سهمیه بندی بنزین چرا به تعویق افتاد؟

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اعلام کرده، پنجشنبه (دوازدهم اردیبهشت ماه) زمان اجرای طرح سهمیه بندی بنزین نیست و زمان اجرا متعاقباً اعلام می‌شود.

گمانه‌زنی درباره سهمیه بندی بنزین و قیمت‌ها آن تمامی ندارد. در حالی که همه فکر می کردند از اواخر هفته بنزین سهمیه بندی و دو نرخی شود، اما حالا شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی می گوید سهمیه‌بندی بنزین فعلاً به تعویق افتاده است.

سال 96، دولت سعی داشت در لایحه بودجه 97 افزایش قیمت بنزین را لحاظ کند، اما با اعتراضات مردم عقب نشست. زمان تقدیم لایحه بودجه 98 هم در حالی که گمان می شد صحبتی از افزایش قیمت بنزین به میان آمده باشد، اما چنین چیزی مشاهده نشد تا اینکه خبر رسید دولت دوباره قصد دارد بنزین را سهمیه ای کند. بنزینی که همیشه بین دوراهی و آزاد و سهمیه ای قرار دارد. زمان جنگ بنزین کوپنی توزیع می شد.

چندی بعد که شرایط آرام شد، بنزین هم ‌آزاد شد. زمان دولت احمدی نژاد زمانی که تحریم ها سنگین تر شد، بحث سهمیه بندی بنزین دوباره مطرح شد و کارت سوخت متولد شد. دولت روحانی کارت سوخت را حذف کرد و سهمیه بندی بنزین برداشته شد. به این ترتیب قیمت بنزین تک نرخی شد.

اما حالا دوباره به نظر می رسد دولت در پی سهمیه بندی بنزین برآمده است. البته حاشیه ها در این باره آنقدر زیاد است که شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اعلام کرده، پنجشنبه (دوازدهم اردیبهشت ماه) زمان اجرای طرح سهمیه بندی بنزین نیست و زمان اجرا متعاقباً اعلام می‌شود.

طبق گزارش های مختلف درپی مخالفت شدید مجلس با تصمیم سران سه قوه برای سهمیه بندی بنزین بدون اطلاع نمایندگان، درحالی دولت خود را برای آغاز طرح سهمیه بندی بنزین از فردا شب آماده کرده بود که ظاهراً اجرای این تصمیم به زمان دیگری موکول شده است.

گزارش های مختلف حاکی از این بود که تصمیم نهایی در دولت گرفته شده و قرار است بنزین سهمیه ای 1000 تومان و آزاد 2500 تومان شود. پس از انتشار این خبرها، نمایندگان مجلس شورای اسلامی که اغلب مخالف اجرای این طرح در زمان مورد اشاره (فردا شب) بودند خواهان توقف این طرح و یا تأخیر در اجرای آن شدند.

به نظر مجلسی ها از اینکه از قافله عقب مانده اند و نظر آنها گرفته نشده است، ناراحت هستند. علی بختیار، عضو شورای عالی انرژی در این باره گفت: افزایش خودسرانه قیمت بنزین توسط دولت با برخورد مجلس رو به رو می شود. مجلس هیچ تصمیمی در خصوص افزایش قیمت بنزین نداشت و اگر دولت بدون نظر مجلس و خودسرانه نسبت به افزایش قیمت بنزین اقدام کند حتماً مجلس برخورد لازم را انجام خواهد داد چراکه این کار کاملاً غیر قانونی است. به گفته او، اگر دولت به استناد تصمیم سران سه قوه این کار را انجام دهد نیز توجیهی ندارد. چراکه مصوبه سران سه قوه صرفاً باید در جهت راهکارهای مقابله با تحریم باشد. در خصوص بحث بنزین ما امروز کمبودی در داخل نداریم و دولت برای هر اقدامی در این زمینه نیاز به اجازه مجلس دارد.

بهروز نعمتی عضو هیات رئیسه مجلس هم گفت: با هرکسی درمورد افزایش قیمت بنزین صحبت کردم گفت تصمیم سران نظامه، آقای روحانی اگر شما هم به سران نظام ارجاع نمی دهید، جلوی این تصمیم را بگیرید. با توجه به اینکه کمیسیون تخصصی مجلس را هم در جریان نگذاشتید، از این تصمیم اشتباه بر گردید، مردم طاقت افزایش قیمت‌ها را ندارند.

منبعاتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران
مطلب قبلیمعاون حقوقی رئیس‌جمهور: نباید از بازگشت به لیست سیاه استقبال کرد
مطلب بعدیشکاف عرضه نفت پر می‌شود؟

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید