رئیس سازمان امور مالیاتی: مالیات تولید از ۲۵ به ۲۰ درصد کاهش یافت

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: درآمد مالیاتی حدود ۳.۸ درصد درآمد‌های بودجه را تشکیل می‌دهد و با توجه به عوارض، ۵۰ درصد درآمد کشور از مالیات و عوارض تامین می‌شود.

فارسبه  نقل از خبرگزاری صدا و سیما، سید کامل تقوی نژاد در برنامه «نگاه یک» شبکه یک سیما افزود: اگر در سال های گذشته درآمدهای نفتی ما 100 بود درآمدهای مالیاتی ما 150 بود یعنی ما 50 درصد از درآمدهای نفتی سال قبل سبقت گرفته ایم.

او ادامه داد: سال قبل حدود 97 درصد درآمدهای پیش بینی شده در قانون بودجه را محقق کردیم، در حال حاضر حدود 3.8 درصد درآمدهای بودجه را درآمدهای مالیاتی تشکیل می دهد و حدود 50 درصد درآمدهای کشور از راه مالیات حاصل می شود.
امسال حدود 113 هزار میلیارد تومان رقم پیش بینی شده درآمدهای مالیاتی است، البته سال قبل حدود 18 هزار میلیارد تومان علاوه بر 97 درصد درآمد مالیاتی با عنوان عوارض به شهرداری ها تخصیص داده شد و امسال احتمال می رود رقم عوارض به 20 هزار میلیارد تومان برسد.

تقوی نژاد تصریح کرد: در 6 ماهه نخست امسال موفق شدیم با 8 درصد رشد نسبت به سال قبل حدود 43 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کنیم به علاوه 9 هزار میلیارد تومان هم عوارض که روی هم رفته 53 هزار میلیارد تومان وصول شده است.
هدف گذاری ما تا پایان سال متفاوت است که وابسته به شرایط حال حاضر کشور و روابط خارجی و مبادلات تجاری اقتصادی خارجی ایران می شود.

او افزود: در ایران حدود 9 درصد از جی دی پی کشور (درآمد ناخالص داخلی) از درآمدهای مالیاتی حاصل می شود، البته این رقم برای سال آخر برنامه توسعه باید به 11 درصد برسد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: وقتی می گوییم مالیات خرج بودجه جاری می شود یعنی برای آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و نیروهای مسلح و امنیت کشور. علاوه بر این مخارج ما درآمدهای دیگری هم از طریق مالیات بر ارزش افزوده داریم که چیزی حدود 265 هزار میلیارد تومان است.

تقوی نژاد گفت: در سال جاری حدود 300 میلیارد تومان برای بهسازی جاده ها، چشمه ها و راه ها و سایر نیازمندی های عشایر در نظر گرفته ایم.

او افزود: تا کنون در شهر تهران حدود 19 هزار میلیارد تومان از محل عوارض در اختیار شهرداری ها قرار گرفته، البته بیش از 16 هزار میلیارد تومان از این مبلغ در دوران ریاست جمهوری آقای روحانی بوده است برای مثال در 6 ماه اخیر حدود 1500 میلیارد تومان به شهرداری ها تخصیص داده شد که تا پایان سال به 3700 میلیارد تومان می رسد.

تقوی نژاد ادامه داد: در بحث طرح سلامت تا کنون حدود 15 هزار و 500 میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده خرج شده و حدود هزار میلیارد تومان هم به ورزش کشور اختصاص یافته است که امسال این رقم افزایش خواهد داشت.
مردم باید بدانند اگر امروز خط مترویی احداث می شود و یا پارک و خیابان های مناسبی برای رسیدن به آرامش دارند هزینه اش از جیب مردم تأمین می شود، البته این مبالغ در قالب مالیات تأمین می گردد و هیچ منتی بر سر مردم نیست.

او گفت: کل هزینه های طرح جامع مالیاتی حدود 700 میلیارد تومان بود که از محل تخفیف یک ساله مالیاتی افراد بدهکار حاصل شده است. البته بیش از 500 میلیارد تومان از این مبلغ صرف زیرساخت شده، برای این طرح حدود 600 اداره ساخته شد، شبکه ها راه اندازی و بهترین و به روز ترین سخت افزارهای مورد نیاز در سازمان امور مالیاتی کشور خریداری و نصب شده است.
آنچه در هسته نرم افزار این طرح بود و قراردادش در سال 1387 با اروپایی ها منعقد گردید در مجموع40 میلیون یورو بود. البته یورو با قیمت 900 تومان و زیر سه هزار تومان هزینه شده یعنی چیزی حدود 130 میلیارد تومان هزینه این زیرساخت ها بوده است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: طرح جامع مالیاتی کشور بزرگترین طرح جامع نرم افزاری کشور محسوب می شود و حالا دیگر می توانیم بگوییم ما دارای طرح «سَنیم» هستیم زیرا این نرم افزار بومی سازی شده و قرار است 100 درصد پرونده های مالیاتی کشور تحت پوشش سَنیم قرار گیرد. ما کاغذ را حذف می کنیم.

تقوی نژاد گفت: اطلاعات افراد به نحوه ای در اختیار ما قرار گرفته که در حال حاضر با شماره ملی یا شناسه شرکتی فرد می توانیم بگوییم چه دارایی هایی در مملکت دارند، البته این اطلاعات صرفاً در جهت شناسایی، تشخیص و وصول مالیاتی مورد استفاده قرار می گیرد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه نسبت به دریافت مالیات اقشار کم درآمد سخت گیری نمی کنیم، گفت: مردم از نظام مالیاتی کشور رضایت نسبی دارند.

* از یک نفر به اندازه یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مالیات گرفتیم

سید کامل تقوی نژاد در ادامه سخنان خود در برنامه “نگاه یک” با بیان اینکه از پارسال تاکنون 22 هزار میلیارد تومان از محل سامانه ها و به کمک دستگاه های نظارتی کشور از فرار مالیاتی جلوگیری کردیم، افزود: از یک نفر به اندازه یک میلیون و 700 هزار نفر مالیات گرفتیم.

وی گفت: در 4 تا 5 سال آینده سامانه های نظام مالیاتی به قدری قوی خواهند شد که خودمان اظهارنامه تولید و به مؤدیان اعلام می کنیم.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی افزود: بر اساس اطلاعات سامانه، یک نفر در 167 شرکت مدیرعامل بود قطعاً این شخص قصد سوء استفاده دارد و نمی خواهد از این شرکت ها، درست استفاده کند.

تقوی نژاد ادامه داد: از طریق شاخص هایی که تعریف کردیم مؤدیان پر ریسک را تشخیص دادیم و مجموعه ای از مؤدیان را شناسایی کردیم که 2014 نفر از آنان یک نشانی را مطرح کردند.

وی گفت: از طریق مکان، عضویت در هیئت مدیره، نحوه پرداخت و از مجموع این شاخص ها، مؤدیان پرریسک را شناسایی می کنیم.

*شناسایی ۳۰۰ هزار مودی جدید

تقوی نژاد با بیان اینکه 300 هزار مؤدی جدید را شناسایی کردیم افزود: آنان کسانی بودند که هیچ سابقه ای نداشتند.
وی با اشاره به اینکه لازمه موفقیت نظام مالیاتی کشور، تکمیل نظام اطلاعاتی آن است.

وی اضافه کرد: اعمال مدیریت ریسک ،بسیار مهم است در این زمینه حدود 120 شاخص را شناسایی کردیم که آن را به حدود 50 شاخص تقلیل دادیم. برخی از این شاخص ها محرمانه است. بر این اساس مؤدیان را طبقه بندی می کنیم.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در سال آینده حدود 20 درصد از مؤدیان برای حسابرسی انتخاب می شوند و 80 درصد بر اساس اظهارات خودشان مالیات را می پذیریم البته این اظهارات باید با اطلاعات سازمان امور مالیاتی همخوانی داشته باشد.
وی افزود: در سال 1395 خوداظهاری اشخاص حقوقی 10 هزار میلیارد تومان بود در حالی که مالیات تشخیصی ما برای آنان 48 هزار میلیارد تومان بود.

