راهنما و اصول موفقیت در آزادکاری

خودتان را ۲۴ ساعت در دسترس قرار ندهید

ازآنجاکه شما برای کسب اعتبار و جذب مشتریان جدید تلاش می‌کنید، به‌راحتی ممکن است خودتان را تمام ساعات شبانه‌روز در دسترس قرار دهید. اغلب آزادکاران این اشتباه را مرتکب می‌شوند و فکر می‌کنند حالا که زمان کاری مشخصی ندارند، باید هر زمان که مشتریان درخواست کردند، در دسترس آنان باشند. مسئله این است که شیوه‌ی پاسخگویی شما، سابقه‌ی کاریتان را تعیین می‌کند. برای مثال اگر به مشتری خود بگویید پروژه‌ای را که شب برای شما ارسال کرده، تا صبح تکمیل می‌کنید و تحویل می‌دهید، این پیام را ارسال می‌کنید که ساعات کاری مشخصی ندارید و لزومی ندارد مشتریان به تقویم کاری شما توجهی داشته باشند. درنتیجه خیلی زود با انبوهی از سفارش‌هایی روبرو می‌شوید که آخر شب یا نیمه‌شب ارسال می‌شوند.

شاید اوایل کار، زمانی که فقط با تعداد اندکی از مشتریان کار می‌کنید از عهده‌ی این درخواست‌ها برآیید، ولی وقتی پایه‌ی مشتریان افزایش پیدا کند، این مدل باعث می‌شود با مشکلات جدی مواجه شوید. درست است که زمان کاریتان انعطاف‌پذیر است، ولی بهتر است برای زمانتان مرزهایی روشن و واقع‌بینانه تعیین کنید و مانع از خستگی و استرس آتی خودتان شوید. این مشکل باعث می‌شود سطح کیفیت اجرایی شما نیز پایین بیاید.

نکته‌ی دیگری که باید در ذهن داشته باشید، این است که شما باید برای مدیریت کارهایتان نیز برنامه‌ریزی داشته باشید. اگر هفته‌ی کاری استاندارد ۴۰ ساعته ی شما، به ۵۰ تا ۶۰ ساعت کار افزایش پیدا کند، فرصت نمی‌کنید سفارش‌ها را بررسی کنید و بهترین پروژه‌ها را از میان آن‌ها انتخاب کنید.

freelance rules

در پذیرش پروژه‌ها، با دقت و سختگیری عمل کنید

در هر کسب‌وکار خوب، مدیر اجرایی از اهداف شرکت و پروژه‌هایی که باید تکمیل شوند، درک فوق‌العاده‌ای دارد. متأسفانه آزادکاران در این امر مصالحه می‌کنند. آن‌ها بیشتر به این فکر هستند که تقویم کاریشان را پر نگه‌دارند تا درآمد بیشتری داشته باشند و بتوانند از عهده‌ی مخارج زندگی برآیند. به همین دلیل بینش و بصیرت عالی را از دست می‌دهند. درنهایت هم خشنودی و رضایت شخصی‌شان از کاری که انجام می‌دهند کاهش پیدا می‌کند و دستمزدی که دریافت می‌کنند، آن‌ها را خوشحال نمی‌کند.

بهتر است مثل یک مدیرعامل خوب، اصولتان را مشخص کنید و اهداف مناسبی برای خودتان تعیین کنید. به این حقیقت فکر کنید که امروزه با فراگیر شدن شبکه‌های اجتماعی، هزاران مشتری بالقوه خواهید داشت که استانداردهای بالایی دارند و به کیفیت کار، بها می‌دهند.

سازمان‌دهی داشته باشید

هنگامی‌که تعداد پروژه‌ها یا سفارش‌ها افزایش پیدا می‌کند، باید به تعداد وظایفی که هم‌زمان می‌پذیرید توجه داشته باشید و وضعیت کارهایتان را مرتب کنید. بهتر است از یک نرم‌افزار خوب که به شما اجازه می‌دهد روی همه‌ی برنامه‌های زمانی، ارتباطی و عملکردی‌تان نظارت داشته باشید، استفاده کنید. فکر نکنید که می‌توانید همه‌چیز را به خاطر بیاورید، زیرا سرانجام موضوعی را فراموش خواهید کرد.
Get organized

وقتی چیزی را نمی‌دانید، ناآگاهی‌تان را بپذیرید

شاید باور نکنید ولی اغلب مشتریان با این موضوع مشکلی ندارند که به آن‌ها بگویید در مورد سؤالشان تحقیق می‌کنید. آنچه باعث نارضایتی مشتریان می‌شود این است که دیر یا زود متوجه شوند شما بدون مهارت و تخصص کافی سفارش آن‌ها را انجام می‌دهید. به‌جای اینکه بخواهید از خودتان تصویر یک کارشناس تمام‌عیار را ارائه دهید، روی ارتباطات پایدار و بلندمدت با مشتریان تمرکز کنید. از متخصصانی که ماهرتر از شما هستند کمک بگیرید و اگر میدانید فرد دیگری بهتر می‌تواند این پروژه را تکمیل کند، مشتری را به او ارجاع دهید. کاری را که انجام آن در توانتان نیست، نپذیرید. صداقت شما برای مشتریان ارزشمند است و به خاطر همین صداقت، شما را در شبکه‌ی خود نگه می‌دارند.

Budget

بودجه‌بندی

بسیاری از آزادکاران فکر می‌کنند ازآنجاکه دسترسی به پروژه‌ها در زمان‌های مختلف متفاوت است، هرگز نمی‌توانند بودجه‌بندی درستی داشته باشند. واقعیت این است که شما باید داده‌های کاریتان را حفظ کنید. اولین و مهم‌ترین قانون این است که تا زمانی که سطح مشتریان پایه‌ی مناسبی ندارید،شغل روزانه‌ی خود را ترک نکنید. با توجه به درآمد ثابت شغل اصلی، یک بودجه‌بندی جامع داشته باشید. در مرحله‌ی بعد دقیقاً حساب کنید که به‌عنوان یک آزادکار، طی 6 ماه چقدر درآمد کسب کرده‌اید. در بررسی‌هایتان، مدت‌زمانی را که صرف آزادکاری کرده‌اید، در نظر داشته باشید. این پروسه به شما کمک می‌کند متوجه شوید که آیا می‌توانید آزادکاری را به‌عنوان شغل اصلیتان انتخاب کنید یا خیر.

صرف‌نظر از اینکه آزادکاری شغل تمام‌وقت یا نیمه‌وقت شما است، یک برآورد نسبی از کسب درآمدتان (برحسب ساعاتی که صرف می‌کنید) داشته باشید. حداقل این برآورد را به‌عنوان پایه‌ی درآمدتان در نظر بگیرید و بر این اساس بودجه‌بندی کنید. ممکن است در برخی ماه‌ها، درآمد بیشتری داشته باشید. در این صورت مازاد این بودجه را برای ماه‌هایی که احتمالاً سفارش‌های کمتری خواهید داشت، پس‌انداز کنید. اگر هم به‌طور مداوم دریافتی‌هایتان افزایش پیدا می‌کند، دوباره درآمد پایه‌ی خود را تنظیم کنید.

توسطپویش پورمحمد
منبعزومیت
مطلب قبلیاقتصاد ترکیه در 17 سال اخیر 2 برابر اقتصاد ایران شده است
مطلب بعدیپنج ویژگی مهم مدیران موفق و رهبران آینده

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید