امروزه بسیاری از افراد تمایل دارند که در خانه خود استخر سرپوشیده داشته باشند. داشتن این نوع از استخرها مزایای رفاهی زیادی دارد. به طور کلی دو نوع استخر زمینی و سرپوشیده وجود دارد. استخرهای زمینی روند ساخت سادهتری نسبت به استخرهای سرپوشیده دارد. ساخت استخر سرپوشیده نیاز به کیت، بتن ریزی، لوله استخری، فایبرگلاس و … دارد. برای ساخت این نوع از استخرها حتما باید از متخصصان و افراد ماهر در این زمینه کمک گرفت. اگر میخواهید استخری با مقاومت بالا بسازید، باید در انتخاب و خرید تجهیزات استخر دقت زیادی داشته باشید. در ادامه این مطلب قصد داریم اطلاعات کاملتری در خصوص ساخت و تجهیز استخر خانگی در اختیار شما قرار دهیم. از شما نیز دعوت میکنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
چه تجهیزاتی برای ساخت استخر نیاز است؟
تجهیزات به کار رفته برای ساخت استخر سرپوشیده و زمینی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد. در ادامه توضیحات مختصری در خصوص این تجهیزات در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.
فیلتر
آبی که در استخر جریان دارد، به مرور زمان آلوده میشود. برای از بین بردن آلودگی استخرها از فیلتر آب استفاده میشود. معمولا استخرها دارای دو یا چند فاضلاب اصلی در پایین استخر و چند خروجی در بالای استخر هستند. فیلتر آب در این قسمتها نصب میشود. بقایای موجود در سبد صافی کاملا جمع میشوند و به شما برای داشتن یک استخر تمیز کمک میکند. از طرفی استفاده از فیلتر باعث میشود که گیاهانی مانند جلبک و دیگر آلایندهها داخل محیط استخر رشد نکنند. اگر به دنبال یک فیلتر مناسب میگردید، پیشنهاد ما به شما خرید فیلتر شنی ایمکس اورجینال است.
پمپ
پمپ، یکی از مهمترین اجزای هر استخری به شمار میرود. پمپ دارای موتور الکتریکی است که باعث به چرخش درآمدن پروانه درون محفظه میشود و در نتیجه آب را از مجاری مختلف تخلیه میکند. این آب برای تخلیه شدن از قسمتهای مرطوب پمپ عبور میکند. قسمت انتهایی پمپ شامل درب صافی، سبد صافی، حلقه صافی، دیفیوزر، پروانه و مهر و موم شافت است. آب از پمپ عبور میکند و از قسمت پمپ به فیلتر خارج میشود.
متعادلسازی آب استخر
یکی از عوامل بسیار مهم، پایدار بودن وضعیت آب استخر است. برای انجام این کار از مواد اسیدی مانند: اسید هیدروکلریک، اسید سولفوریک و بی سولفات سدیم برای کاهش pH و مواد با خاصیت بازی مانند کربنات سدیم و بی کربنات سدیم برای افزایش pH آب استخر استفاده میشود. تعادلسازی استخر از لحاظ شیمیایی نه تنها برای آب استخر بلکه برای تجهیزات و سیستمهای استخر نیز ضروری است. در صورتی که آب استخر به موقع تصفیه و پاکسازی نشود، محیط مناسبی برای رشد انواع عوامل بیماریزا فراهم میشود.
کلر ضدعفونیکننده
کلر یک ماده ضدعفونیکننده بسیار پرکاربرد است. کلر میتواند در برخورد با آب واکنش شیمیایی دهد و مواد دیگری تولید کند. کلر به دو صورت پودر یا قرص در بازار وجود دارد. بعد از پاکسازی و فیلتر کردن آب ماده کلر به آن اضافه میشود. کلر باید به طور مساوی در تمام سطح آب استخر پخش شود. برای انجام این کار باید از یک فیدر شیمیایی استفاده کرد. یکی از مزایای استفاده از کلر ناپایدار بودن آن است. هیپوکلرو از ترکیب آب و کلر به دست میآید که در برابر نور خورشید از بین میرود.
اقدامات اولیه برای لوله کشی استخر
قبل از هر گونه اقدامی برای ساخت استخر ابتدا یک سری اقدامات به عنوان پیشنیاز باید انجام شود. این اقدامات عبارتاند از:
- اولین اقدام قبل از اجرای لوله کشی استخر، ایجاد یک بستر مناسب برای سیستم گردش آب است. در نظر داشته باشید که لوله استخری برای گرم کردن و تصفیه آب باید توسط افراد مجرب طراحی و ساخته شود.
- در فضایی که برای ساخت استخر در نظر گرفتهاید، باید مسیرهایی برای بالا بردن کیفیت آب ورودی و تصفیه مناسب آب استخر را مشخص کنید.
- نوع لوله استخری باید با توجه به شرایط (هزینهها، نوع کاربری و …) باشد. لولههای پیویسی با توجه به مقاومتی که در برابر کلر زنی دارند، گزینه بسیار مناسبی به شمار میروند.
- برای بالا بردن میزان کیفیت آب استخر میتوان از سیستم گندزدایی و فیلتراسیون قوی استفاده کرد. همچنین این روش در مصرف بهینه آب بسیار مفید است.
- برای افزایش عمر مفید لولهها میتوان از پوشش مناسب و استاندارد به عنوان عایق استفاده کرد.
- برای انتخاب اندازه و قطر لولهها باید به حجم استخر و میزان حجم آب دقت کرد.
مراحل اجرای لوله کشی استخر
برای اجرا و نصب لوله کشی باید بر طبق مراحل ذیل عمل کنید:
نصب زهکشها و کف آبروها
قبل از انجام هر کاری و قبل از شروع نصب لوله استخری باید از وسایل اصلی و مورد نیاز استخر برای مواردی مانند: زهکشیها و ورودی آب استفاده کرد. زهکشی عملکردی همانند فیلتر دارد.
اتصال کوپلینگها
برای چسباندن کوپیلینگها باید کمی پاککننده PVC در انتهای هر یک از کوپپلینگها و محلهای مورد نیاز برای آبگیری، تخلیه و ورودی استفاده کنید. سپس قطعات دیگر را آغشته به چسب کنید و آنها را به هم بچسبانید.
اجرای لولههای زهکشی
لوله استخری در زیر زمین حفر میشود. فرایند لوله کشی باید به بی عیبترین حالت ممکن انجام شود. سپس یک زانو با زاویه ۹۰ درجه در انتهای اتصالات مربوطه جایگذاری میشود. برای راحتی بیشتر میتوان از تکنیک پاککننده PVC و چسب استفاده کرد.
اتصال لولههای کف آبروها
در این مرحله لوله استخری پیویسی از کف آبروها تا رسیدن به جایگاه پمپ جایگذاری میشود.
بستن درپوش انتهای لولهها
در هنگام نصب لوله استخری باید تمامی لولههای اصلی را با درپوش بسته نگه دارید تا گرد و غبار و دیگر آلودگیها وارد لولهها نشود. در نظر داشته باشید که باید به طور مستمر لولهها را بررسی کنید. در صورتی که رطوبت در خاک وجود داشته باشد، لوله استخری باید مجددا بررسی و در صورت نیاز تعمیر شود.
جمعبندی
فراموش نکنید که تمامی مراحل ساخت و نصب تجهیزات استخرها باید توسط افرادی انجام شود که در این زمینه تخصص و تجربه کافی را دارند؛ زیرا این یک کار تخصصی محسوب میشود. در غیر این صورت ممکن است متحمل هزینههای گزافی برای تعمیر مجدد شوید. در این مطلب سعی کردیم تجهیزات استخرها و نحوه اجرای لوله کشی استخر را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.