تقوی نژاد گفت: بر اساس ماده 238 قانون امور مالیاتی، همکاران را تشویق می کنیم که با مؤدی توافق و تفاهم کنند در غیر این صورت هیئت های حل اختلاف به موضوع رسیدگی می کنند.
وی افزود: مدت رسیدگی به پرونده های مالیاتی را از 550 روز به کمتر از 200 روز کاهش دادیم و امسال هدف ما این است که آن را به 80 روز کاهش دهیم.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه حدود 40 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور از پرداخت مالیات، معاف است گفت: 97 درصد از ضرایب مالیاتی مربوط به تولید را کاهش دادیم در عوض ضرایب مالیاتی مربوط به واردات کالا را افزایش دادیم.
وی ادامه داد: پارسال در بخش صادرات، 1700 میلیارد تومان را به صادرکنندگان استرداد کردیم.

* مسئولان اجازه برخورد قاطعانه با فرار مالیاتی بدهند

تقوی نژاد با اشاره به اینکه باید برای پرداخت مالیات، فرهنگ سازی شود، افزود: مالیات می تواند ابزار توسعه کشور باشد از برخی مسئولان هم می خواهیم اجازه دهند در زمینه فرار مالیاتی، قاطعانه برخورد کنیم.

وی با انتقاد از صدور برخی کارت های بازرگانی گفت: برخی به نام پیرزن، پیرمرد، معتاد و مانند آن کارت بازرگانی صادر کردند و این کارت درآمدهای کلانی را ایجاد کرد.

تقوی نژاد درباره مالیات پزشکان هم گفت: پزشکان از نخبگان جامعه هستند. در زمینه فرار مالیاتی برخی از آنان نباید افراط و تفریط کنیم اما با بخش هایی که اگر مالیات نپردازند حتماً برخورد می کنیم.

* زمینه‌های فنی اجرای مالیات بر عایدی سرمایه در کشور فراهم است

وی افزود: سازمان امور مالیاتی در ارتباط با فعالان بخش سکه، ارز و خودرو متنی را تهیه و به سران قوا ارائه کرد که در آن راه حل‌هایی را ارائه کردیم.

تقوی نژاد گفت: در زمینه مالیات بر عایدی سرمایه در بخش مسکن طرحی در مجلس شورای اسلامی توسط نمایندگان تهیه شد که این هفته در کمیسیون مربوط رسیدگی می شود. نظر سازمان امور مالیاتی این است که زمینه های فنی اجرای مالیات بر عایدی سرمایه در کشور فراهم شده است و اگر مجلس تصویب کند این موضوع را اجرا می کنیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مالیات بر بخش تولید 25 درصد است و پیشنهاد کردیم، این رقم به 20 درصد کاهش یابد و می‌توانیم کمبود ناشی از درآمد مالیاتی آن را از محل فرارهای مالیاتی تأمین کنیم.

تقوی نژاد افزود: برای معافیت ها و مشوق های مالیاتی، طرحی را تهیه کردیم که آماده ارائه به دولت است.

وی اضافه کرد: مالیات بر ارزش افزوده در یک حلقه اخذ می شود و در حلقه بعد به او برمی گردد. این مالیات در نهایت از مصرف کننده وصول می شود.

تقوی نژاد با اشاره به اینکه مالیات بر ارزش افزوده به نفع تولید است، گفت: این نوع مالیات در کشور در حال اجراست.

مطلب قبلیزعفران کیلویی ۱۲میلیون تومان
مطلب بعدی82 درصد صادرات بر عهده 500 شرکت کشور است

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید