بازار نفت بهم می ریزد؟

افزایش درآمدهای صادرات نفت ایران

کارشناسان معتقدند که در سال 2018 تولید نفت شیل آمریکا افزایش یابد که خود عاملی برای برهم زدن تراز عرضه و تقاضا در بازار نفت خام است

 گزارش های بین المللی حاکی از رونق صادرات نفت امریکا دارد. براساس آخرین آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ایالات متحده در اکتبر سال 2017، رکورد صادراتی 1.7 میلیون بشکه نفت را ثبت کرده است. این میزان 2015 است. زمانی که ممنوعیت صادرات نفت به بیشتر کشورها به جز کانادا حاکم بود.

حالا هم کارشناسان معتقدند که در سال 2018 تولید نفت شیل آمریکا افزایش یابد که خود عاملی برای برهم زدن تراز عرضه و تقاضا در بازار نفت خام است. به همین دلیل پیش بینی می شود قیمت ها در بازار آتی ها پایین تر از قیمت ها در بازار تک محموله ها شود. با این حال، برخی تحلیلگران بر این باورند که با توجه به عوامل ژئوپلیتیک در خاورمیانه، نمی توان پیش بینی دقیقی از بازار ارائه کرد، زیرا این عوامل بیانگر افزایش یا کاهش قیمت ها در بازار نیست. بنابراین ممکن است سرمایه گذاری ها در بخش نفت تا حدی کاهش یابد.

براساس آمار سایت اویل پرایس، متوسط قیمت نفت وست تگزاس اینترمیدیت (WTI) در هفته اول سال جدید میلادی معادل 60.22 دلار به ازای هر بشکه و این میزان برای نفت برنت، معادل 66.68 دلار به ازای هر بشکه بود. میانگین قیمت نفت اوپک در29 دسامبر 2017 بشکه ای 64.47 دلار معامله شد.

میانگین قیمت نفت سنگین ایران در تاریخ 29 دسامبر 2017 معادل بشکه ای 63.38 دلار بود که این روند ثابت قیمتی تا سه شنبه 2 ژانویه 2018 ادامه یافت. همچنین متوسط قیمت نفت سبک ایران در این زمان بشکه ای 65.53 دلار و در روز سه شنبه دومین روز سال میلادی جدید معادل بشکه ای 66.67 دلار بود. انتظار می رود این روند در هفته اول سال 2018 افزایشی باشد.

 

آمارها و ارقام جهانی از رشد تولید نفت خام ایران حکایت دارد. به طوری که براساس گزارش آژانس بین المللی انرژی (دسامبر 2017)، تولید نفت خام ایران در ماه نوامبر نسبت به زمان مشابه سال 2016 افزایش یافت و به میانگین روزانه 3.8 میلیون بشکه رسید.

میزان نفت حمل شده توسط نفتکش ها در ماه نوامبر 2017 بیش از 2 میلیون بشکه در روز و در ماه اکتبر 1.9 بشکه در روز بوده است. متوسط صادرات نفتی کشور در سال 2017 روزانه 2.15 میلیون بشکه بود که در مقایسه با سال گذشته 9.7 درصد افزایش یافته است.

 

از طرفی در ماه نوامبر 2017، چین بر سطح واردات نفت خام از ایران اضافه کرد و در حدود 590 هزار بشکه در روز از ایران واردات داشت. صادرات نفت و میعانات گازی ایران به اروپا در مقابل با 70 هزار بشکه در روز کاهش به روزانه 650 هزار بشکه رسید. ژاپن و هند هم از سطح واردات نفت از ایران کاستند، بخشی نیز به کره جنوبی صادر شد. آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد که ایران در ماه نوامبر 2017 هیچ نفتکش ذخیره حاوی نفت روی دریا نداشته است.

 

براساس ماهنامه انرژی مرکز پژوهش های مجلس، ایران به منظور توسعه بخش بالادستی و ارتقای میدان نفتی آزادگان به دنبال عقد قراردادی جدید در اواسط سال 2018 است. شرکت های ایرانی و خارجی در تلاشند تا با تشکیل کنسرسیوم، 650 هزار بشکه در روز بر سطح تولید نفت کشور بیفزایند. میادین مشترک یادآوران، آب تیمور و منصوری نیز به مناقصه گذاشته شده است. گفته شده ظرفیت تولید این میادین به 2 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

اما باید توجه کرد که طبق همین گزارش ها، میزان تقاضای جهانی برای نفت ایران در سال 2015 معادل 1.84 میلیون بشکه در روز بوده که این روند درسال 2016 با افت هزار بشکه ای به 1.82 میلیون بشکه در روز رسیده است. میانگین تقاضا برای نفت ایران در سال 2018، 1.86 میلیون بشکه در روز پیش بینی شده است.

منبعاتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران
مطلب قبلیخطر تخلیه فلات مرکزی ایران و مهاجرت به حاشیه دریاها
مطلب بعدیبازخورد راه رشد شرکت را هموار می‌کند

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید