٢٣٧ هزار نفر به جمعیت بیکار کشور افزوده شد

نرخ بیکاری جوانان ١۵ تا ٢٩ ساله نشان می دهد که ٢۴,٩ درصد از فعالان این گروه سنی در تابستان ١٣٩٧ بیکار بوده‌اند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان١٣٩۶) ٠.٨ درصد افزایش یافته است.

مرکز آمار، نتایج طرح آمارگیری نیروی‌کار تابستان ١٣٩٧ را منتشر کرد. گزارشی که طی آن گفته می شود: «جمعیت شاغلین ١٠ ساله و بیشتر در این فصل ٢٣ میلیون و ٩۵۶ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ١۵٨ هزار نفر افزایش داشته است. بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که درتابستان ١٣٩٧، بخش خدمات با ۴٩,۵ درصد بیش‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با ٣١.۶ درصد و کشاورزی با ١٨.٩ درصد قرار دارند.»

نرخ بیکاری افراد ١٠ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که ١٢,٢ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند

همچنین بررسی نرخ بیکاری افراد ١٠ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که ١٢,٢ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند. روند تغییرات این نرخ حاکی از آن است که این شاخص نسبت به تابستان ١٣٩۶ به میزان ٠.٧ درصد افزایش داشته است و جمعیت بیکار کشور با ٢٣٧ هزار نفر افزایش به ٣ میلیون و ٣٢۶ هزار نفر رسیده است.

درتابستان ١٣٩٧، میزان ۴٠,٩ درصد جمعیت ١٠ ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ١٣٩۶) ٠.٢ درصد افزایش داشته است.

نرخ بیکاری جوانان ١۵ تا ٢٩ ساله نشان می دهد که ٢۴,٩ درصد از فعالان این گروه سنی در تابستان ١٣٩٧ بیکار بوده‌اند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان١٣٩۶) ٠.٨ درصد افزایش یافته است.

بررسی نرخ بیکاری جوانان 24-15 ساله حاکی از آن است که 27.2 درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیش‌تر بوده است. بررسی روند تغییـرات نرخ بیکاری جوانان 24-15 ساله کل کشور نشان می‌دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته 0.3 درصد افزایش یافته است.

همچنین طبق این گزارش بررسی نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر فارغ التحصیل آموزش عالی، نشان می‌دهد 18.7 درصد جمعیت فعال فارغ التحصیل آموزش عالی بیکار بوده‌اند. این نرخ در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط روستایی نسبت به نقاط شهری بیش‌تر بوده است. بررسی روند تغییـرات این نرخ حاکی از کاهش 0.8 درصدی در تابستان1397 نسبت به فصل مشابه سال قبل است.

علاوه بر این، بررسی سهم شاغلین 10 ساله و بیش‌تر با ساعت کار معمول 49 ساعت و بیش‌تر نشان می‌دهد، 41 درصد شاغلین، به‌طور معمول،49 ساعت و بیش‌تر در هفته کار می‌‌کنند. این شاخص که یکی از نماگرهای کار شایسته است نشان می‌دهد در کشور سهم زیادی از شاغلین بیش‌تر از استاندارد کارمی‌کنند. این شاخص نسبت به فصل مشابه سال قبل 0.2 درصد افزایش داشته است.

در تابستان 1397سهم جمعیت بیکار فارغ التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران 39.5 درصد بوده است. این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان می‌دهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل 0.1 درصد افزایش داشته است.

در تابستان1397 سهم جمعیت شاغل فارغ التحصیل آموزش عالی از کل شاغلان 23.8 درصد بوده است. این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان می‌دهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل 2.7 درصد افزایش داشته است.

بررسی سهم اشتغال ناقص نشان می‌دهد که درتابستان ١٣٩٧، ١٠,٠ درصد جمعیت شاغل،‌ به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیش‌تر و…) کم‌تر از ۴۴ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده‌اند. این در حالی است که ۴١.٠ درصد از شاغلین ١٠ ساله و بیش‌تر، ۴٩ ساعت و بیش‌تر در هفته کار کرده‌اند.

مطلب قبلیایران ۸۸ درصد زعفران جهان را تولید می‌کند
مطلب بعدیقطعات خودروهای CKD تامین شده است/قیمت پراید همچنان ۲۱میلیون تومان

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید