۲۳۷ هزار نفر به جمعیت بیکار کشور افزوده شد

نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله نشان می دهد که ۲۴,۹ درصد از فعالان این گروه سنی در تابستان ۱۳۹۷ بیکار بوده‌اند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان۱۳۹۶) ۰.۸ درصد افزایش یافته است.

مرکز آمار، نتایج طرح آمارگیری نیروی‌کار تابستان ۱۳۹۷ را منتشر کرد. گزارشی که طی آن گفته می شود: «جمعیت شاغلین ۱۰ ساله و بیشتر در این فصل ۲۳ میلیون و ۹۵۶ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۵۸ هزار نفر افزایش داشته است. بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که درتابستان ۱۳۹۷، بخش خدمات با ۴۹,۵ درصد بیش‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با ۳۱.۶ درصد و کشاورزی با ۱۸.۹ درصد قرار دارند.»

نرخ بیکاری افراد ۱۰ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که ۱۲,۲ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند

همچنین بررسی نرخ بیکاری افراد ۱۰ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که ۱۲,۲ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند. روند تغییرات این نرخ حاکی از آن است که این شاخص نسبت به تابستان ۱۳۹۶ به میزان ۰.۷ درصد افزایش داشته است و جمعیت بیکار کشور با ۲۳۷ هزار نفر افزایش به ۳ میلیون و ۳۲۶ هزار نفر رسیده است.

درتابستان ۱۳۹۷، میزان ۴۰,۹ درصد جمعیت ۱۰ ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۳۹۶) ۰.۲ درصد افزایش داشته است.

نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله نشان می دهد که ۲۴,۹ درصد از فعالان این گروه سنی در تابستان ۱۳۹۷ بیکار بوده‌اند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان۱۳۹۶) ۰.۸ درصد افزایش یافته است.

بررسی نرخ بیکاری جوانان ۲۴-۱۵ ساله حاکی از آن است که ۲۷.۲ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیش‌تر بوده است. بررسی روند تغییـرات نرخ بیکاری جوانان ۲۴-۱۵ ساله کل کشور نشان می‌دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته ۰.۳ درصد افزایش یافته است.

همچنین طبق این گزارش بررسی نرخ بیکاری جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر فارغ التحصیل آموزش عالی، نشان می‌دهد ۱۸.۷ درصد جمعیت فعال فارغ التحصیل آموزش عالی بیکار بوده‌اند. این نرخ در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط روستایی نسبت به نقاط شهری بیش‌تر بوده است. بررسی روند تغییـرات این نرخ حاکی از کاهش ۰.۸ درصدی در تابستان۱۳۹۷ نسبت به فصل مشابه سال قبل است.

علاوه بر این، بررسی سهم شاغلین ۱۰ ساله و بیش‌تر با ساعت کار معمول ۴۹ ساعت و بیش‌تر نشان می‌دهد، ۴۱ درصد شاغلین، به‌طور معمول،۴۹ ساعت و بیش‌تر در هفته کار می‌‌کنند. این شاخص که یکی از نماگرهای کار شایسته است نشان می‌دهد در کشور سهم زیادی از شاغلین بیش‌تر از استاندارد کارمی‌کنند. این شاخص نسبت به فصل مشابه سال قبل ۰.۲ درصد افزایش داشته است.

در تابستان ۱۳۹۷سهم جمعیت بیکار فارغ التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران ۳۹.۵ درصد بوده است. این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان می‌دهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۰.۱ درصد افزایش داشته است.

در تابستان۱۳۹۷ سهم جمعیت شاغل فارغ التحصیل آموزش عالی از کل شاغلان ۲۳.۸ درصد بوده است. این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان می‌دهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۲.۷ درصد افزایش داشته است.

بررسی سهم اشتغال ناقص نشان می‌دهد که درتابستان ۱۳۹۷، ۱۰,۰ درصد جمعیت شاغل،‌ به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیش‌تر و…) کم‌تر از ۴۴ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده‌اند. این در حالی است که ۴۱.۰ درصد از شاغلین ۱۰ ساله و بیش‌تر، ۴۹ ساعت و بیش‌تر در هفته کار کرده‌اند.

ارسال پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید