دبیر انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات نان صنعتی ماشینی ایران از افزایش ۱۵ درصدی قیمت این محصول خبر داد و گفت که تفاوت قیمت آرد و اختصاص یارانه به این بخش یا هر بخش دیگر باعث ایجاد رانت و فساد شده است.
به گزارش ایسنا، اسفند ماه سال گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی یارانه آرد صنف صنعت را حذف کرده و منابع حاصل از آن را به خرید تضمینی گندم اختصاص دادند که به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی ایران این موضوع یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت ماکارونی بود که اخیراً بیش از ۷۰ درصد افزایش قیمت داشت. اما دبیر انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات نان صنعتی ماشینی ایران میگوید که یارانه آرد نانهای صنعتی مشمول این مصوبه نبوده است با این حال علیرضا مروت پور در گفتوگو با ایسنا، از افزایش قیمت ۱۵ درصدی نانهای تولید شده به روش صنعتی در کشور خبر داد و علت آن را افزایش قیمت مواد اولیه و نرخ دستمزد عنوان کرد.
به گفته وی، قیمت آرد برای تولیدکنندگان نان به روش صنعتی نسبت به سال گذشته تغییری نکرده و منظور از آرد صنف و صنعت، واحدهای تولید ماکارونی، شیرینی، شکلات، کلوچه، نشاسته، گلوتن و قنادیها هستند.
او افزود: در حال حاضر قیمت گندم برای نان سنتی معادل ۶۶۰ تومان و برای نان حجیم و نیمه حجیم، فانتزی، صنعتی، نیمه صنعتی و آزاد معادل ۹۰۰ تومان است و برای سایر مواردی که در صنف و صنعت نام برده شد نیز گندم بدون یارانه در نظر گرفته شده است.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان کارخانه نان صنعتی ماشینی ایران با بیان اینکه بالغ بر ۷۰ مورد در قیمت تمام شده نان مؤثر است و قیمت آرد تنها دلیل افزایش قیمت این محصول نیست، تصریح کرد: علت پر رنگ شدن تأثیر قیمت آرد بر قیمت نان این است که دولتها میخواهند مسئولیت خود را به دوش تولیدکننده بیاندازند، در حالی که اگر قیمت آرد تنها عامل افزایش قیمت باشد و سایر موارد تأثیرگذار در قیمت نان ثابت بماند نان اصلاً گران نمیشود.
مروت پور همچنین با بیان افزایش قیمت روغن، شکر، مواد بهبوددهنده و سایر مواد اولیه، اظهار کرد: با توجه به اینکه قیمت شکر، روغن، بهبود دهندهها و همچنین نرخ دستمزد کارگران در قیمت محصول نهایی مؤثر است، قیمت آرد در حال حاضر نقش تعیین کنندهای در تعیین قیمت نانهای تولید شده به روش صنعتی ندارد.
مجله خبری ایکسب، بازتاب اخبار و گزارشهای صنعت و اقتصاد ایران و جهان