد معدنی و واردات ماشینآلات، تجهیزات، مواد مصرفی، لوازم یدکی مورد نیاز از خارج کشور و یا تأمین از داخل کشور از جمله وظایف این شرکت است.
امروزه استرالیا با برخورداری از 22 درصد ذخایر جهانی سرب و روی، کشور نخست در این زمینه است و تولید فلز روی این کشور به 500 هزار تن در سال می رسد؛ چین با برخورداری از 17 درصد ذخایر جهانی در جایگاه دوم قرار دارد و ایران با توجه به اکتشافات معدن مهدیآباد (یزد) به مقام یازدهم دنیا راه یافته است.
شرکتهای سرب و روی کشور اکنون از کمبود مواد اولیه نگرانند؛ البته شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (وابسته به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران- ایمیدرو) حدود 30 درصد مواد اولیه را در اختیار شرکتهای تولیدکننده سرب و روی قرار میدهد اما 70 درصد ظرفیت کشور در این بخش خالی است.
بررسی مصارف سرب و روی نشان می دهد سرب بیشتر در صنایع باتری سازی، کابلسازی و ارتش استفاده میشود و کاربرد روی نیز در صنایع گالوانیزه، فولاد، صنایع الکتریکی، در آلیاژها، برنز و صنایع شیمیایی است.
مجله خبری ایکسب، بازتاب اخبار و گزارشهای صنعت و اقتصاد ایران و جهان