ویژگی کارکنان از نظر جک‎ما موسس علی‌بابا

هیچ وقت بهترین افراد را پیدا نمی کنید. بهترین افراد درواقع کسانی اند که در شرکت شما کار می کنند و شما آن را برای بهترین شدن آموزش می دهید.

 رشد یک شرکت به انتخاب آدم های درست بستگی دارد. برای جک ما، مردی که در پشت صحنه توسعه بزرگترین شرکت فناوری محور چین ایستاده، انتخاب درست آدم ها موفقیت های بزرگی به بار آورده است. ما در اکتبر سال گذشته میلادی در اندونزی در همایشی برای کارآفرینان در این باره سخنرانی کرده است. سی ان بی سی در سال گذشته بخشی از درس های جک ما را منتشر کرد که بیشتر درباره آمادگی جامعه و شخص کارآفرین بود اما در درس های جدید جک ما درباره انتخاب همکاران صحبت کرده است.

«برای اولین بار بودجه شرکت را 5 میلیون دلار افزایش دادم. معاونان بسیاری از شرکت های مختلف چند ملیتی استخدام کرده بودم. یکی از معاونان بازاریابی پیش من آمد و طرح بازاریابی کسب و کار سال آینده را آورده بود. بعد از بررسی طرح مشخص شد که آن را براساس افزایش 12 میلیون دلاری بودجه نوشته است یعنی بسیار بیشتر از آنچه شرکت می توانست برای رشد بودجه هزینه کند. کارمند من درنهایت از این گفت که هرگز هیچ برنامه کسب وکاری زیر 10 میلیون دلار ننوشته است. من به او گفتم: درسته. این مشکل تو نیست. این مشکل من است».

جک ما پس از این گفت وگو با معاونش فهمید که شیوه تصمیم گیری برای انتخاب افراد می تواند  مثل نصب موتور بوئینگ 747 به یک تراکتور عمل کند.

نه به بهترین افراد

علی بابا به یکی از بهترین شرکت های تجارت الکترونیک در چین تبدیل شده است. این شرکت بیش از 80 هزار کارمند در سراسر جهان دارد و براساس گزارش منابع بین المللی از بهترین کارفرمایان در چین است. این موفقیت در سایه تصمیمی به دست آمده که جک ما به آن می گوید اجتناب از انتخاب بهترین افراد و کارشناسان. او می گوید:«من از استخدام افرادی که به عنوان کارشناس جلو می آیند متنفرم چراکه هیچ کارشناسی برای آینده وجود ندارد. آن ها همیشه برای گذشته اند. هیچ وقت بهترین افراد را پیدا نمی کنید. بهترین افراد در واقع کسانی اند که در شرکت شما کار می کنند و شما آن را برای بهترین شدن آموزش می دهید».

به گفته جک ما این فرایند با انتخاب افرادی که می خواهند یاد بگیرند و از اشتباه کردن نمی ترسند آغاز می شود.

بهره هوشی و هوش هیجانی

بهترین در کلاس بودن معیاری برای انتخاب افراد از سوی جک ما نیست. در واقع جک ما به عنوان کارفرمایی که از این افراد دوری می کند شناخته می شود. در کتاب «خانه ای که جک ما ساخت» نویسنده دونکن کلارک می نویسد:«جک ما ترجیح می دهد از کسانی که بهترین در مدرسه هایشان بوده اند استفاده نکند. جک ما می گوید نخبگان دانشگاهی زمانی که با واقعیت های دنیا رو به رو شوند، به راحتی می شکنند».

به گفته ما او بیشتر به انتخاب افرادی علاقه دارد که هوش هیجانی خوبی داشته باشند چراکه او دریافته این افراد رهبران و هم گروهی های بهتری هستند. البته او اضافه می کند که این افراد بدون بهره هوشی هم به جایی نمی رسند. جک ما می گوید: «برای ارتباط با دیگران باید هوش هیجانی داشته باشید، شما باید باهوش باشید بنابراین می دانید که باید چه کار کنید».

خوش بین ها

جک ما بارها روی خوش بین بودن افرادی که انتخاب می کنید تاکید کرده است. از نظر او این ویژگی است که باعث شده او علی بابا را به بزرگترین شرکت فناوری چین تبدیل کند. جک ما می گوید:« خوش بین بودن به مردم کمک می کند موقعیت های چالش بر انگیز را به وضعیت مطلوب تبدیل کنند. به عنوان یک کارآفرین اگر خوش‌بین نباشید، در معرض مشکل خواهید بود. بنابراین افرادی که من انتخاب می کنم، باید خوش بین باشند».

منبعاتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران
مطلب قبلیاصلاح قیمت ها، تضمین حیات خودروسازی
مطلب بعدیکدام بخش‌ها از درآمد نفتی ایران سهم می‌برند؟

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید