مدیرکل دفتر بسترسازی تسهیل تجاری وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در صورتی که تمام مراحل طرح رجیستری به خوبی اجرا شود، تا یک سال آینده موضوع واردات غیرقانونی موبایل هم از بین میرود.
به گزارش شاتا، بهنام امیری با بیان اینکه مطالعات اولیه طرح رجیستری از دو سال پیش و با مطالعه طرح قبلی و تجربیات بین المللی و با آسیب شناسی آن در داخل کشور آغاز شده است، گفت: بر این اساس به یک مدل جامع رسیدیم که تمامی نواقص طرح قبلی را پوشش می داد و عملکرد طرح را نیز برای مبارزه با قاچاق تضمین می کرد.
وی افزود: در این طرح قرار است به گوشیهای تلفن همراهی که از طریق مسیرهای رسمی گمرک وارد کشور نشده اند، از طریق اپراتورهای قانونی درون کشور سرویس ارتباطی داده نشود.
امیری با اشاره به اینکه گوشیهای وارداتی که قبلاً به کشور وارد شده اند در سامانه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معتبر شناخته می شوند، گفت: با شروع طرح رجیستری، برای این گوشی ها که به عنوان گوشیهای معتبر در داخل سامانه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هستند، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد، چرا که دیتای آنها در داخل سیستم مخابراتی وجود دارد، اما پس از آن لازم است برخی از این گوشیها در تاریخی که به آنها اعلام می کنیم یک بار روشن و خاموش شوند و سیم کارت درون آنها قرار بگیرد.
سالانه 14 میلیون گوشی تلفن همراه به کشور وارد میشود و در صورتی که تمام مراحل طرح به خوبی اجرا شود، پیشبینی میشود، تا یک سال آینده موضوع واردات غیرقانونی موبایل از بین برود.
وی افزود: به این منظور تمامی گوشیهایی که از مسیر رسمی گمرک وارد کشور می شوند در طرح رجیستر ثبت شده و به عبارتی رجیستر می شوند و انتقال مالکیت آنها تا سطح خرده فروشی و رسیدن به دست مصرف کننده درون سیستم ثبت خواهد شد.
مدیر پروژه سامانه جامع تجارت ایران با بیان اینکه سالانه 14 میلیون گوشی تلفن همراه به کشور وارد میشود، گفت: در صورتی که تمام مراحل طرح به خوبی اجرا شود، پیشبینی میشود، تا یک سال آینده موضوع واردات غیرقانونی موبایل هم از بین برود.
وی در مورد چگونگی پروسه شناسه دار شدن گوشی ها، گفت: اولین مصرف کننده به محض اینکه سیم کارت خود را درون گوشی معتبر قرار دهد، شماره تلفن همراه با شماره سریال گوشی او که در اصطلاح به آن IMEI گفته میشود ادغام شده و این ارتباط دراختیار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات رادیوی قرار داده می شود و سپس آنها توسط این اطلاعات با سامانه عظیم سخت افزاری خود که در این حوزه طراحی شده است، فقط به گوشی های معتبر سرویس دهی می کنند.
امیری با بیان اینکه این طرح در کشورهای همسایه نیز اجرا شده است، تصریح کرد: با نگاهی به تجربه پنج ساله کشورهای همسایه مانند ترکیه می توان دریافت که این طرح، طرح موفقی است که مورد آزمون و خطا قرار گرفته است و همچنان به آن ادامه می دهند.
وی در پایان با بیان اینکه این طرح مبتنی بر همکاری مصرف کننده است، اعلام کرد: با تمهیداتی که در نظر گرفته ایم ازجمله آموزش فراگیر و اطلاع رسانی، امیدواریم این طرح به خوبی انجام شود.
مجله خبری ایکسب، بازتاب اخبار و گزارشهای صنعت و اقتصاد ایران و جهان