ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی طی نخستین ماه امسال، بیش از 503 میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 17 درصد کاهش نشان می دهد.
19 اردیبهشت ماه ترامپ تحریم های جدیدی علیه صنایع آهن، فولاد، آلومینیوم و مس ایران اعمال کرد. رئیسجمهور آمریکا با انتشار بیانیهای در سالروز خروج این کشور از برجام اعلام کرد با امضای یک فرمان حکومتی صنایع آهن، فولاد، آلومینیوم و مس ایران را ـ که به گفته او بزرگترین منابع درآمدی دولت ایران بعد از نفت محسوب میشوند ـ تحریم کرده است.
او گفت: «اقدام امروز ما صادرات فلزات صنعتی ایران را ـ که 10 درصد صادرات این کشور را تشکیل میدهد ـ هدف قرار خواهد داد. ما به کشورهای دیگر هشدار میدهیم از این پس ورود فولاد و سایر فلزات ایرانی به بنادر و مبادی ورودی آنها را تحمل نخواهیم کرد. تهران میتواند منتظر اقدامات بیشتر ما باشد، مگر اینکه تغییرات بنیادینی در رفتارهایش ایجاد کند.»
تاثیر تحریم امریکا در بخش صنایع آهن، فولاد، آلومینیوم و مس ایران طی ماه های آینده مشخص می شود. با این حال گزارش فروردین ماه تجارت خارجی نشان می دهد که رشد 16 درصدی تناژ صادرات بخش معدن و صنایع معدنی اتفاق افتاده است.
طبق این گزارش، میزان صادرات بخش معدن و صنایع معدنی طی فروردین 98 نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود 16 درصد به صورت وزنی رشد پیدا کرد. این بخش سهم 20درصدی از صادرات کل کشور در اختیار دارد. براساس گزارش تجارت خارجی بخش معدن و صنایع معدنی طی فروردین امسال، 4 میلیون و 348 هزار تن ماده معدنی و محصولات معدنی به خارج صادر شد.
همچنین ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی طی نخستین ماه امسال، بیش از 503 میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 17 درصد کاهش نشان می دهد.
در این میان، بیشترین تناژ صادرات مربوط به زنجیره سیمان (یک میلیون و 500 هزار تن)، سنگ آهن، کنسانتره و گندله (یک میلیون و 292 هزار تن)، زنجیره فولاد و محصولات فولادی (590 هزار تن)، انواع سنگ و محصولات مرتبط (358 هزار تن)، مس و محصولات پایین دستی (27 هزار تن) و زغال سنگ و کک (29 هزار تن) بود. دراین مدت ارزش صادرات زنجیره فولاد به حدود 224 میلیون دلار، سنگ آهن، کنسانتره و گندله به 81 میلیون دلار، مس به 43 میلیون دلار، سیمان به 28.5 میلیون دلار و آلومینیوم به 6.7 میلیون دلار رسید.
میزان تناژ واردات بخش معدن و صنایع معدنی طی ماه فروردین، 222 هزار تن بود که نسبت به رقم مدت مشابه سال گذشته، 5 درصد کاهش نشان می دهد. افزون بر این، میزان واردات از نظر ارزشی حدود 180 میلیون دلار بود که در مقایسه با آمار سال گذشته، 9 درصد کاهش یافت.
بیشترین میزان واردات نیز مربوط به زغال سنگ و کک (85 هزار تن)، زنجیره فولاد و محصولات فولادی (49 هزار تن)، پودر آلومینا (31 هزار تن)، انواع فرو (10 هزار تن) و زنجیره روی (8 هزار تن) بود.
گزارش تجارت خارجی بخش معدن و صنایع معدنی طی فروردین امسال نشان می دهد که سهم این بخش از کل صادرات کشور از نظر تناژ، 51 درصد و از نظر ارزشی، 20 درصد بود.
مجله خبری ایکسب، بازتاب اخبار و گزارشهای صنعت و اقتصاد ایران و جهان