شرکت دایان گاز تولیدکننده انواع گازهای صنعتی در باره گاز هلیوم گزارش جالبی را منتشر کرده و توضیح داده که چرا استنشاق هلیوم صدای شما را جالب می کند.
تعداد اتم گاز هلیوم 2 است و وزن اتمی آن 4٫002602 می باشد. نقاط جوش و ذوب هلیوم به ترتیب 452٫15- درجه فارنهایت و458٫0- درجه فارنهایت به ترتیب می باشد که کمترین المان را دارد. دومین مورد از عنصر های فراوان شناخته شده در جهان ( پس از هیدروژن ) گاز هلیوم است و صدای شما را واقعا جذاب می نماید اگر آن را استنشاق کنید. اما چرا؟
یک دوره سقوط در صدا
وقتی که شما صحبت می کنید، هوا از شش های شما حرکت کرده و از طریق حنجره به گوش می رسد و این جایی است که تارهای صوتی وجود داشته و غشای مخاطی به صورت افقی به حنجره متصل شده و شرایط نه چندان مطلوبی را در زمان ارتعاش ایجاد می نماید .
این ارتعاش تارهای صوتی منجر به تحریک مولکول های هوا در تارهای صوتی شده و به تنظیم فرکانس های تشدید کمک می کند. ارتعاش تارهای صوتی روی پیچ تاثیر گذاشته است ( که به عنوان فرکانس پایه در صدا شناسایی می شود) و در صوت شما نیز قابل شنیدن بوده و ارتعاش هوا در تارهای صوتی روی دایره زنگی صوتی شما تاثیر می گذارد ( کیفیت قابل شناسایی و متفاوت یک صدا با تولیدات صداهای دیگر- به خاطر داشته باشید که این امر بسیار مهم است) و دستکاری تارهای صوتی و حرکت زبان ، لب ها و.. منجر به ایجاد فرکانس های تشدید متفاوت شده که به شما را امکان می دهد اصوات صحبت متفاوتی را مثلooh , aahs را ایجاد نمایید. صدای شما در نهایت به صورت موج از دهان شما خارج شده و در امواج و اسیلاسیون فشارهای منتقل شده از طریق یک واسط همراه خواهد بود.
صدا، هلیوم
علاوه بر این ، می توان به ارتعاش و دستکاری موثر صدا اشاره نمود که روی سیستم صوتی شما اثر می گذارد. فرد دیگری که صدای شما را می شوند وابسته به این که در کدام قسمت فضا قرار گرفته است، می تواند صدا را واضح دریافت کند. هوایی که اتاق شما را در بر گرفته، حدود 78٫08 درصد از نیتروژ«، 20٫95 درصد اکسیژن و 0٫93 درصد آرگون و 0٫038 درصد کربن دی اکسید و میزان کمی از گازهای دیگری تشکیل شده است.
نیتروژن، اکثریت هوا را در برمی گیرد و حجم آن هفت برابر بیشتر از هلیوم می باشد. از این رو هلیوم، به صورت سبک تر در فضا وجود داشته و امواج صوتی از همین طریق، و به صورت آهسته تر حرکت می کنند. در یک اتاق، جایی که دمای آن 68 درجه فارنهایت است و حدود 344 متر حرکت کرده و هوای ثانویه در آن برقرار است حدود 926 متر از یک هلیوم ثانویه را در بر می گیرد. در این زمان شما هلیوم را استنشاق نموده و تغییرات این مولکول های گاز را در تارهای صوتی خود احساس می کنید که می تواند سرعت صدای شما را افزایش دهد.
بسیاری از افراد فکر می کنند که تغییرات گاز هلیوم در فرکانس صدای شما رخ می دهد، اما فرکانس های ارتعاشی تارهای صوتی شما تغییر نکرده و با انواعی از مولکول های گاز در محیط احاطه شده همراه می باشند. در این زمان، تارهای صوتی شما با گاز هلیوم پر شده و تارهای صوتی شمادر همان فرکانس معمول به ارتعاش در می آیند که در واقع این دایره ( مجددا در کیفیت صدا یک تمایزی از انواع متفاوت صوت را ایجاد نموده که به عنوان یک کیفیت تون یا رنگ تون شناخته می شود) و به همین ترتیب در آن تغییر یافته و مولکول های هلیوم سبک تر از هوا در آن به حالت مجاز در آمده و سریع تر حرکت می کند و در آن تغییر فرکانس تشدید تارهای صوتی شما به چشم می خورد که در ارتباط با صداهای فرکانس بالا و هم چنین پاسخ پایین اصوات فرکانس پایین می باشد. صدای شما به صورت پهن وفلت بوده و به اصطلاح شبیه اردک دونالد می باشد و شنوندگان تغییری را در فرکانس پیچ صدای شما احساس می کنند.
جذابیت بیشتر با گازها
اگر یک گاز سبک تر مثل هلیوم یک صدای جیرجیر مانندی را ایجاد کند، فرض می شود که یک هوای گاز سنگین تری در آن وجود داشته که به تقویت فرکانس های با تشدید کمتر می انجامد و عمیق تر و قوی تر عمل می کند.
شما ممکن است این امر را صحیح قلمداد کنید. ممکن است عقیده شما صحیح باشد که گازهایی مثل زنون یا هگزا فولورید گوگرد به آهستگی سرعت را کنترل نموده و پایین تر از فرکانس تشدید تارهای صوتی شما قرار می گیرد.
بدون جذابیت با گاز
همان طور که در نتایج بیان شد، استنشاق هلیوم،چندان برای شما فوق العاده نیست. در زمان استنشاق، شما اکسیژن بیشتری را دریافت نمی کند و نیاز به تنفس نرمال دارید. احساس سبکی ممکن است در شما وجود داشته باشد و یک استنشاق کمتری را احساس کنید. در این شرایط لطفا به طور مستقیم از تانک های تحت فشار، گاز هلیوم را استنشاق نکنید. نسبت جریان بالا می تواند، بافت های ریه شما را پاره نموده و یک حجم وسیعی از گاز را به رشته های خونی شما بفرسد که پس از آن، در مغز شما خانه کرده و منجر به سکته، تشنج و مرگ می شود.
مجله خبری ایکسب، بازتاب اخبار و گزارشهای صنعت و اقتصاد ایران و جهان