وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات،گفت: مردم نگران اجرای طرح کددار کردن گوشی های تلفن همراه ( رجیستر) نباشند زیرا از نظر ما همه گوشی هایی که اکنون در شبکه تلفن همراه کشور فعال هستند، قانونی بوده و مشمول اجرای این طرح نمی شوند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدجواد آذری جهرمی» در حاشیه نشست بررسی طرح کد دار کردن گوشی های تلفن همراه در جمع خبرنگاران و در پاسخ به ایرنا با اشاره به تلاش جدی برای اجرای طرح کد دار کردن گوشی های تلفن همراه افزود : گوشی های فعال در شبکه تلفن همراه کشور، برای اجرای این طرح از نظر ما قانونی هستند.
وزیر ارتباطات از آماده بودن زیرساخت های فنی طرح رجیستری خبرداد و گفت:همانگونه که قول داده شده بود که تا پایان مهرماه این سیستم آماده باشد به لحاظ ابعاد فنی سیستم، آمادگی کامل را دارد .
آذری جهرمی ادامه داد: با یک سیستم فنی نمی توان بازار را مدیریت کرد بلکه باید ابعاد مختلف در نظر گرفته شود، حقوق مصرف کننده، مکانیزم تولید و تقاضا باید مد نظر قرار گرفته شود و باید به صورت ابعاد و تکه های مختلف یک پازل مکانیزیم و برنامه برای آن داشته باشیم.
بازار 6 میلیونی تبلت و اینترنت کودک
عضوهیات دولت به موضوع اینترنت کودک به عنوان یکی از مباحث مطرح شده در این جلسه اشاره کرد و افزود : این طرح یک بازار 6 میلیونی تبلت دارد که مقرر شد بر اساس حمایت از تولید داخلی، بخشی از این بازار به صنایع داخلی اختصاص یابد.
آذری جهرمی بر تدوین یک برنامه مدون در رابطه با تولید کنندگان گوشی های تلفن همراه که سهمی در بازار ایران دارند تاکید کرد و خاطرنشان ساخت:باید با یک ادبیات واحد در کشور با تولید کنندگان چه در گمرک ، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت ارتباطات صحبت کند.
وی از محول شدن وظیفه صحبت با تولید کنندگان به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به نمایندگی از دولت و کشور خبرداد و اضافه کرد:مقررشد بسته های تشویقی برای اینکه اینها بیایند در داخل کشور خطوط تولیدی خود را راه اندازی کنند و بتوانند صادرات به منطقه هم داشته باشند در نظر گرفته شود.
وزیرارتباطات به سفر اخیر خود به کشور کره و مذاکره با شرکت سامسونگ در رابطه با تولید در ایران اشاره کرد و گفت: مقرر شد با سایر تولید کنندگانی هم که سهمی در بازار ایران دارند صحبت شود .
وی با اشاره به مسائلی که نظام صنفی رایانه ای و مردم مطرح کردند،خاطرنشان کرد:اصل بحث بر اجرای طرح بود و اینکه مردم نباید دچار سردرگمی شوند و مقرر شد رسانه ها به خصوص رسانه ملی کمک بویژه در این باره داشته باشند.
وی ادامه داد: در رابطه با اینکه این سیستم چگونه کار می کند و در اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم و مشکلات را ببینیم و در رابطه با مباحث حقوق مصرف کننده قرار شد ما مکانیزم هایی را طراحی کنیم که مردم مشکلی در حق انتخابشان و در حوزه مصرف نداشته باشند.
بازار سالانه گوشی تلفن همراه 6 میلیارد دلار است ولی براساس آمار تنها پنج درصد این گوشی ها به صورت رسمی وارد می شود و در خوشبینانه ترین حالت 20درصد آن بصورت قانونی وارد کشور می شود
آذری جهرمی گفت:مکانیزم نحوه اتصال سیستم های مختلف اعم از نظام بانکی، گمرک، وزارت صنعت، معدن و تجارت و اپراتورهای تلفن همراه مورد بررسی قرار گرفت و بناشد از طریق ارتباط شبکه دولت این ارتباطات به صورت مناسب برقرار شود ،ایراداتی که ممکن است بوجود اید به صورت مناسب رسیدگی شود.
بازار 6 میلیارد دلاری گوشی در کشور
وزیرارتباطات به وجود بازار 6 میلیارد دلاری گوشی که در کشور به صورت سالانه اشاره کرد و افزود:براساس آمار های مختلف پنج درصد این گوشی ها به صورت رسمی وارد می شود و در خوشبینانه ترین حالت 20درصد آن بصورت قانونی وارد کشور می شود که نشان دهنده وضعیت اسفناک قاچاق و یک بازار مستعد تولید و ایجاد اشتغال در کشور است .
آذری جهرمی بر اجماع همگانی بر انجام یک اقدام خوب و مناسب تاکید کرد تا مردمی هم که درگیر می شوند سردرگم نشوند .
وی ادامه داد: در این مرحله یک گام رصد گوشی های قاچاق وارداتی تعریف شد که از آخر مهرماه سیستم فعال می شود اعمال سیاست نمی کند و تنها پایش خواهد کرد.
وی گفت:در همان ماه ابتدایی این کار ، یکی دو تا از تامین کنندگان مدل های گوشی که پشتیبانی و ارائه خدمت در ایران نمی کنند و از مبادی قانونی وارد نمی شوند ،ما اعمال سیاست می کنیم و جلوی قاچاق این نوع گوشی ها را می گیریم.
وزیرارتباطات ادامه داد: مقررشد در کمیته ای تصمیم بگیریم برای ادامه روند و گسترش موضوع تا ظرف مدت معینی کل کشور و کل برند های گوشی تلفن همراه را تحت پوشش قرار دهیم و در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی این حوزه را حداکثر استفاده از آن کنیم برای تولید داخل و ایجاد اشتغال شود.
آذری جهرمی اشاره کرد:طبیعی است که وقتی بحث از ساماندهی می شود تعدادی دستورالعمل ها و آئین نامه های جدید می آیدکه یک تازگی دارد؛ این تازگی ها نیاز به اموزش دارد که از همه ظرفیت فضای مجازی، صدا و سیما و رسانه های عمومی برای اطلاع رسانی استفاده می کنیم و تلاش می کنیم طرح با حداقل تغییرات در زندگی عادی مردم بتوانیم این سیستم را پیاده سازی کنیم و از مردم هم انتظار داریم با ما همکاری کنند و نظرات خود را به ما بدهند زیرا این یک نظام پویا و فعال است و با این بازخوردهایی(فید بک هایی) که از بازار گرفته می شود می توان تنظیم کرد و اگر اشکالی هم هست، برطرف کرد.
عضو هیات دولت گفت:نکته مهم این است که در کل این فرایند از توان داخلی استفاده شده است از نظام برنامه نویسی و نظام اقتصاد و همه از شرکت های دانش بنیان دارای ظرفیت داخلی استفاده شده است.
آذری جهرمی درباره تاثیر اجرای این پروژه بر قیمت گوشی های تلفن همراه عنوان داشت : حداکثر تلاش این است که افزایشی در قیمت گوشی به وجود نیاید و این موضوع نیازمند نظام کنترل بازار است.
وزیر ارتباطات در باره گوشی های واردشده توسط مسافران نیز گفت:قرار است برای گوشی هایی که به صورت مسافری وارد کشور می شود و نیز گوشی هایی که در صف انبارها بوده و هنوز فروخته نشده مکانیزمی در نظر گرفته شود.
وی در باره امکان نادیده گرفتن طرح رجیستری از سوی عده ای گفت: چند سال پیش در اجرای طرح رجیستری تجربه ناموفق داشتیم این بار با مطالعه تجربه سایر کشورها سیستم جدیدی را در نظر گرفته ایم که راه نفوذ نداشته باشد. اما به هر ترتیب ممکن است هر پروژه ای دارای ضریب شکست باشد اما همه تلاش این است که با حداقل اشکال این پروژه انجام شود.
به گزارش ایرنا، «محسن قائمینسب» مدیرکل روابط عمومی هفتم شهریورماه امسال گفت : طرح ملی ثبت گوشیهای تلفن همراه موسوم به رجیستری از اواخر مهر ماه امسال اجرا می شود که هماهنگی و هم افزایی دستگاه ها در این زمینه مورد تاکید است.
طرح ملی ثبت گوشیهای تلفن همراه موسوم به رجیستری با هدف مقابله با قاچاق این کالا از برنامههای مصوب ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به شمار می رود که به گفته کارشناسان فنی و فعالان بازار موبایل تنها و بهترین راهکار مقابله با قاچاق گوشی تلفن همراه است.
جلسه بررسی اجرای طرح کددارکردن گوشی های تلفن همراه(رجیستری) صبح روز سه شنبه با حضور محمد شریعتمداری وزیرصنعت، معدن و تجارت، محمد جواد آذری جهرمی وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات، فرود عسگری رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالاو ارز و نماینده وزیرامور اقتصاد و دارایی در محل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درحالی برگزارشد که همزمان چنین جلسه ای در اتاق اصناف ایران درحال برگزاری بود.
مجله خبری ایکسب، بازتاب اخبار و گزارشهای صنعت و اقتصاد ایران و جهان