پیش‌بینی فائو از افزایش چشمگیر تولید غلات در سال ۲۰۱۸

پیش‌بینی‌های سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) حاکی از رشد بی سابقه تولید جهانی غلات و سطح ذخایر این محصولات در سال ۲۰۱۸ است.

به گزارش دفتر فائو در ایران، تازه‌ترین «گزارش عرضه و تقاضای فائو» علاوه بر گمانه زنی های تولید غلات در سال آینده میلادی پیش بینی کرده است که تولید جهانی غلات در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال ۲۰۱۶ رشد اندکی داشته باشد.

افزایش تولید در آمریکای جنوبی و آفریقای جنوبی، تولید جهانی دانه‌های درشت را به رقم بی‌سابقه‌ای خواهد رساند. با این وجود پیش‌بینی می‌شود تولید گندم به دلیل حجم پایین‌تر برداشت محصولات در آمریکا، افت اندکی داشته باشد. تولید جهانی برنج نیز عمدتا ثابت باقی خواهد ماند.

افزایش تولید در آمریکای جنوبی و آفریقای جنوبی، تولید جهانی دانه‌های درشت را به رقم بی‌سابقه‌ای خواهد رساند

پیش‌بینی‌های اخیر فائو نشان می‌دهند که فرآوری جهانی غلات رشدی ۱.۰ درصدی داشته و در پایان سال زراعی ۲۰۱۸ نیز سطح ذخایر غلات به میزان بی‌سابقه‌ای افزایش خواهد یافت. ذخایر جهانی برنج و دانه‌های درشت نیز رکورد جدیدی را ثبت خواهند کرد. این در حالی است که تولید گندم تاکنون رکوردهای قبلی را جابجا کرده است.

حجم انبوه صادرات منجر به تداوم رقابت در این حوزه طی سال جاری میلادی شده و برآوردها درباره حجم تجارت جهانی ذرت و برنج، کاهش تجارت گندم را جبران خواهند کرد.

فائو با انتشار شماره بعدی گزارش «چشم‌انداز غذایی» در روز ۹ نوامبر(۱۸ آبان) اطلاعات بیشتری درباره کالاهای غذایی اصلی ارائه خواهد کرد.

افزایش تولید لبنیات عامل کاهش قیمت غذا در ماه اکتبر شد

بر اساس گزارش دیگری از فائو بهای جهانی مواد غذایی در ماه اکتبر (۹ مهر الی ۹ آبان) در پی افزایش تولید لبنیات روند نزولی داشته و نسبت به رقم بی‌سابقه اوایل سال ۲۰۱۱ به میزان ۲۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

شاخص بهای مواد غذایی فائو در ماه اکتبر به رقم متوسط ۱۷۶.۴ واحد رسید که ۱.۳ درصد کمتر از ماه سپتامبر(۱۰ شهریور الی ۹ مهر) بوده اما نسبت به ماه مشابه (اکتبر) در سال گذشته ۲.۵ درصد بالاتر است.

شاخص بهای مواد غذایی فائو، تغییرات بین‌المللی قیمت سبد غذایی را به صورت ماهیانه رصد می‌کند.

شاخص بهای لبنیات فائو در ماه گذشته میلادی (اکتبر) ۴.۲ درصد افت کرده و برای اولین بار از ماه مه (۴ اردیبهشت الی ۵ خرداد) تاکنون کاهش یافته است.

شاخص بهای روغن نباتی فائو نیز با توجه به کاهش قیمت‌های روغن پالم و سویا به دلیل چشم‌انداز مثبت تولید، نسبت به ارزش ثبت شده در ماه سپتامبر ۱.۱ درصد کاهش نشان می‌دهد.

تضعیف ارز رایج برزیل، بزرگترین صادر کننده شکر، و نیز چشم‌انداز تولید بیشتر محصول چغندر در اتحادیه اروپا و نیز فدراسیون روسیه، کاهش ۰.۷ درصدی شاخص بهای شکر فائو را در پی داشته است.

شاخص بهای گوشت فائو نیز به دلیل افزایش صادرات گوشت و نیز افت تقاضا، کاهش یافته است. شاخص بهای غلات فائو علی‌رغم کاهش کلی قیمت گندم، به دلیل افزایش بهای برنج ۰.۴ درصد رشد داشته است.

منبعفائو
مطلب قبلیپولدارهای جهان اهل کجا هستند؟
مطلب بعدیسویا و ذرت گران‌تر شد

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید