دومین بازار هنر؛ بازاری برای طبقه‌ متوسط/آلبوم عکس

آثار همه قیمت واحد 750 هزار تومان دارند. سال گذشته قیمت انتخابی 500 هزار تومان بود.

به گفته ملانوروزی؛ قیمت‌ آثار طوری انتخاب شده که با سبد اقتصادی طبقه‌ متوسط سازگار است و طبقات اجتماعی مختلف می‌توانند آثار را خریداری کنند. قیمت تمامی آثار 750 هزار تومان است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، دومین بازار آثار هنری از ۲۳ الی ۲۹ مردادماه سال جاری در خانه هنرمندان ایران و با حمایت مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر برگزار شد. مجید ملانوروزی (مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد)، مجید رجبی‌معمار (مدیرعامل خانه هنرمندان ایران)، سفیر مکزیک در ایران، محمدسعید ایزدی (معاون وزیر راه و شهرسازی)، علی‌محمد زارع (سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران)، عبدالرحیم سیاه‌کارزاده (دبیر اجرایی نهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر)، رئیس موزه هنرهای معاصر آبادان و مجتبی آقایی (دبیر دهمین جشنواره تجسمی فجر) در این مراسم حضور داشتند.

جمشید حقیقت‌شناس (از اعضای شورای هنری و سیاست‌گذاری دومین بازار هنر) در گفتگو با خبرنگار ما گفت: اینجا یک بازار هنر است. ما آثار را براساس خریدار انتخاب کرده‌ایم، یعنی اینکه هرچه بیشتر مردم به سمت این رخداد هنری جذب شوند و آثار را خریداری کنند. سعی شده تابلوهای انتخابی، اقبال و شرایط خرید بیشتری در میان مخاطبین داشته باشند و یک پایه‌ی آماری برای مصرف داشته باشند. آثار همه قیمت واحد 750 هزار تومان دارند. سال گذشته قیمت انتخابی 500 هزار تومان بود.

حدود 10000 اثر پیشنهاد شد که تقریباً ‌700 اثر از این بین انتخاب شد.

وی با اشاره به اینکه استقبال از بازار هنر خوب بوده، گفت: فکر می‌کنم آثار زود تمام شود. حدود 10000 اثر پیشنهاد شد که تقریباً ‌700 اثر از این بین انتخاب شد. از سهم فروش آثار 30 درصد برای هزینه‌ی خانه‌ی هنرمندان و ستاد برگزاری کسر می‌شود. مابقی برمی‌گردد به هنرمندانی که کارهایشان را فرستاده‌اند. کارها بسیار نفیسی است و قیمت‌شان بسیار بیش از این مبلغ است، و این لطف هنرمندان بوده که این آثار را با این قیمت به بازار هنر دادند. آثار ارسال شده، نقاشی، نقاشیخط، عکس و حجم بوده‌اند. زمان خلق اثر هم برای ما مهم نبود، یعنی آثار می‌تواند در هر زمانی خلق شده باشند. تنها معیار ما در انتخاب آثار، کار خوب بود. آقای ملانوروزی هم‌اینک چندین تابلو خریداری کردند که خریدشان شخصی بود.

علی‌محمد زارع (سرپرست موزه هنرهای معاصر  تهران) نیز در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: اینجا مکانی فراهم شده، و جایی است که هنرمندان بتوانند آثارشان را به معرض فروش بگذارند. حتی بعضی از آثار اگر قرار بود در گالری‌های سطح شهر، به نمایش دربیایند، 3 تا 4 میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شد. اما اینجا دوستان همت کرده‌اند و بازاری فراهم شده که مردم بیایند و خرید کنند و آثار وارد خانه‌هاشان شود. کسانی که می‌خواهند هدیه بدهند، حتی دولتی‌هایی که می‌خواهند در اتاقشان آثارِ حداقل هنری را داشته باشند، و مردمی که توان و بودجه‌ی کلان برای خرید آثار هنری ندارند، می‌توانند از این بازار خرید کنند. یکی از محسنات این اکسپو این است که هنرمندان در دوره‌های بعد هم می‌توانند همان آثار را بیاورند و بفروشند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا کاری از طرف موزه هم خریداری شده است یا خیر، گفت: آثار، آثار خوبی‌ است، ولی خرید برای موزه تابع قوانینی است، و این قوانین باید رعایت شود. درنتیجه از طرف موزه اثری خریداری نشده است.

سپس مجید ملانورزی (مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد) خبرنگار ما گفت: این بازار هنر، اقدام خیلی خوبی در جهت مردمی کردن هنر است. دیوارهای ما جزئی از زندگی ماست و همان‌طور که فرش و سقف ما همیشه پر از نقوش مختلف بوده، دیوارهای ما امروز خالی است و اقدام خوبی است که با آثار هنری فاخر، تزئین شود. این نمایشگاه اقدام خوبی است در جهت فرهنگ‌سازی و خصوصاً اینکه قیمت‌ها هم طوری انتخاب شده که طبقات اجتماعی مختلف می‌توانند از آن خرید کنند. قیمت آثار با سبد اقتصادی طبقه‌ی متوسط سازگار است و می‌توانند آثار را خریداری کنند. قیمت 750 هزار تومان، کمترین قیمتی بوده که با توجه به مواد،  قاب و هزینه‌ی ارسال آثار انتخاب شده است.

دومین «بازار آثار هنری» به همت مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر از ۲۳ لغایت ۲۹ مرداد در محل خانه هنرمندان ایران برقرار است.

5O3A0911

5O3A0893

5O3A0925

5O3A0853

5O3A0770

5O3A0858

5O3A0802

5O3A0868

5O3A0836

5O3A0809

مطلب قبلیدبیر شورای عالی فضای مجازی: با درخواست اپراتورها تلگرام صوتی مسدود شد
مطلب بعدیزیتون ۶۰ درصد گران شد، روغن زیتون ۱۲درصد

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید