به گزارش خبرنگار مهر، حسن رکنی در سومین همایش بینالمللی و نمایشگاه جانبی خوراک دام طیور و آبزیان ایران (فیداکسپو) با بیان اینکه در کشور بیش از ۶۵۰ واحد تولید کننده خوراک دام داریم، گفت: این واحدها قریب به ۸.۵ میلیون تن خوراک دام در کشور تولید می کنند.
وی با بیان اینکه ظرفیت واحدهای خوراک دام موجود در کشور ۱۸-۱۹ میلیون تن است اضافه کرد: این در حالی است که در حال حاضر این واحدها حدود ۱۰ میلیون تن از ظرفیت خود را پوشش می دهند و باقی ظرفیت آنها بلااستفاده مانده است که باید فکری برای آنها بکنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در سال ۹۰ نزدیک ۲۶ هزار دلار صادرات مواد خوراکی در حوزه دام و طیور بوده است تصریح کرد: امروز این عدد به حدود ۷۵ میلیون دلار رسیده اما هیچ کدام از این عددها در حال حاضر برای ما مطلوب نیستند و ما باید حضورمان را در بازارهای جهانی پررنگ تر کنیم.
رکنی تأکید کرد: در بحث امنیت غذایی دو واژه کیفیت و کمیت بسیار مهم است که کارخانجات خوراک دام به خوبی می تواند نقش آفرینی کند.
قریب به دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید می شود و پیش بینی ما این است که سالانه ۲۰۰ هزار تن از این کالا از کشور صادر شود
وی با اشاره به اینکه پس از دوره برجام گروه های مختلفی از کشورهای خارجی به ایران آمدند و روابط خوبی در این دوره ایجاد شده است خاطرنشان کرد: قریب به دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید می شود و پیش بینی ما این است که سالانه ۲۰۰ هزار تن از این کالا از کشور صادر شود ضمن اینکه پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه ۲۰۰ هزار تن تخم مرغ از کشور صادر شود.
رکنی با بیان اینکه پیش بینی شده امسال تولید لبنیات از مرز ۱۰ میلیون تن عبور کند گفت: روند صادرات این محصولات در چهارماهه اول امسال بسیار مطلوب بوده است به طوری که در این مدت ۴۰۴ هزار تن لبنیات از کشور صادر شده، ضمن اینکه ما در چهارماهه امسال بیش از ۲۰ فرآورده لبنی را به ۳۰ کشور دنیا صادر کرده ایم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: پیش بینی می شود امسال بیش از یک میلیون تن لبنیات از کشور صادر شود.
به گفته وی پیش بینی شده در افق برنامه اقتصاد مقاومتی سرانه تولید شیر که در حال حاضر بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ کیلوگرم است به بالای ۱۵۰ کیلوگرم برسد.
رکنی در پاسخ به پرسشی درباره افزایش ۴۰ درصدی قیمت تخم مرغ در بازار اظهار داشت: در چهار سال گذشته قیمت تخم مرغ یا همیشه کمتر از قیمت تمام شده برای تولید کنندگان و قیمت جهانی بوده یا حداقل به همین حدود می رسیده است. اما امسال برای اولین بار ما شاهد تنش قیمتی در بازار این محصول بودیم که البته این تنش نیز مدت زیادی طول نکشید و تنها ۱۰ روز اتفاق افتاد که علت آن نیز مواجهه کشور با بیماری آنفولانزا و خسارتی بود که مرغداران از بابت این بیماری دیدند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در حال حاضر نیز بازار تولید متعادل شده، قیمت ها کاهش یافته، قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری ۴۵۰۰ تومان است البته امکان دارد در مراکز خرده فروشی سوءاستفاده هایی بشود و گران فروشی کنند که دستگاه های نظارتی باید به این مسئله رسیدگی نمایند.
مجله خبری ایکسب، بازتاب اخبار و گزارشهای صنعت و اقتصاد ایران و جهان