رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: فرش دستباف ایران در کنار بازارهای سنتی مثل آمریکا، آلمان و ایتالیا، بازارهای جدیدی در چین، روسیه، آفریقای جنوبی و برخی از کشورهای آمریکای لاتین یافته است.
حمید کارگر در گفت و گو با ایرنا، افزود: به طور معمول فرش دستباف ایران 2 دسته بازار دارد؛ نخست بازارهایی که از دیرباز مشتری فرش ایرانی بودند یا فرش ایرانی در سبک زندگی مردم آن کشورها حضور دارد؛ دسته دوم، بازارهایی جدید که در سال های اخیر به جمع مشتریان فرش ایرانی پیوسته اند.
وی ادامه داد: مشتریان قدیمی فرش ایرانی، یا خودشان مصرف کننده فرش دستباف ایران اند یا به عنوان محلی برای صادرات مجدد فرش دستباف، شهرت پیدا کرده اند.
آلمان، ایتالیا، فرانسه و سوئیس در اروپا، آمریکا در آمریکای شمالی، امارات، کویت قطر و لبنان در غرب آسیا و ژاپن در شرق آسیا، از بازارهای سنتی ما محسوب می شوند
رئیس مرکز ملی فرش ایران اظهار کرد: آلمان، ایتالیا، فرانسه و سوئیس در اروپا، آمریکا در آمریکای شمالی، امارات، کویت قطر و لبنان در غرب آسیا و ژاپن در شرق آسیا، از بازارهای سنتی ما محسوب می شوند.
وی در مورد دسته دوم مشتریان فرش دستباف ایران گفت: این بازارها، بازارهایی جدیدی هستند که در سال های اخیر به جمع مشتریان فرش ایرانی پیوسته اند.
کارگر گفت: شاخص ترین بازار جدید فرش دستباف ایرانی چین است که روزگاری یکی از رقبای شاخص ما در فرش دستباف بود.
رئیس مرکز ملی فرش دستباف ایران، اظهار کرد: براساس آمارهای 10 ماهه صادرات فرش دستباف، چین در مقام هفدهم کشورهای خریدار فرش دستباف ایران قرار دارد.
صادرات فرش دستباف در سال 1395 نسبت به سال پیش از آن 23 درصد رشد داشت و این روند افزایشی صادرات فرش دستباف که از آخر 1394 آغاز شد، در سال 1396 نیز ادامه یافت.
براساس آمار اعلام شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، در پایان سال 96 پس از چند سال میزان صادرات فرش دستباف ایران به بالای 400 میلیون دلار رسید. در این سال بیش از 424 میلیون دلار فرش دستباف با وزن حدود پنج هزار و 400 تن به بازارهای هدف صادر شد.
این میزان صادرات نسبت به سال 95 رشد حدود 18 درصدی را نشان می دهد و تداوم این روند افزایشی می تواند نویدبخش وضعیت بهتری برای این کالای ایرانی و صادرات مهم غیرنفتی کشور باشد.
مجله خبری ایکسب، بازتاب اخبار و گزارشهای صنعت و اقتصاد ایران و جهان