لایم‏‏‌رود: جاده بزرگ تجارت الکترونیک هند

لایم‏‏‌رود: جاده بزرگ تجارت الکترونیک هند

مجله خبری ایکسب / صنعت تجارت الکترونیک با رشد سالانه ۳۰درصدی به طور قطع یکی از محبوب‌‌‌ترین صنایع در هند است. بازارهای آنلاین با محصولات ویژه و متنوع در این کشور در حال افزایش و تسلط بر بازار کشوری هستند که زمانی، به خاطر فروشگاه‌‌‌های کوچک و خانوادگی‌‌‌اش معروف بود. حالا فروشگاه‌‌‌های کوچک حضوری جای خود را به آنلاین شاپ‌‌‌ها داده‌‌‌اند. یکی از آنها «لایم‌‌‌رود» است: یکی از اولین وب‌سایت‌‌‌های فروش پوشاک که در حال حاضر جز, معروف‌‌‌ترین مقصدهای خرید هندی‌‌‌هاست. بنیان‌گذار این شرکت «سوچی موخرجی» است.

او در یک خانواده متوسط بزرگ شده، کودکی‌‌‌اش را در «هاریانا» گذرانده و سپس به لندن مهاجرت کرده. او پس از اتمام مدرسه به دانشگاه کمبریج رفت و در رشته اقتصاد و ریاضی درس خواند. در دانشگاه، به دروس دانشگاهی بسنده نکرد و فعالیت‌‌‌های نوآورانه اقتصادی متعددی داشت. پس از فارغ‌‌‌التحصیلی از کمبریج، به مدرسه علوم اقتصادی و سیاسی لندن رفت و در رشته اقتصاد مشغول به تحصیل شد. او فعالیت کاری خود را حین تحصیل و در حوزه فناوری رسانه‌‌‌های مخابراتی آغاز کرد.

سپس به ویرجین مدیا پیوست و دو سال در آنجا کار کرد. او عضو تیم مدیریت بخش مشتریان شرکت بود. طی دوران تصدی‌‌‌اش، شرکت ۲.۵ میلیارد دلار درآمد کسب کرد. پس از آن، در شرکت‌های معتبری مثل ای‌‌‌بی و اسکایپ در حوزه‌‌‌های مختلفی مثل مدیریت عملیات وب‌سایت و توسعه و بازاریابی محصول کار کرد. حضورش در این شرکت‌ها را مدیون مهارت‌‌‌هایش در حوزه مدیریت و کسب و کار بود. اما از یک جایی به بعد، نهایتا تصمیم گرفت کار کردن برای دیگران را کنار بگذارد و کسب و کار خودش را راه‌‌‌اندازی کند. و تمرکزش را روی حوزه مد و پوشاک برای زنان گذاشت. به این ترتیب، لایم‌‌‌رود در سال ۲۰۱۲ متولد شد.

این پلتفرم در حال حاضر یکی از ۱۰ وب‌سایت پربازدید هند در حوزه پوشاک است. اما سوچی چطور در این مسیر افتاد؟

داستان لایم‌‌‌رود در لحظه‌‌‌ای کلید خورد که ناامیدی تمام وجود سوچی را فرا گرفته بود؛ درست بعد از تولد دومین فرزندش.

سوچی ۳۹ سال داشت و در مرخصی زایمان به سر می‌‌‌برد. یک روز داشت مجله‌‌‌ای را ورق می‌‌‌زد که چشمش به یک زیورآلات بسیار جذاب خورد. اما فروشگاهی که آن را می‌‌‌فروخت یک مغازه کوچک در بمبئی بود که سوچی امکان دسترسی به آن را نداشت چون  ساکن انگلیس بود. او سرخورده شد. همین حس ساده باعث شد به دو چیز پی ببرد که اساس و مبنای تاسیس شرکتش بودند: اولا هیچ وب‌سایت یا اپلیکیشنی وجود نداشت که بتوانی در آن بگردی و زیورآلات زیبا پیدا کنی. دوم، هیچ پلتفرمی وجود نداشت که هندی‌‌‌های ساکن سایر کشورها بتوانند به محصولات صادراتی از هند دست پیدا کنند. به این ترتیب، هدف او، یعنی خلق یک پلتفرم منحصر به فرد و کاربرپسند برای یافتن زیورآلات زیبا و مقرون به صرفه و محصولات سبک زندگی، او را به سمت ساخت یک وب‌سایت سوق داد. سال ۲۰۱۱، او به هند برگشت تا رویایش را محقق کند.  از طریق دوستانش با «پراشاک مالک» (کارمند فیس‌بوک) و

«آنکوش مهرا» (کارمند ریلاینس هایپرمارکتس) آشنا شد. آنها با هم، فرصت‌‌‌های بازار هند را ارزیابی کردند و سپس، لایم‌‌‌رود را استارت زدند. لایم‌‌‌رود برای هندی‌‌‌ها درست مثل «جاده گرند ترانک» (از طولانی‌‌‌ترین و قدیمی‌‌‌ترین جاده‌‌‌های آسیا) در قرن شانزدهم بود که دورنمای تجارت را در شبه‌قاره هند متحول کرد. ایده او ردخور نداشت و بعید بود شکست بخورد چون سوچی می‌‌‌دانست هند، قطب تولید ۲۱‌درصد محصولات سبک زندگی دنیاست.

او دریافت که گرد هم آوردن تمام فروشنده‌‌‌های این حوزه زیر یک سقف می‌تواند بسیار لذت‌بخش و سودآور باشد. او می‌‌‌گوید: «این صنعت، نقطه قوت ماست. تمام چیزی که می‌‌‌خواستم استفاده از تکنولوژی بود تا تولیدکننده‌‌‌ها، طراحان و فروشندگان بتوانند در آن شکوفا شوند و کاربران نیز بتوانند محصولات زیبا پیدا کنند. این در گذشته ممکن نبود.»

به لطف وب‌سایت او، حالا فروشنده‌‌‌های بی‌شماری که گمنام و محدود به یک محله کوچک بودند می‌توانستند محصولات خود را به طیف گسترده‌‌‌ای از خریداران در نقاط مختلف دنیا بفروشند. لایم‌‌‌رود یکی از بهترین برندهای فشن هند است که توسط یک زن تاسیس شده. اما محصولات این سایت، محدود به زنان نیست و حالا مردان نیز می‌توانند در آنجا خرید کنند.

 سوچی طی این سال‌ها، نیازهای مشتریان به‌ویژه زنان را همواره زیر نظر داشته است.

 درک ماهرانه او از حوزه کسب و کار باعث شده ریشه مشکلات حوزه خدمات و محصول را پیدا و رفع کند. لایم‌‌‌رود از نظر رشد یکی از پرسرعت‌‌‌ترین پلتفرم‌‌‌های خرید دیجیتال هند است و با غول‌‌‌هایی مثل آمازون، فلیپکارت و میانترا رقابت می‌کند – با بازدید ماهانه ۲۶ میلیون و یک میلیون کاربر فعال که عمدتا جوان هستند. اخیرا این شرکت به فروش حضوری نیز روی آورده تا کسانی که با خرید آنلاین میانه‌‌‌ای ندارند از محصولات شرکت بی‌‌‌نصیب نمانند.

سوچی طی این ۱۲ سال، با چالش‌‌‌های متعددی از جمله سرعت اینترنت، کمبود زیرساخت‌‌‌ها، تشکیل یک تیم از افراد مناسب و کارکشته و مصمم و مشکلات شخصی روبه‌‌‌رو بوده که توانسته یکی پس از دیگری بر آنها غلبه کند. لایم‌‌‌رود، استارت‌آپ مستقر در هاریانا، زادگاه او، ثمره تلاش‌های بی‌‌‌وقفه او و تیمش است.

منبع: Startup Talky

مترجم: مریم مرادخانی

دنیای اقتصاد

مطلب قبلی۵ شاخص اصلی برای ارزیابی عملکرد باشگاه‌های کارآفرینی و مدیریتی
مطلب بعدیتخم مرغ انرون: یک شوخی بزرگ با عواقب جدی؟

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید