رئیس اتاق بازرگانی تهران ضمن اعلام اینکه ۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به بخش خصوصی تهاتر میشود، گفت: نسبت به سالهای قبل از ۹۰، میزان واردات ۲۰ میلیارد دلار کاهش یافته است که دلیل آن افزایش مصرف تولیدات داخلی است.
به گزارش ایسنا، مسعود خوانساری در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ضمن تسلیت به مناسبت سالگرد درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: خدمات ارزنده آیت الله هاشمی رفسنجانی برای آبادانی کشور بر هیچ کس پوشیده نیست و حیف است که قدر این مرد بزرگ را ندانستیم. ضمن اینکه در این روزها وجود خالی ایشان احساس میشود.
وی درباره وضعیت بازار ارز اظهار کرد: با توجه به نوسانات یکباره در قیمت ارز بد نیست که اتاق بازرگانی تهران به موضوع ارز بپردازد. از سال ۱۳۹۳، رئیس کل بانک مرکزی مرتبا اعلام می کرد که ارز باید تک نرخی شود اما هنوز زمان تک نرخی شدن آن مشخص نیست. در هفتههای گذشته شاهد جهش نرخ ارز بودهایم که بر این اساس، بهتر است واقعیتها را دید و بانک مرکزی بر اساس واقعیتهای موجود نرخ ارز را واقعی کند تا از این نوسانات جلوگیری شود.
کاهش 20 میلیارد دلاری واردات
رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: موضوع ارز، دو کفه ترازو دارد که یک کفه آن صادرات و کفه دیگر واردات است. با افزایش نرخ ارز مشکلات صادرات برطرف نشده است؛ بنابراین نمی توان انتظار داشت که صادرات با افزایش نرخ ارز بالا رود. در سال های قبل از ۱۳۹۰ حدود ۶۰ میلیارد دلار در سال واردات داشتیم که اکنون به ۴۰ میلیارد دلار رسیده است؛ بنابراین علت اصلی کاهش واردات این بوده است که از تولیدات داخلی استفاده شده و واردات کاهش یافته است بنابراین اگر نرخ ارز واقعی شود تولید افزایش خواهد یافت.
رئیس اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: بدهی دولت به بخشخصوصی باید پرداخت شود. البته قرار بر این است که ۵۰ هزار میلیارد تومان از طریق تهاتر بدهیهای دولت به بانک ها و بانک ها به بانک مرکزی پرداخت شود. پرداخت بدهی از طریق تهاتر در کمیسیون تلفیق تصویب شده است. می توان امیدوار بود که بحث بدهی دولت به بخش خصوصی حل و فصل شود.
خداحافظی با اشتغال در کارخانهها؛ به فکر کسبوکار نوین باشیم
در سال های قبل از ۱۳۹۰ حدود ۶۰ میلیارد دلار در سال واردات داشتیم که اکنون به ۴۰ میلیارد دلار رسیده است؛ علت اصلی کاهش واردات استفاده از تولیدات داخلی بوده است
خوانساری درباره وضعیت کالاها در بازار داخلی گفت: تا سال گذشته یکی از مشکلات اقتصاد ایران این بود که ذخیره انبارها افزایش می یافت در حالی که اگر قیمت ارز واقعی شود تولید می تواند موثر باشد. بنگاه های بخشخصوصی عمدتا از دولت طلبکار و به بانکها بدهکار هستند و وضعیت مناسبی ندارند؛ بنابراین اگر امسال مشکل آنها حل نشود بسیاری از آنها تعطیل می شوند.
وی همچنین درباره دیدار اخیر اتاق بازرگانی تهران با اعضای شورای شهر تهران گفت: تلاش میکنیم مسائل و مشکلات مبتلابه تهران را با شورای شهر حل کنیم. بر این اساس مکاتبات لازم برای نمایشگاه شهر آفتاب صورت گرفته است که امیدواریم بتوانیم آن را به نتیجه برسانیم. ضمن اینک ۱۰ نفر از مجلس و ۱۰ نفر از اتاق بازرگانی تعیین شده اند تا مسائل بخشخصوصی را پیگیری کنند.
رییس اتاق بازرگانی تهران با اشاره فعالیت شبکه های اجتماعی و کسب و کارهای اینترنتی تصریح کرد: آینده اقتصاد و اشتغال دنیا به سمت فناوریهای نوین است و اکنون زمان آن تمام شده است که اشتغال در کارخانجات شکل گیرد، بلکه باید زمینه ساز توسعه بکارگیری فناوری های نوین در کشور شویم.
مجله خبری ایکسب، بازتاب اخبار و گزارشهای صنعت و اقتصاد ایران و جهان