وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه مردم به عنوان کاربر نهایی در طرح رجیستری باید کمترین بلاتکلیفی را داشته باشند، گفت: حداکثر این طرح تا سه هفته آینده وارد مرحله عملیاتی خواهد شد.
محمد جواد آذری جهرمی روز پنج شنبه با حضور در یازدهمین نمایشگاه رسانه های دیجیتال و در جمع خبرنگاران ادامه داد: اکنون همه سامانه طرح رجیستری(کددارکردن گوشی های تلفن همراه) آماده است و تنها دغدغه ای که در حال حاضر برای اعلام مدل ها وجود دارد دیده شدن همه قسمت های(ماژول) سیستم که برخی از آنها غیر فنی است.
وزیر ارتباطات افزود:باید اطمینان حاصل شود وقتی این سیستم اجرا می شود مردم به عنوان کاربر نهایی دچار کمترین اختلال می شوند.
آذری جهرمی با بیان اینکه اکنون برخی قسمت ها هنوز باقی مانده است و تلاش خود را بکار گرفته اند تا به آن برسند خاطرنشان ساخت:همه تلاش این است که کمترین سردرگمی به سمت کاربر نهایی باشد که این امر هم نیاز به اطلاع رسانی دارد که درحال انجام است و بسته های تبلیغی درحال پخش است تا مردم با این موضوع آشنا شوند.
اصلاح تعرفه ها
عضو هیات دولت در ادامه با بیان اینکه مدل تعرفه ها استخراج و اعلام شده است و روز گذشته مراحل ابلاغ آن به پایان رسیده و قبل از آخر آذرماه ابلاغ می شود، گفت:اپراتورهای ثابت جلسه ای در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی داشتند و در باره اینکه ابعاد تعرفه و نظام آن چیست، توجیه شدند.
آذری جهرمی افزود: در این باره هم با استقبال مواجه بودیم و هم با ابهام که خود این ابهام هایی که برای برخی مشترکان بوجود آمده بود سبب شده بود اعتراض هایی داشته باشند و بیشترین ابهام ها برمی گشت به مصرف منصفانه و تعریفی که از این بخش برای این عده روشن نیست.
وی ادامه داد:پیشنهاد ما بر این است که مردم کمی صبوری کنند زیرا شرکت ها بزودی مدل های فروش خود را اعلام می کنند و قطع به یقین این منافع مردم را در پی دارد و هم یک حمایت خیلی جدی از تولیدکنندگان محتوای داخلی است.
وزیر ارتباطات گفت: امروز در نمایشگاه رسانه های دیجیتال مجموعه های فعال در بخش ویدئو، یکی از رضایت ها و خواسته های خود را همین اصلاح تعرفه ها عنوان کردند و پیش بینی می کنیم بیش از 80درصد کاربران راضی خواهند بود و ابهام های آن برطرف خواهد شد.
دولت ضمن حمایت از پیام رسان های داخلی عزمی برای مقابله با سایر فضا ها ندارد
عضو هیات دولت در باره اینکه آیا به دنبال جایگزینی پیام رسان های داخلی با خارجی با قطع سایر پیام رسان ها است گفت:البته برای جایگزین کردن نیازی به قطع و وصل نیست و این برنامه شفاف کشور و مصوبه شورای عالی فضای مجازی کشور است که پیام رسان های بومی را توسعه دهیم .
آذری جهرمی افزود: توسعه پیام رسان های بومی به معنای ایجاد محدودیت و مقابله با سایر فضا ها نیست بلکه فضای رقابتی می تواند این فضا را شکل دهد و طبیعی است که کشور به این سمت نمی رود که برای شکل گیری پیام رسان های بومی، رویکرد غیر شفاف پیش بگیرد.
به گفته وی، دلیل اختلال چند روز پیش تلگرام مشخص شد و خود آنها هم اعلام کردند که از سمت آنها بوده و ربطی به ما ندارد.
آذری جهرمی خبر از تدوین پارامتر هایی برای فعال سازی پیام رسان های داخلی داد و گفت:حمایت های لازم دیده شده البته باید اطمینان مردم و حریم خصوصی هم لحاظ شود و این طور نباشد که مردم احساس ایمنی نکنند و باید مدل اقتصادی برای آن درست شود.
وزیر ارتباطات ادامه داد:توسعه پیام رسان های داخلی، اقتصاد بزرگی است که باید در اختیار جوانان کشور خودمان قرار گیرد و این نیازمند تدوین سازوکار مناسب است، با شعار دادن درست نمی شود.
یازدهمین نمایشگاه رسانه های دیجیتال که 20 آبان ماه جاری در مصلای تهران آغاز به کار کرده و روز جمعه پس از 7 روز فعالیت به کار خود پایان می دهد. مراسم اختتامیه این رویداد رسانه ای، 22 آذرماه امسال با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن سینمایی این وزارتخانه برگزار می شود.
مجله خبری ایکسب، بازتاب اخبار و گزارشهای صنعت و اقتصاد ایران و جهان