“امسال میانگین ظرفیت کار مهندسان هفت درصد بود”

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان بیشترین بخش اشتغال و رونق اقتصادی را مربوط به ساخت و ساز و تولید مصالح ساختمانی ذکر و بیان کرد: بخاطر رکود ساخت و ساز در ایران میانگین ظرفیت کار مهندسان ساختمان امسال هفت درصد بود.

فرج الله رجبی روز پنجشنبه در نشست اعضای بسیجی عضو هیات مدیره سازمانهای نظام مهندسی کشور در مشهد افزود: همچنین آمار تولید مسکن امسال در مقایسه با 25 سال گذشته در بدترین شرایط رکود قرار داشته است.

وی ادامه داد: 500 هزار مهندس ساختمان در کشور وجود دارند که بخش اعظم آنان به دلیل رکود صنعت ساختمان بیکار هستند و با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند. اگر دولت تسهیلات بیشتری را در حوزه مسکن و ساخت و ساز هزینه کند بخش زیادی از چرخه اقتصادی کشور شتاب خواهد گرفت.

آمار تولید مسکن امسال در مقایسه با 25 سال گذشته در بدترین شرایط رکود قرار داشته است

رئیس سازمان نظام مهندسی گفت: برخی مدعی هستند نظام مهندسی تبدیل به یک اداره یا دایره ای از وزارت راه و شهرسازی شود. این در حالی است که وضعیت سازمانهای نظام مهندسی ساختمان در سراسر کشور نسبت به 20 سال گذشته بهتر شده و دارای قانون نظام مندی است.

وی همچنین معوقات بانکی در حرفه های مختلف اقتصادی سطح کشور را 25 درصد اعلام و بیان کرد: اما این میزان در بخش مسکن کمتر از دو درصد است لذا خوش حسابترین مشتریان بانکها وام گیرندگان مسکن هستند.

رونق اقتصادی با فعالیت بخش خصوصی 
رئیس کمیسیون زیربنایی مجمع عالی بسیج سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز در این نشست گفت: اگر بیش از 70 هزار پرونده مربوط به پروژه های نیمه تمام دولت را برای تکمیل به بخش خصوصی اختصاص دهند رونق اقتصادی و اشتغال در کشور رخ خواهد داد.

سیدمهدی هاشمی نیاز اعتباری تکمیل پروژه های نیمه تمام دولتی را 500 هزار میلیارد تومان ذکر و بیان کرد: دولت در لایحه بودجه سال 1397 برای تکمیل پروژه های نیمه تمام 60 هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته که اگر این مبلغ اختصاص یابد اتمام پروژه ها بیش از 10 سال طول می کشد اگر در این بین پروژه های دیگری اضافه نشود.

وی در ادامه به زلزله اخیر در کرمانشاه اشاره و بیان کرد: در ایران هر هفت سال زلزله ای با قدرت بالای هفت ریشتر رخ می دهد و بسیاری از هموطنان بر اثر ریزش ساختمانها جان خود را از دست می دهند.

رئیس کمیسیون زیربنایی مجمع عالی بسیج سازمان نظام مهندسی ساختمان افزود: قدرت زلزله در سر پل ذهاب 7.3 ریشتر و تلفات جانی آن نسبت به زلزله های گذشته در کشور کمتر بود که این بواسطه استحکام ساختمانهایی است که طی سالهای اخیر ساخته شده اند.

وی ادامه داد: در حادثه زلزله سرپل ذهاب مدیریت بحران کشور به سازمان نظام مهندسی ساختمان در ارتباط با استحکام ساختمانها انتقاد کرد. این در حالی است که سازمان نظام مهندسی ساختمان با 26 سال سابقه قانون و مقررات ملی ساختمان مدونی دارد و براساس آن عمل می کند.

هاشمی گفت: نظام مهندسی ساختمان به عنوان یک سازمان مردم نهاد در خط مقدم عمران و آبادانی، نجات و بازسازی قرار دارد، نظام مند و قانونمند و ریشه دار است و با داشتن نیم میلیون نفر متخصص و وظیفه شناس در جایگاه ویژه ای قرار دارد.

مطلب قبلیبازی‌های رایانه‌ای خارجی بدون مجوز فیلتر می‌شود
مطلب بعدیدستگاه‌های تاشو با نمایشگر دوگانه تبلت‌ها را از دور خارج می‌کنند

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید