فرانسه: 24 سال دیگر فروش خودروهای بنزینی را ممنوع می‌کنیم

در اقدامی که دولت فرانسه آن را “انقلابی” توصیف کرده قرار است این کشور فروش خودروهای بنزینی و گازوئیلی را تا سال ۲۰۴۰ ممنوع کند. 

نیکلا هیلو، وزیر محیط‌زیست فرانسه همزمان با اعلام طرح دولت برای برچیدن خودروهای سوخت‌‎فسیلی‌، این اقدام را تجدید میثاق فرانسه با معاهده اقلیمی پاریس دانسته است.

به گفته وی فرانسه در یک چشم‌انداز سی ساله می‌خواهد در سال ۲۰۵۰ سرزمینی عاری از تولید آلاینده‌های کربنی شود.

هم اکنون خودروهای الکتریکی تنها کمی بیش از یک درصد از بازار خودرو فرانسه را تشکیل می‌دهند و حدود سه و نیم درصد از خودروهای این کشور هم موتورهای دوگانه‌‌ای (هیبرید) دارند که از ترکیب الکتریسیته و سوخت فسیلی استفاده می‌کند.

با وجود این، وزیر محیط‌زیست فرانسه مشخص نکرده است در سال ۲۰۴۰ سرنوشت میلیون‌ها خودرویی که از سوخت‌های فسیلی استفاده می‌کنند چه خواهد شد.

آن طور که فرانسه می‌گوید، تصمیم آمریکا برای خروج از معاهده پاریس یکی از عواملی بوده که این کشور را مجاب کرده اقدامی جدی و پیشرو در این زمینه بردارد.

در همین حال، دیگر خودروساز بزرگ جهان، ولوو، چند روز پیش اعلام کرده بود تمام محصولات این گروه صنعتی تا سال ۲۰۱۹ دست کم در بخش‌هایی از موتور الکتریکی خواهند شد.

نیکلا هیلو، وزیر محیط‌زیست فرانسه می‌گوید به اعتقاد او خودروسازان بزرگ فرانسه چون پژو، سیتروئن و رنو قابلیت دگردیسی محصولات خود تا سال ۲۰۴۰ را دارند.

رنو مدل زُئی هم اکنون هم یکی از خودروهای الکتریکی پرفروش در جهان است.

به گفته آقای هیلو، با هدف عملیاتی کردن این طرح “انقلابی” دولت به خانواده‌های کم درآمد برای خرید خودروهای الکتریکی کمک خواهد کرد.

در حال حاضر، خودروهایی که از سوخت‌های فسیلی چون بنزین یا گازوئیل استفاده می کنند ۹۵ درصد بازار خودرو اروپا را تشکیل می‌دهند.

به گفته آقای هیلو دیگر طرح‌های دولت برای پاکسازی محیط‌زیست از آلاینده‌های کربنی، متوقف کردن همه نیروگاه‌های ذغال سنگی در فرانسه تا سال ۲۰۲۲ (پنج سال دیگر) و کاهش 50 درصدی استفاده از انرژی هسته‌ای در نیروگاه‌های تولید برق تا سال ۲۰۲۵ است.

دیگر کشورهای اروپایی هم اقدامات مشابهی را اتخاذ کرده‌اند؛ نروژ که پیشتاز استفاده از خودروهای الکتریکی در اروپا است هدف خود را حرکت به سوی ۱۰۰ درصد الکتریکی شدن خودروها در این کشور تا سال ۲۰۲۵ تعیین کرده؛ چشم‌اندازی که هلند هم آن را مصوب کرده است. آلمان و هندوستان هم طرح‌های مشابهی را با ضرب الاجل سال ۲۰۳۰ برای خود تعیین کرده‌اند.

مطلب قبلیدرآمد بنیاد مستضعفان چقدر است؟
مطلب بعدیفروش 26 میلیارد تومانی حراج تهران؛ سهراب سپهری و پرویز تناولی در صدر

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید