اروپا چطور دربرابر امریکا مقابله به مثل می کند؟

اتحادیه اروپا قصد دارد تعرفه 25 درصدی برای 200 محصول امریکایی اعمال کند.

 اروپا اولین عکس العمل را از تعرفه های جدید امریکا برروی واردات فولاد و آلومینیوم نشان داد. مقامات اروپایی شکایت رسمی خود را به سازمان تجارت جهانی ارائه دادند. اقداماتی که احتمالا اولین مقابله به مثل در برابر اقدامات امریکا خواهد بود. با این حساب به نظر می رسد، جنگ تجاری که قرار بود بین امریکا و چین ایجاد شود، حالا بین امریکا و اروپا حکمفرماست. با هر مقیاسی، امریکا یک پای ثابت جنگ تجاری است. با اقدامی که اروپا انجام داده است، رسانه های بین المللی پر شده از تحلیل تجارت امریکا و اروپا. سی ان ان مانی گزارشی در این باره منتشر کرده است.

طبق این گزارش، تعرفه های جدید در راه است. اتحادیه اروپا قصد دارد تعرفه 25 درصدی برای 200 محصول امریکایی از جمله آب پرتقال را تا 20 ژوئن اعمال کند. جین امریکایی، نوشیدنی ها، موتورسیکلت، کره بادام زمینی، قایق موتوری و سیگار هم در خطر اعمال تعرفه های اروپا قرار دارند.

مقامات اتحادیه اروپا می گویند در موج اول اقدامات تلافی جویانه، صادرات امریکا را به ارزش سالانه 2.8 میلیارد یورو (3.3 میلیارد دلار) مورد هدف قرار داده است.

ایالات متحده روز جمعه تعرفه های آلومینیوم و فولاد اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک را با دلایل امنیت ملی اعمال کرد.

سیسیلیا مالمستروم، کمیسیونر تجاری اروپا می گوید رویکرد «حمایت از تولید داخلی محض» تحت قوانین تجارت جهانی غیرقانونی است.

دسته دوم محصولات صادراتی امریکا که هدف اتحادیه اروپا قرار می گیرد حدود 3.7 میلیارد یورو (4.3 میلیارد دلار) در سال خواهد بود. این فهرست شامل تقریبا 160 محصول از جمله تخت های سولار، دستمال توالت و … است که می تواند با تعرفه های 10 تا 50 درصدی اروپا رو به رو شود.

مخاطرات در جنگ تجاری بالاست: تجارت ایالات متحده و اتحادیه اروپا هرسال بیش از یک تریلیون یورو (1.2 تریلیون دلار) است.

کارشناسان صنعتی هشدار داده اند که اقدامات تلافی جویانه اروپا می تواند دولت ترامپ را تشویق کند تا موانع تجاری بیشتری درباره اتومبیل های اروپایی اعمال کند. این ماجرا می تواند اختلافات را تشدید می کند.

مالمستروم می گوید: ایالات متحده بازی خطرناکی می کند. اما ما نمی خواهیم وضعیت بدتر شود.

ویلبر راس، وزیر بازرگانی امریکا، تحقیقات خود را روی اینکه واردات خودرو به امنیت ملی امریکا ضربه می زند یا خیر را آغاز کرده است. این همان رویکردی است که دولت ترامپ درباره تعرفه های اعمال شده روی آلومینیوم و فولاد پیاده کرده است.

کانادا و مزیک، بزرگترین صادرکنندگان فولاد به امریکا هستند و گفته اند اقدامات متقابل را دنبال خواهند کرد.

دولت مکزیک اعلام کرده که می خواهند مجازات های مشابهی روی محصولات امریکایی از جمله لامپ، گوشت خوک، میوه، پنیر و … پیاده کند.

کانادا هم اعلام کرده تعرفه هایی به اندازه 16 میلیارد دلار کانادا (12.4 میلیارد دلار امریکا) روی محصولات امریکایی اعمال می کند. به گفته جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا «اینکه کانادا می تواند یک تهدید امنیت ملی برای ایالات متحده باشد، غیرقابل تصور است.»

منبعاتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران
مطلب قبلیصادرات به افغانستان دشوار می‌شود؟
مطلب بعدیداستان برند: ناسا، بیش از نیم قرن اکتشاف فضا

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید