مجری طرح توسعه کشت دانههای روغنی وزارت جهادکشاورزی، از اختصاص۵۰۰ هزار هکتار به کشت دانههای روغنی در کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، علیرضا مهاجر گفت: حدود ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی به صورت تناوب با محصول گندم، به کشت دانه های روغنی آفتابگردان، کنجد، گلرنگ و سویا اختصاص می یابد.
وی با اشاره به اینکه بذر مناسب دانه روغنی سویا در داخل تولید و تامین شده است، افزود: تاکنون محصول سویا، فقط در استان های شمالی و اردبیل امکان کشت داشت؛ اما با تولید بذر مناسب، این محصول در اکثر استان های کشور قابل کشت و تولید است.
مهاجر گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده، ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور، پس از برداشت گندم بدون اینکه اراضی جدیدی اشغال شود، به کشت سویا اختصاص می یابد.
مجری طرح توسعه کشت دانه های روغنی وزارت جهادکشاورزی افزود: طرح توسعه کشت دانه روغنی سویا قرار است از سال آینده، با همکاری سازمان خواروبارجهانی «فائو» اجرا شود.
مهاجر تاکید کرد: سویا محصولی کمآببر است؛ بنابراین کشت آن توجیه اقتصادی دارد و علاوه بر تامین بخشی از روغن خوراکی مورد نیاز، می توانیم کنجاله مورد نیاز صنایع مرغداری را به جای واردات از تولیدات داخلی تامین کنیم.
وی گفت: با توسعه کشت دانه روغنی سویا، وابستگی صنایع مرغداری به واردات قطع می شود.
مجری طرح توسعه کشت دانه های روغنی وزارت جهادکشاورزی، همچنین از توسعه سطح زیرکشت دانه روغنی کلزا خبرداد و افزود: سطح زیرکشت دانه روغنی کلزا از ۴۶ هزار هکتار سال گذشته به ۱۸۲ هزار هکتار افزایش یافت و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده سال آینده ۳۵۰ هزار هکتار از اراضی در تناوب با گندم به کشت دانه روغنی کلزا اختصاص می یابد.
مهاجر گفت: بنابر این، سال آینده در مجموع ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت دانه های روغنی خواهد رفت.
وی، میزان نیاز کشور را به روغن خوراکی یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: مصرف سرانه روغن خوراکی در کشور، از مرز ۲۰ کیلوگرم نیز عبور کرده؛ درحالیکه میانگین مصرف سرانه روغن در جهان حدود ۱۲ کیلوگرم است؛ بنابراین باید درباره مصرف روغن به مردم هشدار داد.
مجله خبری ایکسب، بازتاب اخبار و گزارشهای صنعت و اقتصاد ایران و جهان