فروش 26 میلیارد تومانی حراج تهران؛ سهراب سپهری و پرویز تناولی در صدر

هفتمین حراج تهران با مجموع مبلغ ۲۶ میلیارد و ۱۱۳ میلیون تومان انجام شد. اثر سهراب سپهری از مجموعه درخت با مبلغ سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان گران ترین اثری بود که فروخته شد.

هفتمین دوره با فروش اثری از عباس کیارستمی آغاز شد و دوباره نقاشی سهراب سپهری گران‌ترین اثر حراجی لقب گرفت.

در هفتمین دوره حراج تهران شش اثر بالای یک میلیارد و ۱۳ اثر بالای نیم میلیارد تومان فروخته شد.

شامگاه 16 تیر 1396 هفتمین حراج تهران، هنر کلاسیک و مدرن ایران  با ارائه 72 اثر در هتل پارسیان آزادی برگزار شد که درمجموع با فروش 71 اثر به رکورد 26 میلیارد و 113 میلیون تومان دست یافت؛ این در حالی بود که خرداد ماه سال گذشته با وجود ارائه هشتاد اثر مجموع فروش 25 میلیارد بود.

گرانقیمت‌ترین اثر این دوره از حراجی تهران نیز اثری از سهراب سپهری شاعر و نقاش معاصر بود. علاوه بر آن آثاری از هنرمندان شناخته‌شده‌ای چون پرویز تناولی، بهمن محصص، منوچهر یکتایی و یک اثر از کمال‌الملک چوب حراج خورد.

هفتمین حراج تهران با اجرای حسین پاکدل با نام و یاد زنده یاد عیاس کیارستمی آغاز شد و عکسی از مجموعه سفید برفی این هنرمند بین المللی را به عنوان نخستین پیشنهاد حراج تهران به خریداران آثار هنری عرضه کرد که فراتر از قیمت بیشینه، 220 میلیون تومان چکش خورد.

نقاشی سهراب سپهری بیش از ۳ میلیارد تومان فروخته شد

عنوان گران قیمت ترین اثر هنری حراج تهران هفتم به نقاشی سهراب سپهری، هنرمند نوستالژیک ایرانیان رسید؛اثری بدون عنوان از معروف ترین مجموعه او، تنه درختان در ابعاد 130 در 190 که در سال 1351 خلق شده به قیمت سه میلیارد و 100 میلیون تومان چکش خورد. این اثر اکنون گران ترین نقاشی ایران در سراسر تاریخ هنر ایران محسوب می شود.

دومین رکورد این شب را اما یک مجسمه و یک مجسمه ساز شهیر خلق کردند: مجسمه تک نسخه ای شاعر و قفس برنزی از پرویز تناولی که در سال 1387 آفریده شده دو میلیارد و 500 میلیون تومان چکش خورد.

نقاشی تراژیکی از بهمن محصص با عنوان ” عقاب نابینا”  و نیز نقاشی دیگری از سهراب سپهری به طور مشترک عنوان سوم را به خود اختصاص دادند و هر کدام شان یک میلیارد و دویست میلیون تومان به فروش رسیدند.

نقاشی 135 ساله ای از محمد غفاری ملقب به کمال الملک با عنوان اردوگاه همایونی یک میلیارد و 150 میلیون تومان و نقاشی طبیعت گرایی از منوچهر یکتایی که در سال 1341 خلق شد یک میلیارد و یکصد میلیون تومان چکش خوردند تا جمع آثار میلیاردی این شب خاطره انگیز به شش اثر برسد.

در هفتمین حراج تهران هفت اثر بالای نیم میلیارد چکش خوردند : دو اثر آیینه کاری از منیر فرمانفرماییان و یک اثر از حسین زنده رودی هر یک به قیمت 850 میلیون تومان چکش خوردند، نقاشی دیگری از منوچهر یکتایی 750 میلیون و دو اثر از دو استاد پیشکسوت محمود فرشچیان و سید محمد احصایی هر یک به قیمت 700 میلیون تومان و مجسمه ای از بهمن محصص با عنوان ” شخصیت” 500 میلیون تومان فروخته شدند.

نقاشی سه لتی از آیدین آغداشلو با عنوان ” معمای شماره 16″ 440 میلیون تومان، اثری از کوروش شیشه‌گران با عنوان ” درون، بیرون” 430 میلیون تومان، نقاشی از منصور قندریز 420 میلیون تومان، سه تابلو از میرزا آقا امامی، حسین کاظمی و حسین زنده رودی هر یک به قیمت 400 میلیون تومان، مجسمه هیچ روی صندلی پرویز تناولی 360 میلیون تومان، نقاشی خط مواجی از نصرالله افجه ای 340 میلیون تومان، دو اثر از زنده یاد پرویز کلانتری و سید محمد احصایی هر یک 300 میلیون تومان، مجسمه صدا و سکوت ژازه تباتبایی 280 میلیون تومان، نقاشی سیاه و سفیدی از بهجت صدر که در سال 1350 خلق شده 260 میلیون تومان، دو تابلو از دو استاد زنده یاد رضا مافی و مارکو گریگوریان هر یک 250 میلیون تومان، ناصر عصار 240 میلیون تومان، شش اثر از ابوالقاسم سعیدی، لیلی متین دفتری، سیراک ملکونیان، محسن وزیری مقدم، مسعود عربشاهی و عباس کیارستمی هر یک در رقم مشابه 220 میلیون تومان و نقاشی دنیای حسین محجوبی 200 میلیون تومان چکش خوردند

در این شب نوزده اثر دیگر هم توانستند بالای یکصد میلیون تومان به فروش برسند: سه تابلو از آقا بالا نقاش باشی، اثری از مهدی ویشکایی و نقاشی از مسعود عربشاهی هر کدام 190 میلیون تومان، دو اثر از غلامحسین نامی و حسین خطایی هر کدام شان 180 میلیون تومان، دو اثر از جعفر روح بخش و ناصر عصار هر یک 170 میلیون تومان، اثری از رضا مافی 160 میلیون تومان، چهار تابلو از منوچهر نیازی، کوروش شیشه‌گران، مهدی ویشکایی و اثر دیگری از بهجت صدر هر یک 150 میلیون تومان، مجسمه ای از مش اسماعیل، اثری از هوشنگ پزشک نیا و نقاشی از ژازه تباتبایی 130 میلیون تومان، نقاشی از منوچهر معتبر 110 میلیون تومان و سه اثر از علی محمد حیدریان، احمد اسفندیاری و حسین طاهرزاده بهزاد تبریزی هر یک 100 توامان.

در هفتمین حراج تهران فقط 17 اثر زیر یکصد میلیون تومان چکش خوردند: نقاشی سیاوش کسرایی 95 میلیون تومان، شش اثر عبدالرضا دریابیگی، داود امدادیان، علیرضا اسپهبد، ناصر اویسی، حسین ارژنگی( میر مصور)، محمد علی زاویه هر کدام شان 90 میلیون تومان،

در هفتمین حراج تهران فقط 17 اثر زیر یکصد میلیون تومان چکش خوردند: نقاشی سیاوش کسرایی 95 میلیون تومان، شش اثر عبدالرضا دریابیگی، داود امدادیان، علیرضا اسپهبد، ناصر اویسی، حسین ارژنگی( میر مصور)، محمد علی زاویه هر کدام شان 90 میلیون تومان، نقاشی از زنده یاد محمود جوادی پور 85 میلیون تومان، نقاشی از سونیا بالاسانیان 80 میلیون تومان، مجسمه ای از زنده یاد مهدی سحابی و اثر دیگری از احمد اسفندیاری 75 میلیون تومان، اثری از جعفر روح بخش 70 میلیون تومان، نگارگری ایرانیاثری از مجید مهرگان 60 میلیون تومان، نقاشی از گارنیک درهاکوپیان 55 میلیون تومان، نقاشی از هادی هزاوه ای 42 میلیون تومان، اثری از علی اکبر صنعتی 40 میلیون تومان و اثری از حسین شیخ 36 میلیون تومان چکش خوردند.

در این حراجی تنها یک اثر کلاسیک متعلق به جواد رستم شیرازی به فروش نرسید

موزه هنرهای معاصر تهران دو اثر از حراج تهران خرید

در پایان هفتمین حراج تهران، علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به روی صحنه رفت و با ستایش حراج تهران و ابتکار عمل دکتر علیرضا سمیع‌آذر در راهبری این رویداد فرهنگی اقتصادی از قول وزیر فرهنگ اعلام کرد از این اتفاق حمایت همه جانبه ای خواهد شد.

مرادخانی گفت از حراج تهران دو اثر نفیس کمال الملک و نیز تابلوی سیاه و سفید بهجت صدر را برای گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران خریداری کرده اند؛ او وعده داد در حراج مدرن و معاصر تهران که حوالی زمستان برگزار خواهد شد آثار هنرمندان جوان را برای اضافه شدن به گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران خریداری خواهد کرد تا خلا حضور هنرمندان جوان تثبیت شده در این مجموعه را تا حدی پر نمایند.

منبعخبرآنلاین
مطلب قبلیفرانسه: 24 سال دیگر فروش خودروهای بنزینی را ممنوع می‌کنیم
مطلب بعدیمعرفی 10 شرکت برگزیده؛ شوفاژ کار پیشکسوت برتر صنعتی و فراسان واحد صنعتی برتر

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید