به گزارش مجله ایکسب، همزمان با اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اوراسیا، از 25 اردیبهشت، تعرفه بیش از 87 درصد کالاهای مبادله ای بین ایران و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا با تعرفه صفر محاسبه می شود.
علی احمدنیا ،رئیس امور اطلاعرسانی دولت در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:«بر اساس توافق صورت گرفته حدود ۸۷ درصد کالاهای مبادلهای میان ایران و ۵ کشور عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیا (روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان) از امروز با تعرفه صفر مبادله میشود.
طبق موافقت نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اورآسیا که از روز 25 اردیبهشت اجرایی شد پیشبینی میشود حجم تجارت دوطرفه با ۵ کشور عضو به حداقل ۱۰ میلیارد دلار برسد.»
در همین زمینه ،محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان توسعه تجارت در مصاحبه تلویزیونی گفت: تجارت آزاد به معنای کاهش یا حذف کامل تعرفههای گمرکی میان کشورهای عضو توافق است. در قالب این توافقنامه، حدود ۸۷ درصد کالاهای مبادلهای میان ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا (روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان) از ۲۵ اردیبهشت با تعرفه صفر مبادله میشود.
معاون وزیر صمت در این برنامه تلویزیونی ادامه داد: این توافق گامی مهم برای تسهیل صادرات، کاهش هزینهها و افزایش رقابتپذیری محصولات ایرانی در این بازارها است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا نگرانیهایی هم در خصوص آسیب به تولید داخل وجود دارد، افزود: بله، همانطور که فرصتهایی برای صادرات و سرمایهگذاری ایجاد میشود، تهدیدهایی نیز وجود دارد. ممکن است برخی تولیدکنندگان داخلی که توان رقابت ندارند، تحت فشار قرار گیرند. اما برای این موارد، در توافقنامه سازوکارهایی برای حمایت از تولید داخل از جمله امکان افزایش موقت تعرفه یا سهمیهبندی واردات برای کالاهای خاص پیشبینی شده است.
معاون وزیر صمت همچنین گفت: یکی از مهمترین مزایای توسعه تجارت، افزایش تعاملات اقتصادی و سرمایهگذاری مشترک است. این همکاریها میتوانند منجر به ارتقا فناوری، بهرهوری و توسعه بازارهای صادراتی جدید برای ایران شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا برخی اتاقهای بازرگانی در ارسال گواهیهای مبدأ تأخیر دارند، توضیح داد: از ۲۵ تا ۲۶ اتاق بازرگانی، پنج اتاق هنوز گواهیهای خود را ارسال نکردهاند که این تأخیر میتواند مانع بهرهمندی از تعرفه صفر برای صادرات ایران شود. اگر تا هفته آینده این مشکل رفع نشود، اسامی این اتاقها اعلام خواهد شد. اتاقها باید وظایف خود را بهسرعت انجام دهند.
دهقان دهنوی تاکید کرد: پیشبینی میشود حجم تجارت دوطرفه با این پنج کشور به حداقل ۱۰ میلیارد دلار برسد. این توافق، گامی مهم برای اتصال ایران به اقتصاد جهانی است و با همکاری دولت، بخش خصوصی و گمرک، میتواند به توسعه صادرات و جذب سرمایهگذاری منجر شود.
متن کامل موافقت نامه
برای دریافت متن کامل موافقت نامه تجارت آزاد ایران و و اوراسیا که در تاریخ 13 اسفند 1403 به تصویب مجلس ایران رسیده روی لینک زیر کلیک کنید
دسترسی به اطلاعات شرکتهای بخش خصوصی روسی
ایکسب اولین و تنها پلتفرم آنلاین تجارت الکترونیک B2B ایران، بعنوان منبعی مطمئن برای ارتباط بخش خصوصی ایران با شرکتهای عضو اتحادیه اوراسیا به ویژه روسیه است. هم اکنون بیش از 150 شرکت از این کشور عضو ایکسب هستند و کسب وکارهای ایرانی می توانند برای همکاری با آنها درخواست دهند.
لیست شرکتهای روسی عضو ایکسب را در لینک زیر مشاهده کنید.
مجله خبری ایکسب، انتشار اخبار و رویدادهای اقتصاد و صنعت ایران و جهان، معرفی کارآفرینان و فرصتهای کسب و کار