صد و هفتاد و پنجمین نشست وزارتی اوپک در حالی برگزار می شود که این نشست زیر سایه دیدار برایان هوک، وزارت امور خارجه آمریکا با وزیر انرژی عربستان قرار گرفته است.
به گزارش خبرآنلاین، بیژن زنگنه وزیر نفت ایران در واکنش به این دیدار اما از زاویه ای دیگر به موضوع پرداخت و تاکید کرد:اوپک سازمانی مستقل است وبخشی از وزارت انرژی آمریکا نیست که از واشنگتن دستور بگیرد.
وزیر نفت تاکید کرد: اگر آقای برایان هوک، نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در اوپک برای درخواست عضویت آمریکا در اوپک به وین آمده و به این دلیل با اعضای اوپک دیدار میکند، درخواست ایشان قابل بررسی است اما در غیر این صورت ایشان روش غیرحرفه ای، ناشیانه و مداخله جویانهای در پیش گرفته است.
این اولین باری نیست که آمریکا تحرکاتی این چنین را در قبال ایران در دستور کار قرار داده است. خرداد ماه نیز وقتی زنگنه راهی وین شد تا در هفتمین سمینار بین المللی اوپک شرکت کند در جمع خبرنگاران گفت: اوپک بخشی از وزارت انرژی آمریکا نیست. اوپک سازمانی نیست که از ترامپ دستور بگیرد و آن را اجرا کند. این یک نکته بسیار مهم است. ترامپ تصور می کند که می تواند به اوپک دستور بدهد. او با وضع تحریم علیه دو عضو موسس و مهم اوپک و تولیدکننده مهم نفت، برای بازار نفت مشکلاتی ایجاد کرده است. حالا او از اوپک می خواهد و انتظار دارد که این سازمان چیزهایی را تغییر دهد. به نظرم این منصفانه نیست.
زنگنه با بیان اینکه «برای ما و برخی اعضای دیگر اوپک مهم است که بازار نفت غیر سیاسی باشد» افزود: بازار نفت اگر براساس اصول عرضه و تقاضا عمل کند، به نفع مصرف کننده و تولیدکننده است. نفت یک سلاح و یک ابزار سیاسی برای استفاده علیه کشورهای دیگر اعم از تولیدکننده و مصرف کننده نیست.
امروز رویترز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد وزیر انرژی عربستان روز چهارشنبه و یک روز قبل از نشست وزارتی اوپک با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران دیدار کرد.
دیدار این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در آستانه نشست اوپک نشان می دهد عربستان سعودی سازمان اوپک را از اهداف اصلی خود منحرف کرده و این سازمان را به نهادی سیاسی و ابزاری علیه سایر اعضا و جهت پیشبرد منافع کشورهای غیر عضو تبدیل کرده است.
آمریکا طی هفته های اخیر و با هدف کاستن از اثرات تحریم نفتی ایران بر قیمت نفت، فشار زیادی را به عربستان وارد آورده است تا عرضه جهانی نفت را افزایش دهد. در نتیجه حرف شنوی عربستان، قیمت نفت که به ۸۶ دلار در هر بشکه رسیده بود طی چند هفته با سقوط کم سابقه به حدود ۶۰ دلار در هر بشکه رسید.
خرداد ماه سال جاری بود که آمریکا از عربستان درخواست کرد که نسبت به افزایش یک میلیون بشکه ای تولید نفت اقدام کند. حسین کاظم پور اردبیلی نماینده ایران در اوپک در این خصوص گفته بود: بسیار احمقانه و عجیب است که شاهد آن باشیم که دستورات از واشنگتن به عربستان برای جبران کاهش تولید نفت ایران ناشی از تحریمهای غیرقانونی بر ایران و ونزوئلا میرسد.
به نظر می رسد دور جدید فشار آمریکا علیه ایران در نشست فردای اوپک نمود یابد. خبرهای جدیدی در راه است؟
مجله خبری ایکسب، بازتاب اخبار و گزارشهای صنعت و اقتصاد ایران و جهان