وام طلا، به عنوان یکی از روشهای تامین مالی سنتی، در طول تاریخ ایران و بسیاری از جوامع دیگر، نقشی پررنگ داشته است. در این روش، افراد میتوانند با قرار دادن طلا به عنوان وثیقه، مبلغی را به صورت وام دریافت کنند. این نوع وام، به دلیل ماهیت فیزیکی طلا و ارزش ذاتی آن، همواره مورد توجه بوده است.
وام طلا که همواره از قدیمیترین وامهایی است که در تاریخ بشر وجود داشته است. از دوران باستان، مردم از طلا به عنوان یک وسیله مبادله و نگهداری ارزش استفاده میکردند و برای تأمین نیازهای خود، طلای خود را به دیگران قرض میدادند یا از آنها قرض میگرفتند. در این روش، طلا به عنوان ضمانت وام قرار میگرفت و در صورت عدم بازپرداخت وام، طلای ضمانت به وامدهنده تعلق میگرفت. این روش در طول تاریخ در بسیاری از فرهنگها و تمدنها مانند مصر باستان، یونان، روم، هند، چین و اروپای قرون وسطی رایج بوده است.
تاریخچه وام طلا در ایالات متحده امریکا
در قرن بیستم، با پیشرفتهای اقتصادی و مالی، وام طلا به شکل جدیدتری درآمد. در سال ۱۹۳۴، دولت آمریکا با قانون تعیین ارزشگذاری طلا، از مردم خواست که طلای خود را به دولت بفروشند و در عوض از آنها اسکناس دلار گرفت. این کار باعث شد که دولت آمریکا ذخایر طلای بسیاری را در اختیار بگیرد و با آن به مردم وام بدهد. این وامها با نرخ بهره پایین و مدت بازپرداخت طولانی بودند و هدف آنها تحریک مردم به مصرف و تولید بیشتر بود. این روش در دوران بحران اقتصادی جهانی در دهه ۱۹۳۰ موثر بود و به بازیابی اقتصاد آمریکا بسیار کمک کرد.
تاریخچه وام طلا در ایران بعد از انقلاب
در ایران، وام طلا به صورت رسمی و قانونی از سال ۱۳۵۷ شروع شد. در آن سال، بانک مرکزی ایران با همکاری بانکهای عامل، از مردم خواست که طلای خود را به بانکها بسپارند و در عوض از آنها اوراق بهادار وام طلا دریافت کنند. این اوراق بهادار به مدت یک سال اعتبار داشتند و با نرخ بهره ۱۰ درصد به مردم وام داده میشدند. هدف از این کار، تأمین بخشی از منابع مالی دولت برای انجام پروژههای عمرانی و توسعهای بود. این روش تا سال ۱۳۶۲ ادامه یافت و در آن سال، بانک مرکزی ایران از پرداخت بهره وام طلا خودداری کرد و از مردم خواست که اوراق بهادار خود را به طلا تبدیل کنند.
اوراق بهادار به ازای طلا سال 1371 با نرخ 25%
در سالهای بعد، وام طلا در ایران با شرایط متفاوتی ارائه شد. برای مثال، در سال ۱۳۷۱، بانک مرکزی ایران با همکاری بانکهای عامل، از مردم خواست که طلای خود را به بانکها بسپارند و در عوض از آنها اوراق بهادار وام طلا دریافت کنند. این اوراق بهادار به مدت سه سال اعتبار داشتند و با نرخ بهره ۲۵ درصد به مردم وام داده میشدند. هدف از این کار، تأمین بخشی از منابع مالی دولت برای انجام پروژههای عمرانی و توسعهای بود. این روش تا سال ۱۳۷۴ ادامه یافت و در آن سال، بانک مرکزی ایران از پرداخت بهره وام طلا خودداری کرد و از مردم خواست که اوراق بهادار خود را به طلا تبدیل کنند.
اوراق بهادار به ازای طلا سال 1375 با نرخ 20%
در سال ۱۳۷۵، بانک مرکزی ایران با همکاری بانکهای عامل، از مردم خواست که طلای خود را به بانکها بسپارند و در عوض از آنها اوراق بهادار وام طلا دریافت کنند. این اوراق بهادار به مدت پنج سال اعتبار داشتند و با نرخ بهره ۳۰ درصد به مردم وام داده میشدند. هدف از این کار، تأمین بخشی از منابع مالی دولت برای انجام پروژههای عمرانی و توسعهای بود. این روش تا سال ۱۳۷۹ ادامه یافت و در آن سال، بانک مرکزی ایران از پرداخت بهره وام طلا خودداری کرد و از مردم خواست که اوراق بهادار خود را به طلا تبدیل کنند.
در سال ۱۳۸۰، بانک مرکزی ایران با همکاری بانکهای عامل، از مردم خواست که طلای خود را به بانکها بسپارند و در عوض از آنها اوراق بهادار وام طلا دریافت کنند. این اوراق بهادار به مدت هفت سال اعتبار داشتند و با نرخ بهره ۳۵ درصد به مردم وام داده میشدند. هدف از این کار، تأمین بخشی از منابع مالی دولت برای انجام پروژههای عمرانی و توسعهای بود. این روش تا سال ۱۳۸۶ ادامه یافت و در آن سال، بانک مرکزی ایران از پرداخت بهره وام طلا خودداری کرد و از مردم خواست که اوراق بهادار خود را به طلا تبدیل کنند.
اوراق بهادار به ازای طلا سال 1387 با نرخ 40%
در سال ۱۳۸۷، بانک مرکزی ایران با همکاری بانکهای عامل، از مردم خواست که طلای خود را به بانکها بسپارند و در عوض از آنها اوراق بهادار وام طلا دریافت کنند. این اوراق بهادار به مدت نه سال اعتبار داشتند و با نرخ بهره ۴۰ درصد به مردم وام داده میشدند. هدف از این کار، تأمین بخشی از منابع مالی دولت برای انجام پروژههای عمرانی و توسعهای بود. این روش تا سال ۱۳۹۵ ادامه یافت و در آن سال، بانک مرکزی ایران از پرداخت بهره وام طلا خودداری کرد و از مردم خواست که اوراق بهادار خود را به طلا تبدیل کنند
وام طلا در سال 1403 توسط بانک کارگشایی
به طور کلی بانک کارگشایی زیرمجموعه بانک ملی در سال 1403 برای پرداخت وام روی طلا دو روش را ارائه داده است که یکی از آنها وام طلای قرض الحسنه بوده و دیگر وام طلای جعاله می باشد. از طریق وام قرض الحسنه می توانید با ارائه 25 گرم طلا مبلغ 5 میلیون تومان دریافت نمایید.
سود این نوع از وام 4 درصد بوده و بازپرداخت آن نیز یک ساله می باشد.
با وام طلای جعاله برای ضمانت 50 گرم طلا می توانید مبلغ 20 میلیون تومان از بانک دریافت نمایید. این نوع از وام سود بیشتری داشته که حدود 23 درصد می باشد. بازپرداخت وام طلای جعاله نیز یک ساله است. مبلغ وام طلا بانک کارگشایی بسیار محدود و ناچیز است
بر خلاف بانک ها که مبلغ ناچیزی برای مقدار زیادی طلا وام پرداخت می کنند، در طلای گلدیس این امکان برای تان فراهم شده است که با ضمانت 75 گرم طلا در تاریخ دی ماه 1403 مبلغی حدود 350 میلیون تومان تسهیلات فوری دریافت نمایید.
مجموعه طلای گلدیس به عنوان اولین مرکز تسهیلات فوری در سال 1380 با هدف رفع نیازهای فوری مردم در حوزه وام با ضمانت فعالیت خود را شروع کرد
این وام نیز مانند وام طلای بانک ملی بدون ضامن و فوری می باشد. از طرف دیگر می توانید بدون سختگیری و محدودیت های معمول برای دریافت وام های خرد و کلان از بانک ها از این وام با ضمانت طلا استفاده نمایید.
توجه داشته باشید شما قادر خواهید بود با ارائه طلا به این مجموعه در کمتر از یک ساعت وام خود را دریافت کنید. بنابراین افرادی که نیاز فوری به مبلغی داشته و وقت کافی ندارند به راحتی می توانند به طلای گلدیس مراجعه نمایند.
پس از انجام مراحل مربوطه مبلغ درخواستی شما در کمتر از سی دقیقه به حساب شما واریز می گردد. می توانید تعداد اقساط را مشخص کرده و زمان بازپرداخت آن را تعیین نمایید. زمان بازپرداخت وام طلای گلدیس از یک ماه تا دوازده ماه متغیر می باشد.
بنابراین می توانید با توجه به شرایط خود مناسب ترین مدت آن را انتخاب کنید. مجموعه طلای گلدیس می تواند تا 85 الی 90 درصد ارزش طلای شما تسهیلات در اختیارتان قرار دهد. این موسسه 22 سال سابقه فعالیت داشته و بسیار معتبر می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در باره وام از مجموعه طلای گلدیس به وبسایت وام طلا مراجعه نمایید
همچنین می توانید برای محاسبه حداکثر میزان دریافت طلا به فرم آنلاین محاسبه گر در صفحه وام طلا مراجعه نمایید .
درحال حاضر بانک کارگشایی با ۳ شعبه درتهران، ۱۰ شعبه و ۳۹ دایره در سایر استان ها مشغول به ارائه خدمات می باشد.